Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 162 (5369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prefectura Prahova răspunde cererii de eutanasiere trimisă de cercetători ICUP:Legislaţia nu prevede

Marţi, 16 Iulie 2013 (17:09:05)

Cercetătorii de la institutul de proiectare IPCUP Ploieşti, care au făcut o cerere de eutanasiere colectivă pe motiv că nu şi-au primit salariile de peste doi ani, au primit de la Prefectura Prahova un răspuns prin care instituţia le transmite că "legislaţia României nu prevede această posibilitate"

Salariaţii Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Utilaj Petrolier IPCUP Ploieşti, care în luna aprilie a acestui an au semnat şi trimis o "cerere colectivă de eutanasiere" preşedintelui Traian Băsescu, premierului Victor Ponta, ministrului Economiei, Varujan Vosganian, ministrului Cercetării Mihnea Costoiu, şi şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), Gabriel Dumitraşcu, pe motiv că nu au mai primit salariile din octombrie 2010 au primit de la Prefectura Prahova un răspuns în care această instituţie îi informează că "legislaţia României nu prevede această posibilitate", susţin salariaţii institutului de cercetare într-o scrisoare deschisă trimisă presei şi adresată preşedintelui, primului ministru şi altor instituţii "ale statului de drept din România", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Trebuie amintit efectul pe care l-a avut cererea noastră de eutanasiere colectivă asupra Instituţiei Prefectului, care în răspunsurile primite de salariaţi ne răspunde sec: «În ceea ce priveşte cererea de eutanasiere colectivă, legislaţia României nu prevede această posibilitate». Se vede regretul acestei «scăpări» legislative, altfel era simplu de tot!" se arată în scrisoarea deschisă dată publicităţii, marţi, de mai mulţi angajaţi ai IPCUP Ploieşti şi semnată de cei 52 de salariaţi ai acestui institut.

În documentul citat, angajaţii IPCUP Ploieşti susţin că premierul Victor Ponta cunoaşte situaţia institutului încă din luna mai a anului trecut şi că Ponta "a primit sute de petiţii rămase fără nicio reacţie".

Cercetătorii acuză, de asemenea, că responsabil pentru situaţia lor este Ministerul Economiei, în subordinea căruia institutul s-a aflat până în primăvara acestui an, când a fost preluat de ministerul Educaţiei Naţionale. În plus, salariaţii IPCUP spun că au fost informaţi că noua instituţie care coordonează activitatea institutului ploieştean de cercetare, respectiv Ministerul Educaţiei, i-a informat că nu are nicio obligaţie în ceea ce priveşte plata salariilor restante, neachitate din octombrie 2010.

"În răspunsul nr. 34/16.610, din 26 iunie 2013, primit de la Parlamentul României, Camera Deputaţilor, respectiv Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii, constatăm cu stupoare că noua instituţie în coordonarea căreia a trecut IPCUP Ploieşti, respectiv Ministerul Educaţiei Naţionale, ne comunică sec şi fără niciun echivoc că «nu există nicio obligaţie prezentă sau viitoare faţă de plata restantă a salariilor, a instituţiei în coordonarea căreia funcţionează institutul începând cu intrarea în vigoare a HG nr. 185/2013»" se precizează în scrisoarea deschisă a salariaţilor IPCUP Ploieşti.

Pe data de 23 aprilie a acestui an, salariaţii Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Utilaj Petrolier IPCUP Ploieşti au dat publicităţii o "cerere colectivă de eutanasiere", semnată de 33 dintre cei 54 de angajaţi ai IPCUP, primul motiv invocat în această cerere fiind faptul că salariaţii institutului nu au mai primit salariile din octombrie 2010.

Cercetătorii de la IPCUP Ploieşti nu şi-au primit salariile de peste doi ani întrucât ANAF a blocat conturile institutului pentru datorii către bugetul de stat.

"Considerăm că statului român îi va fi mai uşor să ne eutanasieze în condiţiile în care salariile noastre muncite pe contracte semnate şi predate la termen se află în visteria ANAF-ului, deci tot a statului", susţineau angajaţi IPCUP în cererea de eutanasiere colectivă.

IPCUP Ploieşti este un institut de cercetare care până anul acesta s-a aflat în subordinea Ministerului Economiei, institutul autofinanţându-se. Plata salariilor către angajaţii institutului a fost sistată în octombrie 2010, când ANAF a blocat conturile institutului pentru datorii de peste 20 de milioane de lei la bugetul de stat şi, în plus, inspectorii de la finanţe au notificat toţi partenerii de afaceri ai institutului cerându-le acestora să vireze banii direct în conturile ANAF, susţin reprezentanţii IPCUP Ploieşti.

În luna iulie a anului trecut, prefectul de Prahova, Marius Sersea, anunţa într-o conferinţă de presă, că situaţia institutului de cercetare ploieştean s-a rezolvat şi că angajaţii IPCUP şi-au primit deja o parte din salariile restante, după ce ANAF a deblocat conturile institutului. La acel moment, prefectul de Prahova arăta că ANAF a blocat conturile IPCUP Ploieşti ca urmare a "unei interpretări eronate a legii" şi că în Codul de Procedură Fiscală se prevede ca derogare faptul că nu se blochează conturile cu sumele aferente salariilor. Prefectul spunea atunci că "nimeni până acum nu a sesizat acest aspect". În realitate, cercetătorii au primit salariile doar pe două luni, în urma unei lucrări predate la începutul verii 2012 şi achitate de către beneficiar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectura Prahova răspunde cererii de eutanasiere trimisă de cercetători ICUP:Legislaţia nu prevede.
 Vizualizări articol: 1189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prefectura Prahova răspunde cererii de eutanasiere trimisă de cercetători ICUP:Legislaţia nu prevede0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei