Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 201 (5408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zeci de cazuri

Încă un sucevean păcălit că i se va găsi, contracost, un loc de muncă în străinătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Seria sucevenilor păcăliţi cu promisiunea unor locuri de muncă în străinătate  a continuat cu un nou dosar penal, informează Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei judeţene, inspectorul principal Ionuţ Epureanu, în urmă cu două zile s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un tânăr din municipiul Hunedoara, Viorel Piticari, în vârstă de 26 de ani, acuzat că a păcălit un bărbat din judeţul Suceava că îi va găsi un loc de muncă în Franţa.

Suceveanul a virat prin bancă un avans de 700 de lei, însă după ce a trimis banii, hunedoreanul nu i-a mai răspuns la telefon.

De la începutul acestui an, s-au mai înregistrat trei astfel de reclamaţii, de data aceasta fiind vorba de peste 100 de păgubiţi.

Emanuel Adrian Saviuc, în vârstă de 22 de ani, din oraşul Siret, şi Florin Nistorean, de 29 de ani, din Plopeni -Salcea, sunt cercetaţi pentru că, potrivit poliţiştilor, în perioada mai-decembrie 2012, „au pretins și primit de la un număr de 58 persoane de pe raza orașului Siret, a comunelor arondate, precum și de pe raza municipiului Dorohoi, câte 50 euro și 50 lei pentru fiecare persoană, promițându-le în schimb obținerea unor locuri de muncă în Germania, aspect care nu s-a concretizat, înșelându-i astfel cu suma totală de 2.900 Euro și 2.900 lei”.

 

A încasat peste 20.000 de euro, promiţând salarii între 1.000 şi 1.300 de euro

Cu dosar penal s-a ales şi administratorul unei firme din Suceava, Ioan Ionescu, de 42 de ani, din comuna ieşeană Holboca, acuzat că escrocat în acest fel nu mai puţin de 61 de persoane, mare parte dintre acestea din judeţul Suceava. Potrivit poliţiei, în calitate de asociat şi administrator al  firmei Work Jobs SRL Suceava, în perioada februarie-martie 2013, respectivul le-a încheiat păgubiţilor contracte individuale de muncă şi contracte de intermediere, solicitând de la fiecare  comisioane între 300 şi 500 de euro.

I-a ademenit cu salarii între 1.000 şi 1.300 de euro şi locuri de muncă în construcţii, în Germania, în ferme de creştere a animalelor, în Danemarca, şi îngrijitori în florării, în Olanda.

„Fără nici un motiv, nu a mai respectat clauzele contractuale, nu i-a mai contactat în vederea plecării în străinătate, nu a mai răspuns la nici un număr de telefon şi nu le-a restituit persoanelor vătămate sumele de bani primite drept comision de intermediere”, se arăta într-un comunicat remis de IPJ Suceava, precizându-se că prejudiciul total este de 20.100 de Euro.

 

Le-a luat banii şi nu a mai răspuns la telefon

Un alt caz asemănător este cel al unei femei din judeţul Timişoara, Lidia Coniac, în vârstă de 59 de ani, care, potrivit poliţiei, în luna septembrie a anului trecut, a înşelat patru suceveni privind oferirea de locuri de muncă în Germania.

„În urma unei înţelegeri telefonice, a solicitat şi primit de la păgubiţi, prin depunerea în numerar într-un cont bancar, un comision de plecare în sumă totală de 450 Euro, iar după primirea acestui comision, cea în cauză nu şi-a mai onorat înţelegerea avută, a refuzat să mai răspundă la numărul de telefon şi să restituie banii”, susţin anchetatorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă un sucevean păcălit că i se va găsi, contracost, un loc de muncă în străinătate.
 Vizualizări articol: 1429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încă un sucevean păcălit că i se va găsi, contracost, un loc de muncă în străinătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei