Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 201 (5408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cursuri de formare

30 de persoane, selectate pentru a deveni „părinţi de profesie”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada iulie-august, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a evaluat 95 de persoane care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti, cunoscuţi şi sub titulatura de „părinţi de profesie”.

După evaluare, au fost selectate 30 de persoane, care vor urma cursurile de formare -  asistent maternal profesionist, la sediul Protecţiei Copilului Suceava, cu formatori din cadrul Serviciului de Asistenţă Maternală Profesionistă (AMP).

Aceste persoane vor fi pregătite pentru a primi în îngrijire câte doi copii, cu grupa de vârstă cuprinsă între 0-18 ani, din care un copil cu handicap.

Cursurile de formare pentru asistenţii maternali se vor desfăşura în perioada 29 august - 9 septembrie. 

 

Mulţi instruiţi, puţini angajaţi

După cum am aflat de la formatorii AMP, cursurile de formare sunt parte integrantă a procesului de evaluare şi atestare în această profesie. Îngrijirea prin asistenţă maternală a copiilor lipsiţi de ocrotire părintească reprezintă, spun specialiştii, o formă modernă şi eficientă de protecţie socială, ca alternativă la instituţionalizarea în centre rezidenţiale.

Persoana care devine asistent maternal profesionist va fi angajată cu carte de muncă, va primi salariu fix, la care se adaugă sporurile aferente (vechime, condiţii deosebite). Pentru fiecare copil aflat în îngrijirea asistentului maternal profesionist se acordă produse de echipament, cazarmament, materiale igienico-sanitare, rechizite, alocaţii de hrană şi de plasament şi se decontează atât cheltuielile pentru plata întreţinerii, cât şi cele legate de serviciile de asistenţă medicală.

În perioada 2008-2013, 380 de persoane au solicitat Protecţiei Copilului Suceava un loc în rândul „părinţilor de profesie”.

Directorul executiv al Protecţiei Copilului Suceava, Dan Ionuţ Adomniţei, ne-a spus că anul acesta aproape o sută de persoane au dorit să devină asistenţi maternali profesionişti. 30 dintre acestea au fost atestate în luna ianuarie a acestui an, fiind formate pentru a îngriji câte doi copii, cu grupa de vârstă 0-2 ani, în regim de urgenţă. Cu carte de muncă au fost angajaţi doi asistenţi maternali în luna iunie, trei în luna iulie, doi în luna august şi unul urmează să fie angajat în luna septembrie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 30 de persoane, selectate pentru a deveni „părinţi de profesie”.
 Vizualizări articol: 1379 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
30 de persoane, selectate pentru a deveni „părinţi de profesie”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei