Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 201 (5408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Sicriu cu aer condiţionat, bar şi opt airbaguri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Obişnuiesc în fiecare zi să răsfoiesc pe net câteva gazete în limbile franceză şi engleză. Ştirile televizate mi le culeg şi alea de la posturi ca „CNN”, „BBC” sau „TV5 Monde”, unde măcar sunt sigur că prezentatoarele nu-şi dau ochii peste cap. Alegerea mea nu ţine de snobism. În primul rând, doresc să mă mai rup de realităţile româneşti. Intervine apoi saturaţia adusă de nivelul condamnabil de scăzut al presei româneşti.

Citiţi dumneavoastră „Adevărul”, de exemplu, dacă sunteţi masochist. Uitaţi-vă dumneavoastră la posturile româneşti de televiziune, dacă suferiţi de patriotism de tip masochist; boală din ce în ce mai rară, ce-i drept.

Televiziunile particulare ca televiziunile particulare, măcar alea sunt fără aport de fonduri publice. Dar nici TVR - instituţie de stat, de stat degeaba - nu-i mai brează. Postul regional de care aparţinem – TVR Iaşi – e un loc unde se papă o leafă, nimic mai mult. Emisiunile de la TVR în general şi ale de la TVR Iaşi în particular ar trebui recomandate de medici ca somnifere care nu se administrează bucal sau prin injecţie, ci pe cale audio-vizuală.

Până acum câţiva ani, tevereul ieşean era condus din umbră de o tipă foarte rudimentară profesional. Ea tăia şi spânzura, trăgând mare folos din măritişul pe care îl perfectase cu un mason tare-n mădular. Ea făcea angajările, după chipul şi asemănarea ei, că era şi foarte netelegenică. A murit naşpeta, dar acum se afă la conducere o altă ştersăciune – carmen olaru – care duce stindardul prostiei mai departe.

Câteodată am surpriza, nu foarte plăcută, de a vedea prin mass-media din străinătate ştiri despre români. Ultima ştire povestea şi reda în poză sicriul regelui minoritar, care a avut bunăvoinţa de a răposa acum puţin timp. Se insista pe faptul că sicriul era dotat cu aer condiţionat. Ce mişto! Eu sunt convins că nu doar cu aerul condiţionat se lăuda. Avea şi opt airbaguri, era şi decapotabil, avea şi bar... Şi cinci viteze pentru călătoriile de pe lumea cealaltă.

Mi-am adus aminte de titlul unei manele, cântate de un supus al regelui mort. „Sunt un bărbat, cel mai luxos.” Luxos până la moarte şi după ea.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sicriu cu aer condiţionat, bar şi opt airbaguri.
 Vizualizări articol: 2880 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Sicriu cu aer condiţionat, bar şi opt airbaguri5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tvr int trimis de
(30 aug 2013, 11:37:23
pacat ca nu aveti ocazia sa vedeti tvr international. este cea mai mare batjocura , acest post , la adresa romanilor din strainatate .presupun ca programul este inregistrat pe un disc care se reia la nesfarsit . e ceva de groaza !
2.   Egzact! trimis de
(30 aug 2013, 12:23:12
Pe mine m-a întrebat un vecin dacă-i adevărat că în Rromânia - țara ȚIGANILOR, l-au debarcat pe președinte printr-un referendum și au înscăunat în loc doi regi țigani.
N-am știut ce să-i răspund la megieș și i-am arătat semnul internațional umanitar al degetului mijlociu erect.

concluzii:
1. de atunci vecinul nu-mi mai vorbește, crezând că îi ascund un mare adevăr;
2. mi-am rupt pașaportul în fața ambasadei și am cerut azil cultural
3. într-adevăr, IMAGINEA despre Rromânica o găsești EXACT așa cum o percep străinii pe posturile de televiziune SERIOASE: TV5 Monde, France 2-5, France 24, BBC, Sky-News Int., CNN, Al Jazeera, ORF, ATV, ITv, I24, etc.
După ce vizionezi cam o duzină de reportaje realizate atât în Absurdistan, cât și pe străzile cosmopolite ale metropolelor occidentale, chiar că-ți vine să-ți rupi pașaportul. (dacă mai ai ce).
E bine că TVR 2 preia reportajele culturale și turistice de pe TV5 Monde Europe.
Păcat că nu le arată și pe cele din seria 90 min. Enquette (TMC) care abundă, fără excepție, în exemple de puradei prinși cu ciordeala, țigănoi borâți care fură și oul de sub cloșcă sau fac trafic începând de la prezervative și terminând cu submarine atomice. SĂ vezi ce sentiment sublim de patriotism îți declanșează replica în direct a unui borât mulatru care-și bagă pnot listening a taman în capul polițistului francez.
Polițist care e de o finețe și o amabilitate de neînchipuit. Privirea lui stupefiată și contrariată face mai mult decât toate campaniile de promovare a imaginii Absurdistanului Budai-Delenesc.
Privire care spune că în toată cariera lui (și are părul cărunt franțuzul!) n-a crezut să întâlnească asemenea monument de neam-prostie.
2.1  RE: Egzact! trimis de
(30 aug 2013, 12:26:28
Rrom = Român, după cum România = Țara Țiganilor. În care prezidentul a fost răsturnat iar în loc au fost înscăunați doi regi suini, cu gușă și ochișori mici ca de misteț.

Asta și DIN CAUZA faptului că, în loc să fie ignorat cu desăvârșire un pseudo-eveniment cocălăresc, i-a fost acordată atenție editorială pe toate canalele de știri și pe toate posturile din audio-vizual.
Inclusiv cel „deontologic” – TVR , plătit din banii popülimii ca să facă publicitate unor nemernici borâți.
3.   * trimis de
(31 aug 2013, 08:47:06
în rRomânika greşim mereu deparc-ar fi întâia oară
ne-au parvenit multe (în timp) da' n-am înţeles nimic
deseori,zborul unui porumbel îl promovăm c-o cioară
dar... tre' să fi român ca să-nţelegi ce vreau să zichappy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei