Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 203 (5410)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Studiu

Combinarea a două tratamente, eficace contra hepatitei C cronice

Combinarea unui medicament antiviral cu unul experimental s-a dovedit a fi eficace pentru tratarea bolnavilor de hepatită C cronică, care, în majoritate, se confruntă cu distrugeri mari la nivelul ficatului, potrivit rezultatelor unui studiu clinic realizat recent în SUA, informează AFP.

Tratamentul combină antiviralul ribavirină şi sofosbuvir, o moleculă experimentală dezvoltată de laboratorul american Gilead. Administrarea se face timp de şase luni şi permite o rată de vindecare de 70%, tratamentul fiind bine tolerat de organism, se arată în studiul publicat în Journal of the American Medical Association.

Peste trei milioane de americani suferă de hepatita C cronică, ale cărei principale complicaţii sunt ciroza şi cancerul hepatic. Numai în SUA, hepatita C provoacă 15.000 de decese anual. Hepatita C este principalul motiv pentru transplantul hepatic.

Tratamentele actuale pot dura şi un an şi implică injecţii săptămânale cu interferon-alfa, cărora li se adaugă un cocktail format din antiviralul ribavirină şi un alt medicament. Printre efectele secundare cele mai severe se numără depresia, simptomele gripale şi anemia.

La noul studiu clinic au participat 60 de voluntari, infectaţi cu genotipul 1 al virusului hepatitei C, care nu au răspuns bine la tratamentul cu interferon.

La 24 de săptămâni de la debutul noului tratament, virusul nu a mai putut fi detectat la 70% dintre bolnavi, fapt care este echivalent cu vindecarea, având în vedere că acest agent patogen nu se integrează în ADN-ul uman.

Specialiştii de la Institutul naţional american de cercetare a alergiilor şi maladiilor infecţioase, coordonatorii acestui studiu clinic, se arată optimişti în privinţa acestui tratament, care urmează să fie testat pe un grup mai mare de pacienţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Combinarea a două tratamente, eficace contra hepatitei C cronice.
 Vizualizări articol: 1490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 8 voturi
Combinarea a două tratamente, eficace contra hepatitei C cronice4.458

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pentru autorul articolului trimis de
( 2 sep 2013, 11:07:45
”Peste trei milioane de americani suferă de hepatita C cronică, a cărei cauză principală este ciroza şi cancerul hepatic.” - fraza asta trebuie modificata pentru ca hepatita C provoaca ciroza si cancerul nu invers

1.1  RE: Pentru autorul articolului trimis de
( 2 sep 2013, 15:16:55
Multumim pentru atentionare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei