Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 21 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 193 (5400)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Joc şi voie bună

Comuna Dorna Arini a găzduit a XVII-a ediţie a Festivalului “Cântecul Cetinii”

Comuna Dorna Arini a găzduit la finalul săptămânii trecute, pe 17-18 august, cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului “Cântecul Cetinii”. Fiind cel mai longeviv eveniment de acest gen din zona Dornelor, programul a fost unul destul de variat, ziua de sâmbătă fiind dedicată tineretului.

Astfel, după ora 19.30, partea de antren şi momente vesele a fost asigurată de trupa Spitalul 9, recitalurile serii fiind semnate de Freddy şi Tara, cunoscută şi din colaborarea cu DJ-ul Liviu Hodor. Seara a fost completată de talentele locale, printre care Grupul de muzică ușoară “Brădulețul”, dar și Ana Maria Bârgăoanu şi Cosmina Ţâcşa.

Ziua de duminică a debutat, imediat după ora 14.00, cu deschiderea oficială, cuvântul de deschidere fiind al primarului Ioan Moraru. Alături de acesta s-au aflat președintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, prefectul Florin Sinescu, senatorii Vasilica Steliana Miron și Neculai Bereanu, dar și deputații Dumitru Pardău și Cezar Cioată. Cu toții le-au urat celor prezenți “Distracție frumoasă și vreme bună”, spectacolul debutând cu recitalul susținut de Adriana Bucevschi.

Au evoluat și Ansamblurile “Brăduleţul” Dorna Arini, “Dorna Dorului” Vatra Dornei, “Balada” din Bistriţa, “Vatra” din Botoşani, ansamblul Sindicatului Județean al Pensionarilor, Mădălina Candrea, Alexandru Brădățan, “Străjerii Bucovinei” din Pojorâta, îndrumați de inimosul Adrian Erhan, cei care au dansat și în timpul recitalului susținut de Angelica Flutur. Artista a venit la Dorna Arini însoțită de viitorul său soț, nunta lor urmând să aibă loc în octombrie.

Nu au lipsit nici reprezentațiile fraților de 6, respective 7 ani, David și Miruna Țăran din Iacobeni, dar și ale Ansamblului “Arcanul” al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava şi al moldovenilor de la “Arcuşul” din Sărata Galbenă – Republica Moldova, comună cu care Dorna Arini este înfrăţită, aceștia fiind însoțiți la Dorna Arini chiar de primarul comunei, Ștefan Vlas.

Pe toată durata manifestării, meșteri populari din comună au expus obiecte tradiționale, nelipsind nici standul cu păstrăv al păstrăvăriei conduse de Petrea Dulgheru.

Cel mai așteptat moment al serii și, totodată, cel care a încheiat spectacolul a fost recitalul lui Ion Paladi. La toate piesele, fie că a fost vorba de „Bine-i șade mesei mele”, prima sa colaborare cu orchestra națională „Lăutarii” condusă de Nicolae Botgros, „Pe mine mă cheamă Ion”, „Foaie verde și-un chiperi”, „Măicuța-i cântec și iubire”sau „Dorul Basarabiei”, Paladi a smuls ropote de aplauze de la cei aproape 1.000 de spectatori aflațipe terenul de sport al școlii din comună. Seara s-a încheiat cu un foc de artificii.

„Mă bucur că a ținut vremea cu noi și că am putut să le oferim oamenilor un spectacol de calitate. Le mulțumesc colegilor mei de la primărie pentru implicare, dar și sponsorilor care ne-au susținut și de această dată”,ne-a declarat primarul Ioan Moraru.

 

Doru BIGHIU

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comuna Dorna Arini a găzduit a XVII-a ediţie a Festivalului “Cântecul Cetinii”.
 Vizualizări articol: 1899 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Comuna Dorna Arini a găzduit a XVII-a ediţie a Festivalului “Cântecul Cetinii”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei