Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 183 (5390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eficientizare

147 de posturi, desfiinţate ca urmare a reorganizării Direcţiei Silvice Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai mare direcţie silvică din ţară intră în reorganizare de luna aceasta, prin aplicarea unor măsuri de eficientizare a activităţii şi de reducere a pierderilor înregistrate pe anumite domenii.

Măsurile respective duc la desfiinţarea a 27 de cantoane silvice şi 147 de posturi, dar şi la înfiinţarea altor 110 posturi, pentru care vor putea opta salariaţii care rămân fără obiect de activitate.

Măsurile stabilite în ultima şedinţă a Consiliului de Administrare a Direcţiei Silvice Suceava au la bază atât modificări impuse de la nivel central, cât şi măsuri gândite la nivel local, pentru o mai bună gestionare a subunităţilor din judeţ.

 

27 de cantoane silvice, desfiinţate

Un prim set de măsuri de reorganizare a Direcţiei Silvice Suceava vine ca urmare a modificării „metodologiei de gradare a unităţilor şi subunităţilor RNP-Romsilva”, act normativ care cuprinde condiţiile minime pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea structurilor silvice şi dimensionarea numărului de personal.

„Prin aplicarea acestei metodologii s-a modificat suprafaţa de constituire a cantoanelor silvice în funcţie de relief: de la 350 ha la 400 ha în zona de câmpie, de la 700 ha la 800 ha în zona de deal şi de la 1.100 ha la 1.300 de ha în zona de munte. Drept urmare, trebuie să desfiinţăm 27 de cantoane silvice, rămânând cu un total de 415 cantoane”, a explicat şeful Direcţiei Silvice Suceava, Sorin Ciobanu.

Deşi prin această măsură dispar din organigrama Direcţiei Silvice Suceava 27 de posturi de pădurar, cei care ocupau posturile respective au posibilitatea să devină „maistru silvic”.

“Pădurarii au atribuţii de pază şi control pe raza unui canton silvic, în vreme de un maistru silvic nu se mai ocupă şi de paza pădurii, ci de coordonarea lucrărilor silvice la nivelul întregului ocol”, a precizat directorul Sorin Ciobanu.

În total, vor fi înfiinţate luna aceasta 28 de posturi de „maistru silvic”.

 

Două secţii de drumuri auto forestiere, desfiinţate

O altă măsură care influenţează mult activitatea Direcţiei Silvice Suceava este cea de desfiinţare a două secţii de drumuri auto forestiere – SDAF Brodina şi SDAF Câmpulung Moldovenesc.

„În paralel înfiinţăm zeceformaţii de drumuri forestiere, în subordinea Ocoalelor Silvice Broşteni, Dorna Candrenilor, Iacobeni, Pojorâta, Vama, Frasin, Marginea, Brodina, Mălini şi Dolhasca. Şeful de ocol va coordona mai bine activitatea a trei-patru utilaje şi a echipei de reparaţii şi întreţinere. Formaţiile nou înfiinţate sunt gândite astfel încât să deservească două-trei ocoale silvice din zonă”, a spus şeful Direcţiei Silvice Suceava, care intenţionează ca astfel să reducă din pierderile care se înregistrau din activităţile celor două secţii de drumuri forestiere.

Mai mult, pentru că o grămadă de bani se cheltuie cu întreţinerea şi mai ales reparaţiile vechilor utilaje, o mare parte din acestea vor fi casate şi înlocuite cu altele noi, mai performante şi cu un consum mic de carburant.

DS Suceava are în întreţinere aproape 2.330 de km de drumuri forestiere.

 

Cel puţin 37 de salariaţi, concediaţi

Aplicarea măsurilor de eficientizare a activităţii Direcţiei Silvice Suceava va duce la o reducere semnificativă de personal, cel puţin în rândul celor care lucrau la reparaţii auto.

În total, la nivelul Direcţiei Silvice, se desfiinţează 147 de posturi, dar se înfiinţează alte 110 posturi, care vor putea fi ocupate, cu prioritate, de actualii angajaţi ale căror posturi se desfiinţează.

„Practic, se reduc doar 37 de posturi. Este posibil ca o parte din cei ale căror posturi se desfiinţează acum să nu dorească să ocupe noile posturi puse la dispoziţie, fiind vorba de alte încadrări. În acest caz, vor primi salarii compensatorii şi posturile rămase libere vor fi scoase la concurs”, a declarat Sorin Ciobanu, şeful Direcţiei Silvice Suceava.

Toate aceste modificări ale structurii organizatorice a celei mai mari direcţii silvice din ţară vor fi implemenetate luna aceasta, ele fiind aprobate deja şi de conducerea Regiei Naţionale a Pădurilor, în prezent fiind făcute demersurile necesare la instituţii precum Oficiul Forţelor de Muncă şi Inspectoratul Teritorial de Muncă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 147 de posturi, desfiinţate ca urmare a reorganizării Direcţiei Silvice Suceava.
 Vizualizări articol: 5407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
147 de posturi, desfiinţate ca urmare a reorganizării Direcţiei Silvice Suceava4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   NU VA APROPIATI DE OCOLUL MARGINEA trimis de
( 9 aug 2013, 13:11:11
De aici pleaca grosul banilor la baietii destepti nu va legati de excrocul sef de la ocol nici de acolitii lui.Mare rusine d-le Ciobanu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei