Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 201 (5408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Urmează nivelul maxim

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înainte de play-off, adresam o întrebare în titlu, „Steaua şi... atât?”. Se pare că răspunsul este „Da, Steaua şi atât!”. Chiar dacă scriu înainte de meciurile retur ale echipelor noastre din Liga Europa, n-aş vrea să-mi fac iluzii deşarte. Ar fi o surpriză mai mult decât reconfortantă ca una dintre echipele noastre să smulgă calificarea în grupe şi astfel să avem treabă şi în zilele de joi. Dar... Petrolul va fi transpus ambiţia lui Contra în teren, însă scorul din tur e ca o ghiulea legată de picior. S-a mai perfectat şi transferul lui Grozav la marea echipă Terek Groznîi, deci banii s-au pus înaintea interesului sportiv. De înţeles, pentru că echipa atârnă la bani publici. Astra ar fi avut ceva şanse teoretice, însă atmosfera nu părea cea propice unei asemenea încercări. Şi nici Maccabi nu are jucători oarecare, o văd capabilă de un gol în deplasare care rezolvă astfel calificarea. Am lăsat la urmă cea mai simpatică echipă, Pandurii Târgu Jiu, care s-a dus în Portugalia împăcată cu sine. A fost singura care s-a ridicat la înălţimea adversarului în tur, sper să fi avut mai mult noroc de data asta.

Revenind la Steaua, trebuie spus că echipa campioană, actuală şi aproape sigur viitoare, merită toate elogiile. Dar peste toţi, Reghecampf. Chiar dacă are atitudini mai greu de acceptat, ca tehnician mi se pare că a reuşit lucruri remarcabile. Integrarea jucătorilor noi a fost făcută cu o gradaţie perfectă şi nu întâmplător aceştia au fost decisivi pentru calificările succesive. Lui Piovaccari i s-a acordat încredere şi el a răsplătit-o cu goluri în ambele manşe cu Legia, Stanciu a deblocat situaţia la Varşovia, Iancu a fost omul meciului de la Tbilisi, până şi Cristea începe să reacţioneze bine la jocurile cu miză. Toate astea i se datorează în primul rând omului de pe bancă. Poate şi Tănase să-i datoreze câte ceva, despre el se ştia că poate avea evoluţii debordante, dar a surprins constanţa în acest salt calitativ. Să recunoaştem, nu ne aşteptam ca echipa să-şi păstreze nivelul, deşi şi-a transferat golgeterul, deşi are un jucător de bază accidentat pe termen lung, deşi s-a trezit înainte de dubla decisivă fără cel mai charismatic fotbalist din lot, deşi alt titular era suspendat... De-acum Steaua şi-a asigurat o situaţie financiară înfloritoare, să vedem ce alţi fotbalişti vor veni, cum vor fi asimilaţi şi cum se va comporta echipa la acest nivel maxim care este Liga Campionilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urmează nivelul maxim.
 Vizualizări articol: 2443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Urmează nivelul maxim0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei