Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 201 (5408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Negocieri aprinse

Reluarea furnizării apei calde pentru 22.000 de familii din Suceava, decisă pe ultima sută de metri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Apa caldă revine de astăzi la robinetele sucevenilor, dar cu o întârziere care va fi resimţită de locuitorii municipiului în funcţie de zona în care au locuinţele.

Cel mai sigur, apa va curge caldă la robinete abia spre seară, pentru că procedurile de încălzire a apei din sistemul centralizat de termoficare au început cu o întârziere de peste 12 ore faţă de cât şi-au programat cei de la Termica.

Acest lucru s-a întâmplat deoarece furnizorul de gaz metan, E.ON, a refuzat să le permită să folosească combustibilul necesar punerii în funcţiune a CAF-urilor (cazane de apă fierbinte) din spatele Ambro, nemulţumiţi că încasările de la Termica au fost foarte mici.

Reluarea furnizării apei calde în Suceava, după o pauză de mai bine de trei săptămâni (intervalul 5 august – 30 august), depindea de achitarea unei facturi restante de peste 900.000 lei către E.ON, aceasta reprezentând doar o parte din datoriile totale ale societăţii de termoficare către concernul care deţine monopolul zonal şi pe furnizarea energiei electrice.

Confruntată cu încasări extrem de slabe de la populaţie, Termica nu a reuşit să achite decât circa 200.000 de lei din factura respectivă, iar ceilalţi 200.000 de lei achitaţi de Primăria Suceava, în contul datoriilor pe care le are către Termica, nu au convins deloc furnizorul de gaz metan să le dea drumul la robinete.

Aşa se face că ieri, la orele amiezii, reluarea furnizării gazului metan către Termica era subiectul unor negocieri aprinse între conducerea Primăriei Suceava, cea a Termica şi reprezentanţii E.ON.

Abia la 13.30, cu puţin timp înaintea începerii şedinţei ordinare de Consiliu Local, părţile implicate au ajuns la o înţelegere. Mai exact, Primăria Suceava se obligă, printr-un contract de fideiusiune, să achite către E.ON toate datoriile pe care le are Termica, dacă această societate a Consiliului Local nu îşi onorează obligaţiile financiare.

Proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Ion Lungu, prin care municipalitatea se angajează să achite, în locul Termica, suma de 2.762.531 de lei (27,6 miliarde de lei vechi), sumă care reprezintă totalul datoriilor, a fost supus aprobării aleşilor locali la finele şedinţei, pe listele suplimentare, de decizia lor depinzând în întregime reluarea furnizării apei calde în Suceava.

“Două miliarde de lei vechi din această sumă deja le-am dat astăzi, mai rămân 25 de miliarde lei vechi pe care le vom plăti noi, dacă nu le achită Termica. Cei de la E.ON Gaz Târgu Mureş aşteaptă această hotărâre pentru a ne furniza gaz metan. Primăria are oricum datorii la Termica de 58 de miliarde de lei vechi, deci ar fi de unde să acoperim aceste restanţe către E.ON ”, a explicat primarul Ion Lungu.

Cum administraţia locală şi-a asumat această responsabilitate, ieri seară cei de la Termica au primit aprobare de la E.ON să pornească producerea energiei termice pe gaz metan.

Directorul societăţii de termoficare, Ovidiu Dumitrescu, a precizat că sucevenii vor avea de vineri apă caldă, dar nu de la primele ore ale dimineţii, pentru că, până a ajunge la ei apă caldă, trebuie recirculaţi şi încălziţi până la 70 de grade Celsius aproximativ 12.000 de metri cubi de apă din conductele care împânzesc oraşul, în care temperatura apei era ieri undeva la 10-12 grade Celsius.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reluarea furnizării apei calde pentru 22.000 de familii din Suceava, decisă pe ultima sută de metri.
 Vizualizări articol: 3864 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Reluarea furnizării apei calde pentru 22.000 de familii din Suceava, decisă pe ultima sută de metri4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Debransari masive trimis de
(30 aug 2013, 16:00:23
de ce nu s-au facut debransari masive ? nu platesti 2-3 luni taiat teava si sudat , de ce sa ajuns la asa ceva ? incompetenta ? nepasare ? inteleg ca lumea nu are bani e saraca pensia este mica dar totusi atatea miliarde totusi .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei