Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 203 (5410)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri restrictive

138 de scări de bloc din Suceava, fără apă caldă din cauza datoriilor mari către Termica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Termica a reluat furnizarea apei calde în municipiul Suceava, după o întrerupere de 26 de zile – perioada de revizie tehnică şi reparaţii la reţelele de termoficare, dar pentru mai mult de 1.500 de familii, apa caldă lipseşte cu desăvârşire.

Din cauza datoriilor foarte mari pe care le înregistrează o parte din asociaţiile de proprietari din Suceava, Termica a decis să nu dea drumul la apă caldă celor care se află în blocurile cu cele mai mari datorii. În aceste condiţii, locuitorii a 138 de scări de bloc din Suceava nu beneficiază încă de apă caldă, principala condiţie de reluare a furnizării acesteia fiind achitarea datoriilor.

Directorul de termoficare, Neculai Frunzaru, a precizat că cele mai multe scări de bloc care au fost debranşate de Termica sunt cele din cadrul a nouă asociaţii de proprietari care sunt încă cu datoriile la nivelul anului 2012.

Acestora li se adaugă blocurile din cadrul a 11 asociaţii care sunt cu datoriile la nivelul lunii ianuarie 2013, alte 11 asociaţii cu facturi restante din februarie 2013 şi tot 11 asociaţii cu datorii neachitate la nivelul lunii martie 2013.

„Sunt asociaţii la care, din cauza datoriilor, au fost debranşate toate scările de bloc pe care le au în administrare, aşa cum este cazul Asociaţiei 41 sau cea a Asociaţiei 31 Eroilor, ambele din Burdujeni”, a declarat Neculai Frunzaru.

În cazul altor asociaţii, pentru a nu fi întreruptă furnizarea apei calde la toţi consumatorii, indiferent dacă sunt sau nu buni platnici, Termica a solicitat de la conducerea asociaţiilor liste cu blocurile cu cele mai mari datorii, debranşând doar scările de bloc indicate ca fiind cu cele mai mari probleme în achitarea facturilor la întreţinere.

În astfel de situaţii se află patru scări de bloc din cadrul Asociaţiei 35, nouă scări de bloc în cadrul Asociaţiei 33, patru scări de bloc la Asociaţia 52, trei blocuri la ANL-urile din Burdujeni (Asoc. 36), două blocuri la Asociaţia T62 şi nu mai puţin de 12 scări de bloc la Asociaţia 23+27 din Obcini, cea mai mare Asociaţie din Suceava.

Acestora li se mai adaugă patru scări de bloc la Asociaţia 25, patru scări la Asociaţia Arini Observator, o scară la Asociaţia 24 şi cinci scări de bloc din cadrul Asociaţiei 31 George Enescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 138 de scări de bloc din Suceava, fără apă caldă din cauza datoriilor mari către Termica.
 Vizualizări articol: 1640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
138 de scări de bloc din Suceava, fără apă caldă din cauza datoriilor mari către Termica5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei