Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 201 (5408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protecţie

Peste 1.800 de copii şi tineri, ajutaţi de stat să scape de sărăcie, neglijenţă, abuzuri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 1.800 de copii şi tineri sunt ajutaţi de stat să scape de sărăcie, neglijenţă, abuzuri. Aşa rezultă din statisticile recente ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. 637 de minori cresc în familiile asistenţilor maternali profesionişti, 350 se află în plasament la familia lărgită, 120 în plasament la persoane fără grad de rudenie, 572 în servicii de tip rezidenţial din structura Protecţiei Copilului şi 127 de copii şi tineri se află internaţi în servicii de tip rezidenţial private.

Este vorba de copii neglijaţi, cu situaţie materială precară, abandonaţi de părinţi, aflaţi în situaţie de risc. Doar în acest an, 50 de minori au fost daţi spre îngrijire  asistenţilor maternali profesionişti. Dintre aceştia, 41 dintre ei provin din comunitate şi nouă copii se aflau deja în alte sericii ale Direcţiei de Asistenţă Socială Suceava. Cauzele pentru care aceşti copii au ajuns în grija statului sunt deja cunoscute, lipsa veniturilor de orice fel ale părinţilor, lipsa unei locuinţe, a locurilor de muncă, abuz de orice fel, neglijare, abandon.

Din cei 404 asistenţi maternali profesionişti, trei au în plasament câte patru copii, 17 au în îngrijire câte trei copii, 190 de asistenţi maternali cresc câte doi copii aflaţi în situaţie de risc, iar 194 au câte un singur minor în plasament. În perioada 1 - 22 august, 19 asistenţi maternali şi-au încetat activitatea. Protecţia Copilului a retras cinci atestate, iar alţi 14 asistenţi maternali s-au pensionat, şi-au dat demisia sau le-au expirat atestatele şi nu le-au mai reînnoit. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.800 de copii şi tineri, ajutaţi de stat să scape de sărăcie, neglijenţă, abuzuri.
 Vizualizări articol: 1124 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 1.800 de copii şi tineri, ajutaţi de stat să scape de sărăcie, neglijenţă, abuzuri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei