Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 162 (5369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Viitorii boboci

Număr mare de înscrişi, încă din prima zi de admitere, la Universitatea „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Programele de studii propuse de Universitatea „Ştefan cel Mare” s-au dovedit a fi la mare căutare în rândul absolvenţilor de liceu. Încă din prima zi a sesiunii de admitere, pe holurile universităţii, numeroşi tineri cu dosare în mână erau decişi să se înscrie la una din cele nouă direcţii de studiu ale Universităţii „Ştefan cel Mare” sau la unul din programele de studii de masterat propuse de instituţia suceveană.

În acest an, reprezentanţii USV au amenajat birouri la care studenţi ai instituţiei sunt mereu la dispoziţia viitorilor boboci pentru a le oferi informaţii de care aceştia au nevoie.

Carina Diaconu este studentă înanul III la USV şi a hotărât ca în acest an să se implice în procesul de admitere şi să îi ajute pe viitorii boboci cu orice informaţie.

Aceasta a declarat: „le împărtăşim din experienţa noastră de student, îi îndrumăm, le spunem de ce acte au nevoie, le răspundem nelămuririlor. Adresabilitatea a fost mare, mulţi au pus întrebări la care nu am putut răspunde, dar i-am îndrumat către secretariatele avizate. Suntem aici, la dispoziţia candidaţilor, până la data de 17 iulie”.

De asemenea, în fiecare din cele 16 săli pentru înscriere desemnate de USV, erau afişate toate domeniile şi specializările din cadrul fiecărei facultăţii, dar şi mesaje importante pentru candidaţi. Atât bacalaureaţii, cât şi licenţiaţii îşi pot depune dosarele de înscriere până pe data de 23, 24 sau 25 iulie, în funcţie de facultate (excepţie făcând zilele de sâmbătă şi duminică).

 

Apropierea de casă şi recomandările celorlaţi, criterii în alegerea USV

Câteva facultăţi din cadrul USV au început sesiunea de admitere în forţă, dat fiind faptul că zeci de candidaţi le-au trecut pragul încă din prima zi de admitere. De cealaltă parte, în sălile de înscriere pentru alte facultăţi, adresabilitatea a fost foarte scăzută. Una dintre facultăţile vânate s-a dovedit a fi cea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, facultate ale cărei centre de înscriere erau animate de tinerii bacalaureaţi.

Daniel Grigorean a absolvit Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, iar ieri s-a înscris la Ştiinţe Economice şi la Economia Comerţului. „Am bifat mai multe specializări. Am ales USV pentru că e aproape de casă şi aici am găsit şi specializările care mă interesează. Taxele mi se par destul de bune”, spune Daniel.

Tot Colegiul Economic a absolvit şi Valeriu Dulgher, acesta depunându-şi actele pentru aceeaşi facultate. „Am urmat un liceu economic, domeniul pare a fi interesant şi captivant. Am primit şi recomandări pozitive pentru USV, de la prieteni, actuali sau fost studenţi”, spune Valeriu.

Simona Coţofrei a terminat Colegiul „Mihai Eminescu” Botoşani, iar pentru studiile superioare a ales Facultatea de Drept de la USV.

„M-am înscris la Academia de Poliţie din Bucureşti, dar dacă nu voi intra acolo, voi urma Dreptul la Suceava şi Şcoala de Subofiţeri de la Câmpina. Cred că am medie să intru la fără taxă”, povesteşte Simona.

Alexandru Mateiciuc, de la Colegiul „Laţcu Vodă” Siret, a optat pentru Facultatea de Cibernetică şi Informatică economică. „Asta mă văd făcând în viitor, asta îmi place. La USV am multe oportunităţi, sunt spaţii de cazare şi am unde să mă angajez după ce termin. Totodată, sunt multe activităţi extraşcolare - cluburi, tabere”, spune Alexandru.

 

Candidaţii care nu se înmatriculează vor pierde locul

Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat Universităţii „Ştefan cel Mare” (USV) 1.020 de locuri pentru programele de licenţă (zi), în creștere cu 20 de locuri față de 2012. Pe lângă locurile subvenţionate de la bugetul de stat, USV mai scoate la concurs 1.400 de locuri cu taxă. Pentru Învăţământ la Distanţă (ID) sunt disponibile 656 de locuri cu taxă. Pentru programele de master, USV scoate la concurs 400 de locuri bugetate şi 1.023 cu taxă.

Potrivit prof. univ. dr. Ştefan Purici, prorector al USV, „pentru studenţii noştri avem locuri de cazare în cele patru cămine ale USV, mai mult de atât, purtăm negocieri şi cu mediul privat pentru asigurarea unor spaţii de cazare în apartamente sau alte spaţii, la preţuri reduse”. Totodată, acesta a mai declarat că USV mai mizează pe dezvoltarea infrastructurii din ultimii ani, diversificarea ofertei educaţionale, spaţiile de învăţământ la standarde europene, stagiile de practică în străinătate şi calitatea serviciilor educaţionale.

„Studenţii se pot înscrie până la data de 23, 24 sau 25 iulie, în funcţie de facultatea pentru care optează. Totodată, înmatriculările se pot face până pe 31 iulie. Candidaţii care nu confirmă până la această dată riscă să piardă locul”, a mai menţionat Ştefan Purici. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Număr mare de înscrişi, încă din prima zi de admitere, la Universitatea „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 2543 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Număr mare de înscrişi, încă din prima zi de admitere, la Universitatea „Ştefan cel Mare”4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei