Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 162 (5369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

TB: Pedeapsa lui Gigi Becali, mărită cu şase luni pentru perseverenţa infracţională a acestuia

Gigi Becali a dat dovadă de perseverenţă infracţională în perioada lungă de timp în care şi-a desfăşurat activităţile ilicite, arată Tribunalul Bucureşti (TB), în motivarea deciziei prin care i-a mărit acestuia pedeapsa la trei ani şi jumătate de închisoare.

"Referitor la sporul aplicat de 6 luni, tribunalul consideră că este suficient pentru a se atinge scopul educativ şi preventiv al pedepsei, acesta impunându-se în raport de perseverenţa infracţională a petentului şi perioada lungă de timp în care acesta şi-a desfăşurat activităţile ilicite", notează judecătorul Tribunalului Bucureşti (TB), în documentul citat.

Totodată, arată instanţa, "în situaţia în care nu s-ar aplica un spor cu ocazia contopirii pedepselor, s-ar crea impresia de impunitate pentru condamnat, ceea ce va constitui un îndemn la săvârşirea a cât mai multe infracţiuni, în viitor, după ce a săvârşit o faptă prevăzută de legea penală".

"Tribunalul are în vedere de asemenea, în ce priveşte sporul de pedeapsă de şase luni, faptul că pentru infracţiunile cele mai grave că petentul a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de trei ani închisoare faţă de care s-a dispus suspendarea executării sub supraveghere şi cu aplicarea circumstanţelor atenuante", mai arată Tribunalul, în documentul menţionat.

Tribunalul Bucureşti a decis, în 27 iunie, după ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali, să îi aplice acestuia un spor de şase luni de închisoare, finanţatorul Stelei având astfel o condamnare de trei ani şi jumătate de detenţie.

Instanţa a admis în parte solicitarea procurorului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de aplicare a unui spor de un an de închisoare.

Avocaţii lui Becali au precizat atunci, pentru MEDIAFAX, că decizia tribunalului nu este definitivă şi va fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Cererea lui Becali a vizat contopirea pedepselor din condamnările definitive primite în dosarele sechestrării de persoane, schimbului de terenuri cu MApN şi "Valiza".

Procurorul DNA a arătat atunci că Becali a comis o pluralitate de infracţiuni, cu grad ridicat de pericol şi în participaţie penală cu un anturaj infracţional, astfel că se impune aplicarea unui spor de pedeapsă de un an.

Reprezentantul DNA i-a explicat judecătorului Marin Marino Constantin că finanţatorul Stelei a săvârşit fapte grave, iar pentru cele mai grave dintre acestea a primit doar trei ani de închisoare. El a mai arătat că, potrivit normelor legale în vigoare, Becali poate fi eliberat după ce execută două treimi din pedeapsă, respectiv doi ani de închisoare, şi a subliniat că, în opinia sa, această pedeapsă este mică în raport cu numărul şi gravitatea faptelor comise.

Potrivit procurorului, activitatea infracţională a lui Becali are periodicitate şi ritmicitate, iar în acest context el ar trebui să petreacă mai mult timp în detenţie.

La rândul lor, avocaţii finanţatorului Stelei au spus că nu ar exista temei legal în baza căruia, la momentul contopirii, să se facă aplicarea unui spor de pedeapsă, aşa cum solicită procurorul DNA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului TB: Pedeapsa lui Gigi Becali, mărită cu şase luni pentru perseverenţa infracţională a acestuia.
 Vizualizări articol: 1154 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TB: Pedeapsa lui Gigi Becali, mărită cu şase luni pentru perseverenţa infracţională a acestuia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei