Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 162 (5369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Măsuri

Inspectoratul Şcolar va analiza situaţia liceelor cu rezultate slabe la examenul de bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

2.096 de absolvenţi ai ciclului liceal care au susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea de vară nu au reuşit să obţină note de promovare la această testare. În mare parte este vorba despre absolvenţii colegiilor tehnice, ai liceelor particulare şi ai liceelor tehnologice, instituţii care vor intra sub lupa reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) din cauza rezultatelor mediocre înregistrate.

Cât priveşte rata de promovabilitate, în coada clasamentului se află Liceul Tehnologic „Vasile Gherasim” Marginea – unitate unde nici un candidat nu a trecut bacul, Liceul Tehnologic „Ţara de Sus” Vatra Dornei – 8,33% promovabilitate, Liceul Tehnologic Nr. 1 Câmpulung Moldovenesc – 19,63%, Liceul Tehnologic Particular „Moldova” Suceava – 27,27% şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară – 28,35%. 

Potrivit prof. Gheorghe Lazăr, inspector şcolar general al IŞJ, „vom face o analiză în Consiliul de Administraţie al IŞJ şi vom vedea şi la faţa locului care este situaţia, ţinând cont că procentele sunt aşa scăzute”. Acesta a recunoscut că în cazul anumitor unităţi această situaţie se perpetuează de ani de zile, menţionând că mare parte dintre absolvenţii acestor instituţii provin de la fostele Şcoli de Arte şi Meserii (SAM), transformate ulterior în licee.

„Acei elevi au intrat în sistem pentru a învăţa o meserie, dar s-au trezit liceeni şi nu au putut face faţă”, a mai completat Lazăr. Cât priveşte comasarea liceelor cu rezultate slabe la bac, inspectorul general a menţionat că, acolo unde va fi cazul, se vor lua şi astfel de măsuri.

Totodată, un nou ordin al ministrului Educaţiei prevede că promovabilitatea scăzută la acest examen va reprezenta unul dintre motivele pentru care colegiile ar putea fi declasificate, urmând să-și schimbe denumirea din “colegiu” în “liceu”. Cu privire la posibilitatea declasificării unor colegii din judeţ, Lazăr a declarat: „După ce vom analiza situaţia liceelor de pe locurile codaşe, vom aplica întocmai metodologia primită”.

 

Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc, în fruntea clasamentului

În fruntea clasamentului rezultatelor se află Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, unitate unde toţi absolvenţii au luat bacalaureatul.

Acesta este urmat de Liceul Tehnologic Bivolărie (zece candidaţi au susţinut examenul, toţi fiind admişi), Colegiul Naţional „Petru Rareş” - 99,17% promovabilitate, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” - 97,75% şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” - 96,55%.

„Cât priveşte promoţia 2013, 68,13% dintre absolvenţi au promovat examenul de bacalaureat, în vreme ce 50,37% dintre candidaţii promoţiilor anterioare au obţinut note de trecere”, a mai menţionat Lazăr.

Rata de promovare din judeţ, comunicată după rezolvarea contestaţiilor, este de 65,78%. Reamintim că cele mai multe dintre notele celor care au fost declaraţi „reuşiţi” aparţin intervalului 6-6,99 (1.273 de elevi) şi intervalului 7-7,99 (1.060). 1.042 de candidaţi au medii între 8 şi 8,99. 644 dintre candidaţi (16,28%) au medii peste 9, în judeţ înregistrându-se şi o medie de 10.

„Pe perioada desfăşurării examenelor naţionale, tot corpul de inspectori a fost mobilizat pentru a se asigura că totul va decurge bine. Le mulţumesc acestora că şi-au făcut treaba”, a conchis Lazăr.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectoratul Şcolar va analiza situaţia liceelor cu rezultate slabe la examenul de bacalaureat.
 Vizualizări articol: 2195 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Inspectoratul Şcolar va analiza situaţia liceelor cu rezultate slabe la examenul de bacalaureat5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cainii latra, caravana trece! trimis de
(16 iul 2013, 11:36:45
anul asta s-a copiat pe rupte la bac la liceele din Suceava! dacă bacul era pe bune promovabilitatea era sub 20 % ! SINGURA SOLUȚIE ESTE EXAMENE DE ADMITERE LA FACULTĂȚI.EU AM DAT PE VREMURILE BUNE 2 EXAMENE LA MATE SI UNUL LA FIZICA. DECI ÎNVĂȚĂMÂNTUL PE VREMEA RĂPOSATULUI ERA CEA MAI BUNA FORMA DE ÎNVĂȚĂMÂNT DECI AR TREBUI REÎNFIINȚATA PENTRU A DA VALOARE ÎNVĂȚĂMÂNTULUI ROMANESC, ȘI DECIMATA ȘPAGA ,FONDUL CLASEI,FOND DE PROTOCOL,ETC ! DOMNILOR ȘTIȚI CA LA GENERALA 3, PĂRINTI CU POSIBILITĂȚI REDUSE SUNT MULȘI ÎNCĂ DE LA CLASA 0 DE SUME EXORBITANTE DE BANI?
LA GRUPA 0 ,ANUL TRECUT FONDUL CLASEI, ÎN SEPTEMBRIE, 250 RON ,ATÂT TIMP CAT MULTI OAMENI DE ABIA CÂȘTIGA 600 RON LUNAR ȘI AU POATE 2-3 COPII ÎN ÎNTREȚINERE, MUNCIND 10 ORE ȘI SÂMBETELE !RUȘINE SCOLII GENERALE 3 CA A DECĂZUT ÎN HALUL ASTA DIN CAUZA ȘPĂGII!
2.   Vai de acest Ghita trimis de
(16 iul 2013, 12:20:31
E total pe din afara acest Ghita sef al invatamantului sucevean. Mai degraba un fel de Dorel.
Bai omule, ca profesor e prea mult, situatia aste e de vreo 3 ani si nu ai facut nimic. Iti spun si ce o sa faci sau o sa ciripesti (totusi ghita erau parca guitatorihappy nu?)
O sa trimiti tovaraselele din ISJ, multe cu activtati cunoscute si tolerate, ele fiind chiar apreciate de sefi ca bunaciuni, adica super profesioniste. Madamele, o sa aiba teme acasa: varianta 1: GASITI SI ARDETI! E clar ce se va intampla in acest caz, daca nu au pile in PNL. Varianta 2: USOR CU PIANUL PE SCARI!
Deci e clar, abureala pentru cei usor de pacalit.
3.   TREBUIE LUATE MASURI trimis de
(16 iul 2013, 21:31:13
Analizati ce fac profesorii,de ex.la liceul hurmuzache Radauti prof.de mate pune note de 3 sau 4,daca iei ore de la ea iti pune 8 sau 9.Doamna profa are vre/o 4 apartamente casa la munte si multi multi bani.Cine ia maduri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei