Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 201 (5408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Vatra Dornei

Acuzat că a obligat un minor să fure bijuterii, a procedat la fel şi cu un alt copil, după ce a fost lăsat în libertate de procurori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un individ din municipiul Vatra Dornei lăsat în libertate anul trecut, după ce a obligat un minor să fure bijuterii din casa părinţilor, a recidivat, se arată într-un comunicat al poliţiei judeţene, şi a procedat la fel cu un alt minor.

Ca şi prima dată, suspectul, Robertino Paul Sbîrcea, în vârstă de 20 de ani, a fost reţinut marţi pentru 24 de ore, însă, exact ca şi anul trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei l-au lăsat în libertate, doar interzicându-i să părăsească localitatea în perioada cercetărilor.

 

Îl punea pe adolescent să stea în faţa camerelor video la casa de amanet unde lăsa bijuteriile furate

Prima reţinere a lui Sbîrcea s-a petrecut în luna noiembrie a anului trecut, când, susţin poliţiştii, a ameninţat un minor cu cuţitul şi i-a cerut să fure bijuteriile mamei sale. Adolescentul i-a adus o pereche de cercei din aur.

„Învinuitul l-a condus pe minor la o casă de amanet din municipiul Vatra Dornei, au intrat împreună în incinta societăţii şi a amanetat unul dintre cercei folosind actul său de identitate, după care i-a cerut adolescentului să se aşeze în faţa camerelor video din casa de amanet, pentru a da impresia că este de acord cu amanetarea cerceilor sustraşi din locuinţa părinţilor săi”, se arată în comunicatul IPJ Suceava, precizându-se că învinuitul a încasat pe cercel 99 de lei şi l-a obligat pe minor să primească şi el 20 de lei, explicându-i că astfel nu va avea posibilitatea să îl denunţe la poliţie. Al doilea cercel l-a vândut la o altă casă de amanet, Sbîrcea folosind datele de identificare ale unui amic de-al său.

„Şi de această dată părţii vătămate i s-a cerut să se posteze în zona de acţiune a sistemului de supraveghere video, pentru a da impresia că este de acord cu tranzacţia efectuată”, explică poliţiştii.

La acea vreme, tânărul de 20 de ani era acuzat şi de furtul mai multor telefoane mobile, de la diferite persoane, cerându-le pur şi simplu telefoanele pentru a suna pe cineva.

 

Minorul a furat de la mama lui trei inele din aur

Acum trei zile, Robertino Paul Sbîrcea a fost reţinut pentru fapte similare, furt de telefoane mobile şi determinarea unui minor, altul decât cel de anul trecut, de a fura bijuteriile mamei sale. Iniţial, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Sbîrcea i-a luat telefonul mobil minorului, după care i-a cerut, pentru a i-l da înapoi, să sustragă bijuterii din casa mamei sale.

Adolescentul în cauză a furat trei inele din aur, pe care Sbîrcea le-a vândut pe câteva sute de lei, deşi valoarea bijuteriilor era de peste 1.600 de lei.

Suspectul a stat doar o noapte în arest, miercuri fiind lăsat din nou de procurori să se întoarcă acasă, cu interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acuzat că a obligat un minor să fure bijuterii, a procedat la fel şi cu un alt copil, după ce a fost lăsat în libertate de procurori.
 Vizualizări articol: 1203 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acuzat că a obligat un minor să fure bijuterii, a procedat la fel şi cu un alt copil, după ce a fost lăsat în libertate de procurori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei