Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 183 (5390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Alpinist” de locuinţe

Hoţul împuşcat de poliţişti, după ce a sărit de pe bloc, păzit să nu sară şi de pe geamul spitalului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Individul împuşcat în picior de poliţişti, după ce a reuşit în primă fază să scape de oamenii legii, sărind de pe un bloc din cartierul Obcini, unde se ascundea într-o garsonieră de la etajul IV, este păzit cu strășnicie și în spital, pentru a nu „zbura” şi de la geamul salonului în care este internat.

Andrei Alexandru Juravle ((25 de ani), din comuna Brodina, este singurul pacient dintr-un salon de pe secţia de Ortopedie, însă are „coleg de pat” un polițist. Astfel, judiciariştii se asigură că suspectul lor nu o întinde nici pe uşă, nici pe geam, aşa cum le-a mai demonstrat-o miercuri seară, când, de pe balconul garsonierei în care se ascundea, a urcat pe acoperiş, a sărit pe burlan, a coborât până la etajul II, iar de aici a plonjat pe capota unei autoutilitare parcate, după care a luat-o la fugă printre blocuri, cu polițiștii după el.

 

Obişnuit cu înălţimile. Spărgea case, prin escaladare

Andrei Alexandru Juravle este obişnuit cu înălţimile, mai ales că multe dintre furturile pentru care a fost cercetat şi, în multe dosare, condamnat deja, au fost comise prin escaladare.

De exemplu, în luna mai a acestui an, Juravle a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi pentru o spargere comisă la Iaslovăţ. Hoţul a intrat în imobil, au stabilit poliţiştii în urma cercetărilor, printr-un geam mic din podul locuinţei, unde era depozitat grâu. Din pod a coborât într-o cameră situată la etajul casei, iar de aici la parter. Nu a găsit mare lucru, plecând doar cu două telefoane mobile, 100 de euro şi aproximativ 350 de lei.

Procurorii rădăuţeni susţin că hoţul „alpinist” ar fi chiar Andrei Alexandru Juravle, pe care l-au trimis în judecată.

 

Pentru ce fapte a fost arestat în lipsă şi dat în urmărire suspectul

 Andrei Alexandru Juravle a fost dat în urmărire pe plan naţional pe data de 24 mai a.c., după ce cu o zi în urmă Judecătoria Rădăuţi a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele său pentru furt calificat.

Procurorii rădăuţeni au fost cei care au solicitat arestarea în lipsă a tânărului din Brodina, acuzându-l de două spargeri de locuinţe la Volovăţ, fapte cu un prejudiciu de aproximativ 11.000 de euro.

Împreună cu un minor, a furat bunuri de tot felul din cele două locuinţe, de la drujbe şi flexuri, la televizoare şi sisteme audio. Dintr-una din casele sparte, susţin anchetatorii, Juravle  a luat chiar camerele de supravehgere de la sistemul de monitorizare video.

Juravle este un client mai vechi ai poliţiştilor, el fiind condamnat anterior la trei ani de închisoare după ce a spart mai multe case şi magazine din zona Rădăuţi.

Şi în prezent, acelaşi individ este bănuit a fi autorul şi altor spargeri de locuinţe de pe raza municipiului Suceava şi Rădăuţi.

 

Şapte focuri de armă printre blocurile din Obcini

Între timp, poliţiştii au stabilit şi câte focuri de armă s-au tras miercuri seară pentru prinderea suspectului: şapte. Patru în aer, de avertisment, precizează purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene, inspectorul principal Ionuţ Epureanu, şi trei în direcţia fugarului.

De asemenea, poliţiştii au aflat şi a cui era garsoniera în care se ascundea Juravle. Fusese închiriată de prietena acestuia, o tânără din Fălticeni.

Tânărul de 25 de ani din Brodina a suferit o mică intervenţie chirurgicală, iar în câteva zile, dacă nu apar complicaţii, va fi externat.

Din spital, Juravle va fi dus de poliţişti în faţa magistraţilor Judecătoriei Rădăuţi, pentru confirmarea mandatului, iar apoi direct în beciurile poliţiei, la răcoare.

 „Stau să mă fac bine (n.r.-în spital), după care mă duc militar vreo doi ani de zile şi când vin, care-o tras... n-o să mai tragă”, a ameninţat Juravle, miercuri seară, pe holurile spitalului, de pe targa în care era încătuşat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hoţul împuşcat de poliţişti, după ce a sărit de pe bloc, păzit să nu sară şi de pe geamul spitalului.
 Vizualizări articol: 2456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Hoţul împuşcat de poliţişti, după ce a sărit de pe bloc, păzit să nu sară şi de pe geamul spitalului5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei