Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 183 (5390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru absolvenţii de liceu

108 locuri bugetate şi 1.232 cu taxă, în sesiunea de admitere din toamnă a Universităţii „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru cea de-a doua sesiune de admitere, care se va desfășura în perioada 5-12 septembrie 2013, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) oferă absolvenților de liceu 108 locuri bugetate și 963 de locuri cu taxă pentru programele de licență (zi), iar la programele ID, 269 de locuri. Pe lângă acestea, mai sunt disponibile 13 locuri pentru candidați din Republica Moldova cu bacalaureat în România, cinci locuri pentru romi și 123 pentru români de pretutindeni.

Reprezentanţii universităţii au declarat că „după prima sesiune de admitere, la USV s-au înmatriculat 1.458 de studenți la cele 47 de programe de licență IF (învățământ cu frecvență), 296 la programele de licență ID (învățământ la distanță) și 376 la masterat”. Rezultatele admiterii din sesiunea iulie 2013 sunt făcute publice pe website-ul universităţii, http://www.usv.ro/admitere.

 

Care sunt specializările cu locuri disponibile?

Cele mai multe locuri neocupate şi reportate pentru sesiunea din toamnă sunt la cele patru specializări ale Facultăţii de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management. 18 locuri bugetate sunt disponibile la Mecatronică, 14 la Inginerie economică în domeniul mecanic, nouă la Tehnologia construcţiilor de maşini şi 17 la Echipamente pentru procese industriale.

La Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor s-au reportat locuri bugetate pentru specializările: Electronică aplicată (6 locuri), Energetică industrială (10), Inginerie economică (7). La acestea se adaugă câte 16-20 de locuri în regim cu taxă, pentru fiecare specializare.

La Inginerie Alimentară nu mai sunt locuri subvenţionate de la bugetul de stat, însă pentru fiecare din cele trei specializări ale facultăţii mai sunt locuri neocupate la cu taxă (50 la Ingineria produselor alimentare, 50 la Controlul şi expertiza produselor alimentare şi 34 la Protecția consumatorului și a mediului).

La Facultatea de Istorie şi Geografie mai sunt locuri bugetate doar la Geografia mediului (3 locuri), Istorie (6) şi Ştiinţe politice (7), în schimb locuri în regim cu taxă sunt disponibile la toate specializările.

La Litere şi Ştiinţe ale Comunicării s-au reportat pentru sesiunea care debutează pe 5 septembrie câte trei locuri bugetate la Română-Italiană şi Ucraineană-Română şi două la Română-Franceză/Germană. Locuri cu taxă sunt la toate specializările facultăţii.

La Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică a mai rămas un singur loc bugetat liber la Economie.

La Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei şi Educaţie Fizică şi Sport s-au ocupat atât locurile subvenţionate de la bugetul de stat, cât şi locurile nebugetate.

La facultatea de Silvicultură s-au completat locurile bugetate, rămânând doar 29 de locuri cu taxă la Ecologie şi protecţia mediului

 

269 de locuri pentru ID

La specializările pentru care se organizează şcolarizare la distanţă sunt disponibile 269 de locuri pentru următoarele direcţii de studiu: Geografie (54 de locuri), Geografia turismului (36), Română-Franceză/Germană (28), Silvicultură (6), Administraţie publică (33), Asistenţă managerială şi secretariat (44), Contabilitate şi informatică de gestiune (30), Economia comerţului, turismului şi serviciilor (31), Administrarea afacerilor (7). Pentru învăţământ la distanţă (ID) toate locurile sunt cu taxă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 108 locuri bugetate şi 1.232 cu taxă, în sesiunea de admitere din toamnă a Universităţii „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 1863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
108 locuri bugetate şi 1.232 cu taxă, în sesiunea de admitere din toamnă a Universităţii „Ştefan cel Mare”4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei