Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 201 (5408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Campanie de reciclare

Peste 17 tone de deşeuri electronice, colectate din 15 localităţi sucevene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 17.000 de kilograme de deşeuri electrice şi electronice (DEEE) uzate au fost colectate de la populaţia din mediul rural al judeţului Suceava, în urma unei campanii de reciclare desfăşurată în 15 localităţi, în perioada iulie-august 2013.

Campania, organizată de ECOTIC şi ECOREC Recycling, în parteneriat cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava, a avut drept scop creşterea gradului de implicare şi conştientizare a administraţie publice locale şi a populaţiei rurale din judeţ privind colectarea selectivă a acestor tipuri de deşeuri în vederea introducerii lor în circuitul reciclării, valorificării şi eliminării nepoluante.

În perioada respectivă, o maşină a ECOREC Recycling a trecut prin comunele şi satele din judeţul Suceava, staţionând cel puţin o zi, populaţia fiind invitată să predea DEEE-urilepersonalului specializat. Persoanele care au  predat echipamentele vechi au fost motivate de organizatori cu  premii simbolice. Localităţile rurale care au  participat la această campanie au fost: Drăguşeni, Vadu Moldovei, Boroaia, Bogdăneşti, Mălini, Fântâna Mare, Păltinoasa, Drăgoieşti, Rădăşeni, Capu Câmpului, Ciprian Porumbescu, Cacica, Pârteştii de Jos, Botoşana, Suceviţa.

Prin eforturile conjugate depuse de populaţie şi de organizatori s-a reuşit colectarea unei cantităţi totale de 17.207 kg. Cele mai mari cantităţi de DEEE s-au adunat în comunele Botoşana (1.886 kg), Păltinoasa (1.820 kg) şi Drăgoieşti (1.762 kg).

Programul “E timpul să-ţi iei adio de la echipamentele vechi” a cuprins o latură informativ-educativă şi o componentă practică, aceea de colectare separată a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, oferind prin implicarea colectorului autorizat, ECOREC Recycling, soluţii pentru o problemă comunitară încă nerezolvată în totalitate pe plan local: colectarea separată a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

Directorul APM Suceava, Vasile Oşean, a precizat că instituţia pe care o conduce s-a implicat în această campanie facilitând legătura dintre primăriile comunelor participante la campanie şi cele două asociaţii, în acest mod contribuind la eforturile pe care trebuie să le facă ţara noastră pentru atingerea ţintei de 4 kg/cap de locuitor/an – DEEE-uri colectate, stabilită în angajamentele semnate cu Uniunea Europeană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 17 tone de deşeuri electronice, colectate din 15 localităţi sucevene.
 Vizualizări articol: 2654 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 17 tone de deşeuri electronice, colectate din 15 localităţi sucevene5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei