Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 203 (5410)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Autodenunţ

Afaceristul mutilat de cămătari, gata să aplice „legea talionului” pentru a-şi recupera datoriile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Omul de afaceri rădăuţean Beniamin Samoil Antemie, cel care a căzut victimă în 2009 unor cămătari din Vicovu de Jos, care i-au tăiat un deget pentru o presupusă datorie, s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice după ce i-ar fi ameninţat pe doi dintre membrii comunităţii baptiste din Rădăuţi cu un par, chiar în biserică, acuzându-i că nu vor să-i returneze datorii vechi de ani de zile.

Vinerea trecută, poliţiştii rădăuţeni au dispus reţinerea lui Antemie, pentru o perioadă de 24 de ore, însă în scurt timp procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a luat decizia că acesta să fie cercetat în stare de libertate, cu interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu şi de a se apropia de cei pe care i-a ameninţat. De asemenea, el nu are voie să se apropie la mai mult de o sută de metri de Biserica Baptistă Rădăuţi. Dacă va încălca aceste interdicţii, Antemie va fi arestat. Antemie este acuzat că a intrat cu parul în incinta Bisericii Baptiste Rădăuţi, pe data de 22 august.

 

Antemie către poliţie: “Cu respect vă aduc la cunoştinţă că, dacă legal nu se poate face nimic, atunci o să-mi fac dreptate singur”

Samoil Antemie a depus de altfel la Poliţia municipiului Rădăuţi un fel de autodenunţ. Nemulţumit că plângerile pe care le-a depus împotriva presupuşilor datornici nu au avut nici o finalitate, acesta a anunţat că vrea să-şi facă singur dreptate.

„Am împrumutat, în 2008, numitului Marius Miclea, din Rădăuţi, pastorul Bisericii Baptiste din Rădăuţi, suma de 6.800 de RON, echivalentul a 2.000 de Euro atunci, şi numitului Corneliu Burciu, în 2007, suma de 80.000 de RON, echivalentul a 25.000 de euro, reprezentând TVA-ul unor produse importate de el, prin firma mea, bani pe care i-am plătit către bugetul consolidat al statului.

Le-am solicitat să-mi plătească de mai multe ori datoriile şi nici până în prezent nu vor să-mi dea banii. Cu respect vă aduc la cunoştinţă că, dacă legal nu se poate face nimic, atunci o să-mi fac dreptate singur, o dreptate după <legea talionului>, mă duc la Biserică, le dau cu ranga în cap, public (eu nu mă ascund), îmi recunosc fapta şi beneficiez de o reducere de o treime din pedeapsă. Şi după ce ies o să le dau iar cu parul în cap”, este o parte a textului semnat de Antemie.

 

Amenință că-şi va lăsa copiii la sediul cultului baptist din Suceava

Ieri, după ce a fost la un pas de a ajunge în arest, Antemie şi-a nuanţat puţin atitudinea, deşi nu a negat episodul din 22 august.

„Eu, când am mers la Biserica Baptistă, doar le-am atras atenţia celor doi să-mi returneze datoriile. Am făcut numeroase donaţii Bisericii Baptise din Rădăuţi, de peste 20.000 de euro, cu procese verbale, am dovezi şi nu este posibil să mi se întâmple aşa ceva. Am semnalat încă din 2010 comunitatea baptistă cu privire la datoria pastorului din Rădăuţi, însă pe nimeni nu a interesat această problemă. O să îmi iau cei cinci copii şi o să-i duc la sediul cultului baptist din Suceava, să mi-i crească ei până când îmi recuperez datoriile de la cei doi”, a declarat, pentru Monitorul de Suceava, Samoil Antemie.

Trebuie amintit că Antemie este exclus de mai multă vreme din comunitatea baptistă 

Recent, în aprilie 2013, Samoil Antemie a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava. Antemie este acuzat, împreună cu un complice, Radu Sfichi, că a pus la cale fraude bancare cu un prejudiciu de 800.000 de euro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Afaceristul mutilat de cămătari, gata să aplice „legea talionului” pentru a-şi recupera datoriile.
 Vizualizări articol: 4837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 5 voturi
Afaceristul mutilat de cămătari, gata să aplice „legea talionului” pentru a-şi recupera datoriile3.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei