Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 198 (5405)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rest de plată

Aproape 7 milioane de lei, datorii la naveta elevilor din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În luna iunie a acestui an, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a deblocat 50 de milioane de lei pentru decontarea transportului elevilor. O primă tranşă de 30 de milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport a ajuns în buzunarele elevilor, ministerul de resort promiţând că restul de 20 de milioane va fi virat către şcoli în cel mai scurt timp.

Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava i-a fost distribuită suma de 1.481.000 de lei, bani ce au acoperit doar o mică parte din datoria imensă de 7.370.047 de lei.

Cum ceilalţi 20 de milioane de lei promişi nu au mai ajuns în contul inspectoratelor judeţene, datoria către elevi este în continuare mare.

Potrivit insp. Laura Hacman, purtător de cuvânt în cadrul IŞJ, „în prezent, datoria către plata navetei elevilor se ridică la suma de 6.950.000 de lei. Sunt sume cumulate din luna octombrie a anului trecut. Cu banii primiţi în iunie, s-a plătit datoria din luna septembrie 2012”. 

La nivelul judeţului, 8.821 de elevi aşteaptă decontarea navetei.

Contravaloarea abonamentelor lunare ale elevilor trebuie decontată de Ministerul Educaţiei prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean, pe baza documentaţiilor transmise de şcoli. Conform legistaţiei în vigoare, „elevilor din învăţământul de stat şi particular acreditat, cursuri de zi, care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu, li se decontează cheltuielile de transport, pe perioada cursurilor şcolare, din bugetul Ministerului Educaţiei, prin unităţile de învăţământ la care sunt şcolarizaţi, pe bază de abonament, în limita a 50 km. Pentru distanţe mai mari de 50 km se asigură decontarea sumei reprezentând contravaloarea a opt călătorii dus-întors pe semestru”.

 

Noutăţi de la minister

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a susţinut duminică o conferinţă de presă prin care a informat inspectorii şcolari generali că Guvernul va adopta, în cursul săptămânii viitoare, o hotărâre prin care se va reglementa plafonarea preţului acceptat pentru decontare pentru transportul elevilor navetişti. Acesta a declarat că măsura vine ca urmare a abuzurilor pe care unii transportatori le-au comis, stabilind tarife foarte mari pentru abonamentele lunare. În acest sens, un abonament lunar pentru un traseu de 3 km poate ajunge de la doar 15 lei la 166 de lei, în timp ce pentru un parcurs de 50 de km preţul poate urca de la 42 de lei la 491 de lei.

Ministrul Educaţiei a reamintit că, în vederea rezolvării situaţiei elevilor navetiști, Guvernul a mai alocat, în 2013, 76.000.000 de lei pentru achiziţia a 600 de microbuze şcolare.

Cât priveşte situaţia din judeţul Suceava, IŞJ a comunicat ministerului necesarul de microbuze şcolare pentru judeţul nostru, respectiv 30 de maşini.

Judeţul Suceava are în dotare 90 de microbuze şcolare, din gama Fiat şi Ford, din loturile repartizate de Ministerul Educaţiei, începând cu 2006.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 7 milioane de lei, datorii la naveta elevilor din judeţ.
 Vizualizări articol: 1676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Aproape 7 milioane de lei, datorii la naveta elevilor din judeţ4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Navetist trimis de
(27 aug 2013, 17:42:40
Dar de naveta profesorilor ce ziceti? Ca potrivit legii 1/2011 avem si noi dreptul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei