Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 198 (5405)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Relaţii de viitor

Suceava, pe punctul de a deveni pol strategic în relaţiile româno-ruse

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Relaţiile de afaceri dintre România şi Federaţia Rusă ar putea trece prin judeţul Suceava. Interes din partea ambelor părţi există, iar paşii care se fac în această direcţie se doresc a fi concretizaţi în cel mai scurt timp. Un prim eveniment care a avut ca scop prezentarea oportunităţilor de afaceri între cele două ţări a avut loc deja la Suceava. Acţiunea a fost organizată de Camera de Comerţ Bilaterală Româno-Rusă (CCBRR) în parteneriat cu autorităţile judeţene, respectiv preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, şi prefectul Florin Sinescu, cu susţinerea Uniunii Generale a Industriaşilor din România (UGIR). Concluziile au fost pozitive de partea ambelor părţi, iar judeţul Suceava nu a fost ales întâmplător pentru acest parteneriat de afaceri.

Tudor Afanasov, vicepreședintele CCBRR, a explicat şi motivele pentru care Suceava ar putea deveni judeţul din care să se dea startul unor afaceri profitabile atât pentru partea română, cât şi pentru firmele din Federaţia Rusă.

Afanasov crede că un element important pentru succesul dezvoltării relațiilor economice între cele două piețe constă în necesitatea eliminării prejudecăţilor şi a creării de parteneriate strategice între oameni de afaceri din România pentru a asigura potenţial investiţional în diverse domenii precum construcţii, agricultură, industrie.

„În acest proces, un rol important l-ar putea juca și cetățenii minorității de ruşi-staroveri (lipoveni), care cunosc şi apreciază limbile și cultura ambelor state, putând facilita astfel apropierea și dezvoltarea relaţiilor culturale şi economice între România și Federaţia Rusă. Iar judeţul Suceava este unul dintre cele mai potrivite în acest sens. Pe de o parte, Bucovina este cunoscută ca o zonă unde diferite naţionalităţi convieţuiesc în condiţii dintre cele mai bune, iar pe de altă parte, în judeţ există o comunitate puternică a ruşilor-lipoveni. Nu în ultimul rând, numărul oamenilor de afaceri din Suceava care şi-au exprimat intenţia de a cultiva relaţii de afaceri cu parteneri din Federaţia Rusă a fost neaşteptat de mare. Toate acestea mă fac să afirm că Suceava poate fi o punte de legătură între relaţiile de afaceri dintre România şi Rusia”, a opinat Tudor Afanasov.

Pentru a veni în sprijinul oamenilor de afaceri care doresc să stabilească diferite contacte cu parteneri din Rusia, CCBRR a solicitat întocmirea și comunicarea de cereri şi oferte concrete din partea mediului de afaceri român, pentru alcătuirea unei baze de date cu scopul identificării și facilitării parteneriatelor strategice de investiţie pe piaţa rusească.

De asemenea, CCBRR îi va sprijini pe investitorii români în toate aspectele referitoare la identificarea și demararea unei investiții, atât în ce privește furnizarea informațiilor necesare sau identificarea potențialilor parteneri, precum și în îndeplinirea tuturor formalităților (perfectarea documentaţiei pentru iniţierea unei afaceri în spaţiul Federaţiei Ruse, certificarea produselor etc.).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, pe punctul de a deveni pol strategic în relaţiile româno-ruse.
 Vizualizări articol: 2464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Suceava, pe punctul de a deveni pol strategic în relaţiile româno-ruse3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Prudenta si iar prudenta! trimis de
(27 aug 2013, 13:44:52
Ar putea sa nu fie tocmai bine, avind in vdere ce au facut prin tara cu alte inteprinnderi romanesti, se stie.
Obiceiul innascut, sa anexeze, sa jefuiasca si apoi…. gasesc ei explicatii!
1.1  RE: Prudenta si iar prudenta! trimis de
(27 aug 2013, 15:25:42
Ce zici de parcurile din Austria,nu mi vine sa cred D le Laatu ca esti in Austria sa te plimbi pe saturate in tara natala a lui Hitler, sa te relaxezi ,sa ti incarci bateriile...
1.2  RE: Prudenta si iar prudenta! trimis de
(27 aug 2013, 15:43:36
Asa este...Un popor care se respecta, care apreciaza frumosul, stie ce vrea si-i place lucrul trainic facut!
1.3  RE: Prudenta si iar prudenta! trimis de
(27 aug 2013, 16:24:31
Bucurie mare pentru prietenii vasnici si neuitati,care vin sa ne ajute la modernizarea industriala a judetului Suceava;este cam tarziu ,padurile de langa Seletin sunt rare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei