Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 198 (5405)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Nu împărtăşesc opinia lui Tăriceanu despre PNL şi candidatura la Preşedinţie

Marţi, 27 August 2013 (18:39:20)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că nu împărtăşeşte opinia fostului premier Călin Popescu Tăriceanu potrivit căreia energiile PNL s-au concentrat aproape exclusiv pe candidatura la Preşedinţie, menţionând că este vorba despre "o falsă problemă".

Preşedintele PNL a fost întrebat dacă împărtăşeşte declaraţiile fostului premier Călin Popescu Tăriceanu referitoare la faptul că liberalii şi-au concentrat energiile pentru campania sa la prezidenţiale, iar temele liberale au avut de suferit.

"Nu o împărtăşesc, mai ales că nu am avut sentimentul că aşa cam toţi liberalii şi-au concentrat eforturile pentru campania mea prezidenţială. N-aş spune că domnul Călin Popescu Tăriceanu de pildă, excelează în această privinţă, dar mai important decât asta nu există o divergenţă între probabila viitoarea candidatură a mea la Preşedinţie din punctul de vedere al PNL şi temele importante de guvernare. PNL nu poate susţine mai bine un candidat la preşedinţie decât ca partid implicat la guvernare, decât rezolvând problemele şi provocările guvernării, decât ca partid care are nişte obiective să şi le atingă, să şi le îndeplinească. Nu a existat un divorţ, o competiţie între candidatura mea la Preşedinţie şi interesele, activitatea PNL. Nu sunt de acord cu această divergenţă, cred că e o falsă problemă", a declarat Antonescu.

De asemenea preşedintele PNL a fost întrebat în ce măsură consideră că a fost vorba despre un "stres" şi o "încordare" în ceea ce priveşte episodul nominalizărilor pentru Ministerul Transporturilor care ar fi adus, potrivit fostului premier, probleme de imagine în partid.

"PNL nu a ezitat, nu s-a răzgândit, nu a schimbat nişte decizii pe care le-a luat cu altele. PNL a fost nevoit ca într-un timp scurt să facă o succesiune de alegeri din motive care nu-i aparţin", a susţinut Antonescu.

Totodată liderul PNL l-a invitat pe Tăriceanu "să se ocupe cu altceva dacă acesta consideră că este prea stresantă activitatea în conducerea PNL".

"Nu aş califica drept stresantă (nominalizarea pentru Ministerul Transporturilor - n.r.) dacă cineva face parte din conducerea unui partid şi consideră stresante sau prea stresante asemenea împrejurări, e bine să se ocupe cu altceva. (...) Dacă are în vedere preşedintele, nu, nu e nicio încordare, e în fişa postului de preşedinte. Dacă se referă la alţi membri ai conducerii, nu mi s-au părut că sunt încordaţi. Sunt discuţii, sunt ipoteze, domnia sa personal nu mi s-a părut foarte stresat în această perioadă. Dacă a fost, e un om cu suficientă experienţă politică în funcţii importante ca să fie obişnuit cu stresul", a mai precizat Antonescu.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, pentru MEDIAFAX, că la nivelul conducerii PNL există "o încordare", "un stres" legate de situaţia de la Transporturi şi a admis că această situaţie a creat o problemă de imagine partidului.

"Cred că există o anumită încordare la nivelul conducerii PNL din cauza evenimentelor care s-au succedat în ultima vreme, şi cu Silaghi şi cu situaţia creată cu nominalizarea lui Nini Săpunaru. Probabil că întotdeauna există, dacă analizăm post-factum, şi variante mai bune, dar sigur că este probabil un anumit stres care funcţionează şi care a dus la această situaţie în final, o situaţie care a creat o problemă de imagine fără îndoială PNL. Dar, mă rog, în această luptă permanentă între instituţii, în această luptă între Guvern şi Preşedinţie, lucrurile acestea până la urmă aproape că sunt consecinţa naturală", a spus Tăriceanu.

El a mai precizat, răspunzând unei întrebări, că se va implica în campania lui Crin Antonescu pentru alegerile prezidenţiale în măsura în care va considera că programul prezidenţial se suprapune cu obiectivele majore pe care PNL şi USL le au.

"Trebuie să vedem cum va evolua PNL şi vreau să sper că PNL se arată ca un partid suficient de mare care este capabil să conducă două proiecte simultan: pe de o parte, proiectul care vizează alegerile prezidenţiale, pe de altă parte, proiectul care vizează existenţa şi evoluţia acestui partid în faţa electoratului propriu, dar ca partid. Senzaţia mea este că în ultima perioadă energiile PNL s-au concentrat aproape exclusiv pe proiectul candidaturii prezidenţiale şi temele majore cu care noi ne adresăm electoratului propriu au fost într-o oarecare măsură lăsate în planul doi", a mai spus Tăriceanu.

El a mai arătat că proiectul prin care Crin Antonescu va candida la şefia statului cu sprijinul PSD reprezintă singurul cu care Antonescu poate să ajungă preşedinte al României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Nu împărtăşesc opinia lui Tăriceanu despre PNL şi candidatura la Preşedinţie.
 Vizualizări articol: 1031 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Nu împărtăşesc opinia lui Tăriceanu despre PNL şi candidatura la Preşedinţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei