Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 183 (5390)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Au primit ajutor

Familia cu cinci copii minori care locuia într-un bordei de 9 metri pătraţi, ajutată să se mute într-o locuinţă nouă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cinci fraţi minori, împreună cu părinţii, care locuiau într-o cameră de 9 metri pătraţi, la marginea satului Rotopăneşti, comuna Horodniceni, se vor muta în curând în casă nouă.

Bordeiul dărăpănat, peticit din loc în loc cu lut, care are în loc de ferestre nailoane prinse în pioneze, va deveni amintire pentru cei trei şcolari, Andreea Erhan, în vârstă de 14 ani, elevă în clasa a VIII-a, Ionuţ, în vârstă de 13 ani, elev în clasa a VI-a, Mihaela, în vârstă de 10 ani, elevă în clasa a III-a, şi doi preşcolari, Maria Magdalena, în vârstă de 6 ani, şi Constantin Sebastian, în vârstă de 3 ani şi jumătate. Familia Erhan, din satul Rotopăneşti, a fost ajutată de Primăria Horodniceni şi Fundaţia Hope and Homes for Children România să-şi achiziţioneze o casă cu două camere, hol, curte şi mobilier, în apropierea vechii locuinţe. Primăria Horodniceni a alocat 8.000 de lei, iar Fundaţia Hope and Homes for Children România a donat 15.000 de lei pentru achiziţionarea locuinţei.

 

Promisiuni onorate

Cazul familiei Erhan a fost rezolvat după ce povestea lor a apărut în cotidianul Monitorul de Suceava - „Cinci fraţi minori, împreună cu părinţii, locuiesc într-o cameră de 9 metri pătraţi”.

Primarul comunei Horodniceni, Neculai Florea, a promis familiei că până în toamna acestui an vor avea o casă decentă în care să trăiască şi s-a ţinut de cuvânt. Reprezentanţii Serviciului de evaluare a copilului aflat în situaţie de risc şi intervenţie în regim de urgenţă au discutat despre acest caz cu Fundaţia Hope and Homes for Children (HHC) România, care, impresionată de acest caz, a donat 15.000 de lei pentru a ajuta această familie.

Copiii îşi făceau lecţiile pe rând, la o măsuţă mică, la lumina zilei, sau seara, la lumina lumânării, pentru că nu au avut niciodată curent electric. Familia se întreţine din ajutorul social primit de la Primăria Horodniceni şi din alocaţiile minorilor. Veniturile lor se mai rotunjesc cu banii proveniţi din munci ocazionale, pe care, atât tatăl copiilor, cât şi mama le fac prin sat, atunci când sunt chemaţi la muncă. Este de apreciat faptul că, deşi au multe lipsuri, copiii sunt trimişi la şcoală şi grădiniţă, sunt îngrijiţi şi nu au probleme cu notele. Părinţii fac eforturi uriaşe pentru a le asigura cele necesare, hăinuţe, mâncare, dar veniturile lor sunt insuficiente.

 

Impresionaţi de condiţiile grele în care trăiau cei cinci fraţi

Conducerea şcolii unde învaţă Ionuţ a făcut o sesizare la Protecţia Copilului Suceava, relatând faptul că este nedrept ca un copil care doreşte să înveţe, este disciplinat, „prezintă o motivaţie puternică de a se realiza în viaţă prin învăţătură, nu are condiţii materiale şi financiare normale, dimpotrivă, condiţiile în care trăiesc minorul şi fraţii săi sunt extrem de precare”.

În urma sesizării primite din partea conducerii şcolii unde învaţă copiii, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava - Serviciul de evaluare a copilului aflat în situaţie de risc şi intervenţie în regim de urgenţă, au solicitat sprijinul Primăriei Horodniceni, în vederea efectuării unei anchete sociale, cu scopul de a găsi cele mai bune soluţii pentru minorii condamnaţi la sărăcie.

Efortul comun al autorităţilor a făcut ca problema locuinţei familiei Erhan să fie rezolvată, iar copiii să aibă în viitor condiţii decente de învăţat. Cei care vor să-i ajute pe cei cinci fraţi să aibă o copilărie normală pot lua legătura cu Primăria Horodniceni – asistenţă socială, la numerele de telefon 0230 545 736 sau 0230 573 642.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familia cu cinci copii minori care locuia într-un bordei de 9 metri pătraţi, ajutată să se mute într-o locuinţă nouă.
 Vizualizări articol: 3091 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Familia cu cinci copii minori care locuia într-un bordei de 9 metri pătraţi, ajutată să se mute într-o locuinţă nouă5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BRAVO trimis de
( 9 aug 2013, 17:28:28
In sfarsit se vad si rezultate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei