Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 162 (5369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Planul lui Todiruţ

De ce nu vor mai putea poliţiştii trage chiulul de la patrulări sau folosi maşinile de serviciu în interes personal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând de astăzi, toate maşinile Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava folosite la patrulări şi la intervenţii, însumând peste o sută de autovehicule, vor fi monitorizate prin sistem GPS, iar şefii vor cunoaşte fiecare mişcare a autoturismelor cu sirenă şi girofar din judeţ.

Aparatura necesară pentru implementarea acestei aplicaţii exista la Suceava de anul trecut (terminale mobile echipate cu GPS), însă nimeni nu s-a gândit să o folosească în acest sens.

Şeful IPJ Suceava, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, a explicat că a aplicat acelaşi sistem şi la IPJ Călăraşi, unde a fost detaşat tot ca inspector-şef, din vara anului trecut şi până în urmă cu câteva săptămâni.

„Acolo (n.r.-la Călăraşi) sistemul a funcţionat şi funcţionează foarte bine şi am de gând să fac acelaşi lucru şi acum, la Suceava. Pe 30 mai 2012 am ajuns la Călăraşi, în două săptămâni l-am pus în practică. Aşa am făcut şi la Suceava. De mâine (n.r.-astăzi), toate maşinile folosite la patrulări, radare, intervenţii vor fi monitorizate. Acest sistem permite în orice moment localizarea autospecialelor aflate în  serviciu şi monitorizarea acestora pe harta județului Suceava, iar în cazul unui eveniment se aplică principiul: cel mai apropiat poliţist/ echipaj intervine”, a declarat ieri inspectorul-șef al IPJ Suceava.

Todiruţ a explicat că vor fi două hărţi digitale pe care se va face monitorizarea, una la Sistemul naţional unic de preluare  a apelurilor de urgenţă (112), cealaltă la ofiţerul de serviciu al IPJ Suceava.

În cazul unui apel 112, de exemplu, poliţiştii vor şti care maşină se află mai aproape de locul evenimentului şi vor trimite imediat echipajul respectiv la faţa locului.

Totodată, vor putea fi supravegheate şi traseele pe care trebuie să patruleze maşinile de poliţie şi dacă acestea respectă intinerariul stabilit.

„Dacă ofiţerul de serviciu vede că o maşină staţionează 20 de minute, de exemplu, şi nu are intervenţie la 112 sau nu justifică acea staţionare, contactează imediat echipajul şi le cere explicaţii”, a mai arătat comisarul-şef Todiruţ, precizând că următoarele două săptămâni vor fi de probă.

Pe lângă reducerea timpilor de intervenţie, e clar că poliţiştii care obişnuiau să mai tragă chiulul de la patrulări sau să folosească maşinile de serviciu în interes personal vor fi nevoiţi să renunţe la aceste tabieturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce nu vor mai putea poliţiştii trage chiulul de la patrulări sau folosi maşinile de serviciu în interes personal.
 Vizualizări articol: 4186 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 7 voturi
De ce nu vor mai putea poliţiştii trage chiulul de la patrulări sau folosi maşinile de serviciu în interes personal4.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gps trimis de
(16 iul 2013, 12:09:26
:) pe net ai tot felul de aparate care impedica locatia gps-uli ,telf,bluetooth...etc .romanul sa nascut destept dar fara resursehappy iar folia de aluminiu il va ajuta sa nu fie descoperit
1.1  RE: Gps trimis de
(16 iul 2013, 13:00:02
desigur ca merge si cu folia de aluminiu...dar atunci indicativul nu mai apare pe harta si ''ochii' care nu se vad...ar putea da note secsplicative.

intr-un fel e ok cu sistemul acesta de localizare prin gps. daca se foloseste doar pt. ce scrie in articol.

ar putea tovarasul tody sa garanteze ca nu se vor culege si altfel de informatii prin sistemul de gps? gps functioneaza intr-o banda de semnal. asta inseamna ca se pot emite si receptiona si altfel de informatii prin banda de gps, de exemplu ceva semnal eventual audio, care prelucrat, sa devina stenograme la baietii cu ochii luciosi.

1.2  RE: Gps trimis de
(16 iul 2013, 15:16:13
elyas am si eu o intrebare pt tine,cum pot sa te contactez?vreau sa vb ceva in privat pt ca observ ca esti priceput in domeniul asta.merci
2.   Cum sa nu?! trimis de
(16 iul 2013, 12:48:45
Bun...am inteles,dar intrebarea este cand vede o patrula care stationeaza mai mult de 20 de minute, de ce nu-l intreaba si cata benzina are atunci?! sau mai functioneaza masina cu care isi face serviciul, nu i-a sarit cumva o roata??
3.   Si inca ceva.. trimis de
(16 iul 2013, 12:54:13
mai intotdeauna ala mic e ala rau, ala trage chiulu ala nu respecta, dar dupa cum bine vedeti stelele de pe umar stau in fata calculatorului la caldut, mai un solitar mai alta treaba iar ala mic si rau frate, sta si ii ingheata nasul in strada. e buna treaba cu intrebatu daca stationeaza prea mult, nu cumva sa inghete vreo unul iarna daca sta mai mult de 20 minute in acelasi loc.
4.   O minune tine 3 zile trimis de
(16 iul 2013, 13:31:28
O sa functioneze la fel ca semafoarele din oras sau camerele de supravegheat montate de primarie.. cand se observa un inconvenient, ex.. sefu nu mai poate merge acasa cu masina de servici o sa .l scoata din functiune..sau cand ajunge acasa pune folia de aluminiu si cius semnal...
5.   * trimis de
(16 iul 2013, 13:33:59
de ceva timp ( nu mult dar nici puţin )
vă "concentraţi" pe poliţişti, bag samă
îi băgaţi în seamă ( injectându-le venin )
îs vai de capu' lor..nu le mai trebuie o palmă

situaţia gramatică în care se zbate (şi) Presa
nu-i discutată nicăieri, sau.. nu destulhappy
cioc

6.   Comentariu trimis de
(16 iul 2013, 15:16:40
FLORINELU Pai de aia stau stelele cum le zici tu in fata calculatorului ca sunt 30 iar aia mici sunt 300 , si unul face 4 ani academie celalalt 2 ani scoala militara .
6.1  RE: Comentariu trimis de
(16 iul 2013, 20:22:36
ai dreptate da nu in totalitate.nu are rost sa intram in amanunte, doar ca si cel de jos mai merita ascultat din cand in cand.k oricum oricat de multa si buna activitate ar avea, nu-l baga nimeni in seama doar daca poate sa`si ia altul meritele pt activitatea lui.
7.   Un prim pas.. trimis de
(17 iul 2013, 09:01:31
E foarte bine...nu stiu ce se va rezolva dar macar se incearca sa i monitorizez si pe politisti...pregatiti sau mai putin,important sa nu mai fie atat de corupti...din toate asteapta spaga...si asa ii invata si pe cetateni...ei..ii invata pe cetateni sa nu respecte legea..
ca se poate si altfel....chiar dac o incalci ei pot sa nu vada,,,sau pot sa vada dincolo de ....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei