Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 162 (5369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Condamnare

Fosta şefă a CAS Suceava, opt luni de închisoare cu suspendare, în dosarul reţetelor falsificate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fosta directoare generală de la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, Cristina Iordăchel (actualmente Ionescu), a fost condamnată la opt luni de închisoare cu suspendare în dosarul reţetelor falsificate.

Întrucât inculpata şi-a recunoscut faptele, dosarul aflat pe rolul Judecătoriei Suceava a avut doar trei termene, două dintre acestea fiind pentru că judecătorul a amânat pronunţarea.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Cristina Iordăchel a fost condamnată la opt luni de închisoare pentru fals intelectual şi patru luni de închisoare pentru uz de fals.

Pedepsele au fost contopite, fosta şefă de la CAS Suceava urmând să execute pedeapsa cea mai grea, opt luni de închisoare. Judecătorul a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei, stabilind un termen de încercare de doi ani şi opt luni.

Totodată, prin sentinţa Judecătoriei Suceava au fost desfiinţate în întregime înscrisurile false din reţete măsluite, iar Cristina Iordăchel a fost obligată la plata sumei de 2.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare.

Sentinţa nu este definitivă şi a fost atacată deja cu recurs de către Iordăchel.

 

De ce a fost trimisă în judecată Cristina Iordăchel

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, fosta directoare generală de la Casa de Asigurări de Sănătate a fost trimisă în judecată sub acuzaţia că a falsificat 55 de reţete medicale.

Iniţial, Cristina Iordăchel a fost acuzată că a măsluit aproximativ 2.000 de reţete şi a înşelat instituţia pe care o conducea cu aproape şase miliarde de lei vechi.

La finalul cercetărilor, însă, numărul reţetelor a scăzut la 55, iar prejudiciul s-a redus cu aproape 97%, ajungând la circa 17.650 de lei.

De altfel, fostul directorul general al CAS Suceava a achitat integral prejudiciul produs instituţiei, motiv pentru care, conform prevederilor Codului Penal, anchetatorii au dispus încetarea urmăririi penale pentru infracţiunea de înşelăciune şi aplicarea unei amenzi cu caracter administrativ (n.r. - 1.000 de lei, maximul amenzii administrative).

 

Povestea fraudei de la CAS

Cristina Ionescu (fostă Iordăchel) a avut calitatea de preşedinte/director general al CAS Suceava în perioadele 1.08.2005-20.11.2006, 3.01.2007 -22.02.2008, 6.04.2009 -14.12.2009 şi 12.01.2010 -4.11.2010.

Deşi deţine un cabinet medical (Dermaclinic), se arată în actul de sesizare a instanţei, la data de 3 martie 2008, Iordăchel a încheiat un contract individual de muncă cu Cabinetul Medical Individual Dermato-Venerologie „Dr. Hreceniuc Elvira”, contract pe baza căruia a fost angajată ca medic primar cu un program de două ore pe zi, minim zece ore pe săptămână.

„În perioada cât și-a desfășurat activitatea în cadrul Cabinetului Medical Hreceniuc Elvira (n.r. - martie 2008 - martie 2009), învinuita a întocmit, în fals, un număr de 55 de reţete medicale fără contribuţie personală folosind datele unor persoane care în realitate nu au beneficiat de consultaţie medicală şi nici de medicamentele prescrise de Ionescu Cristina (fostă Iordăchel)(...) Probatoriul administrat în cauză a evidenţiat faptul că învinuita, prin întocmirea în fals a celor 55 de rețete medicale, a urmărit obţinerea medicamentelor cu o valoare mare fără achitarea contravalorii acestora, plata fiind efectuată de CAS Suceava, în baza prescripţiilor medicale”, e concluzia procurorului care a instrumentat acest dosar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fosta şefă a CAS Suceava, opt luni de închisoare cu suspendare, în dosarul reţetelor falsificate.
 Vizualizări articol: 4480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.22/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 9 voturi
Fosta şefă a CAS Suceava, opt luni de închisoare cu suspendare, în dosarul reţetelor falsificate3.259

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O fi deranjata madam trimis de
(16 iul 2013, 11:15:14
De la 6 miliarde "imprumutate" isi micsoreaza paguba dovedita la 17.650 lei, ia doar 8 luni cu suspendare si mai face si recurs.
Cam ce pedeapsa vroia madam? Doar si-a recunoscut faptele deci stie ca trebuie sa primeasca o pedeapsa. O saptamana cu suspendare sau cat vrea sa primeasca?
2.   Radio Erevan trimis de
(16 iul 2013, 11:18:44
"E adevarat ca Ivan Ivanovici a castigat o Lada la loto?
Raspuns Radio Erevan:
In principiu da.
Insa nu a fost Ivan Ivanovici ci Piotr Petrovici.
Si nu era masina, era o bicicleta.
Si n-a castigat-o, i-a fost furata.
Restul e corect."
------------------------------
E adevarat ca doamna Cristina Iordachel a masluit 2000 de retete ?
In principiu da.
Insa nu a fost doamna Cristina Iordachel ci doamna Christina Aguilera.
Si nu a masluit 2000 de retete ci doar 55 de retete.
De fapt nu erau nici 55 de retete ci doar o reteta.
De fapt nu era reteta ci era un biletel pe care scria:Mariane,sa nu uiti sa iei paine si pate.Pupici.
Restul e corect.
3.   Jenant trimis de
(16 iul 2013, 12:23:44
Suspendare? Evident ca nu e de dorit nimanui parnaia. Dar asa se justifica perpetuarea coruptiei la Suceava, unde pilele functioneaza in instante din plin. Dispare prejudiciul, dispar retete, dispar fapte, dispar masurile coercitive de descurajare a unor astfel de fapte.
4.   Dada, iar in padure... trimis de
(16 iul 2013, 17:33:14
Musca renumita iar da atacul la copacii orasului...dragi suceveni, stati in casa si asteptati-o pe doamna cu coasa sa va ia....intre timp unii fura de sparg si nu ii vede si pedepseste nimeni....in padure la bradet iar se taie copacii...iar a dat musca tzete....
5.   Radu mamii trimis de
(17 iul 2013, 04:55:39
Radu mamii ai fost genial!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei