Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 203 (5410)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Alertă

13 persoane, dintre care doi copii, la spital după o toxiinfecţie alimentară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Alertă de grad zero sâmbătă la amiază, după ce mai multe persoane cazate la pensiunea Dagida, din Suceviţa, au solicitat ajutor medical. Pentru că numărul celor care acuzau probleme medicale era destul de mare, la faţa locului a fost trimisă o adevărată echipă de intervenţie. În afara echipajelor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava şi de la SMURD, autorităţile au mobilizat şi mai mulţi medici de familie din zonă.

„Au fost 20 de persoane, din care 13 au avut nevoie de internare, care s-au plâns de probleme medicale. Totuşi, în tabără erau în total o sută de persoane, astfel încât am decis să nu riscăm nimic şi să trimitem cât mai multe cadre medicale. O parte dintre bolnavi au fost transportaţi la Spitalul din Rădăuţi şi au fost supuşi tratamentului, fiind apoi externaţi până sâmbătă seară, în timp ce persoanele rămase la pensiunea din Suceviţa au fost investigate de cadrele medicale ajunse acolo”, a explicat Florin Sinescu, prefectul de Suceava.

Toxiinfecţia alimentară în urma căreia au avut de suferit cele 20 de persoane s-a produs, cel mai probabil, după micul dejun servit sâmbătă dimineaţă. Potrivit martorilor, proprietarii pensiunii Dagida au servit conopidă fiartă cu glazură de brânză şi ouă, iar problemele medicale au apărut spre orele prânzului. O parte dintre cei care au avut nevoie de îngrijiri medicale erau în drumeţie prin pădure, iar ceilalţi erau la pensiunea unde s-a organizat tabăra.

Acţiunea de la Suceviţa, la care au participat aproximativ o sută de persoane, a fost organizată de Fundaţia Sfântul Apostol Andrei din Bucureşti, iar sâmbătă era penultima zi petrecută în tabără. Din fericire, problemele medicale nu s-au dovedit foarte grave, astfel încât toate persoanele au putut pleca ieri către propriile case.

Autorităţile medicale au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele care au declanşat această toxiinfecţie alimentară. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava au luat probe din mâncarea servită la micul dejun de sâmbătă dimineaţă şi după ce le vor analiza vor trage anumite concluzii. De asemenea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Suceava au verificat personalul pensiunii Dagida şi urmează să stabilească dacă vreunul dintre angajaţi stă la baza toxiinfecţiei alimentare în urma căreia au fost afectaţi 20 de oameni.

Administratorii pensiunii Dagida au refuzat să discute pe marginea acestui subiect, iar pe telefonul fix ni s-a transmis că nimeni nu este disponibil pentru a discuta despre toxiinfecţia alimentară de sâmbătă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 13 persoane, dintre care doi copii, la spital după o toxiinfecţie alimentară.
 Vizualizări articol: 1140 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
13 persoane, dintre care doi copii, la spital după o toxiinfecţie alimentară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei