vineri, 5 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 153 (5360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9472 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6322 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Contravenţie

Pietre semipreţioase din India, Pakistan, Bolivia şi Madagascar, confiscate în Vama Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un transport cu pietre semipreţioase, dar şi cu flori de mină, mini geode şi bijuterii din argint cu pietre semipreţioase a fost oprit ieri dimineaţă de lucrătorii Biroului Vamal Siret. Este vorba de 127 de kg de agat, malahit, onix, citrin, ametist, cuarţ, spinel, pirită etc., având ca ţară de origine India, Pakistan, Bolivia şi Madagascar. În cele 13 colete cu pietre, pentru care cetăţeanul ucrainean care le transporta a prezentat şi două facturi, vameşii de la Siret au mai găsit şi alte bunuri nedeclarate.

„La controlul fizic amănunţit efectuat de inspectorii vamali s-a constat că în colete se aflau atât pietre semipreţioase şlefuite, bucăţi de rocă de diverse forme, culori şi mărimi de felul celor menţionate în factură, dar şi flori de mină, mini geode şi bijuterii din argint cu pietre semipreţioase, nedeclarate la ieşirea din ţară”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Iaşi.

Având în vedere că o parte din bunuri nu au fost declarate, iar cantitatea şi valoarea acestora depăşea cu mult plafonul prevăzut de legislaţia română în domeniul vamal, pietrele semipreţioase au fost reţinute în vederea confiscării, iar şoferul microbuzului marca Mercedes Benz înmatriculat în Ucraina a fost amendat cu 3.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pietre semipreţioase din India, Pakistan, Bolivia şi Madagascar, confiscate în Vama Siret.
 Vizualizări articol: 2493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 5 voturi
Pietre semipreţioase din India, Pakistan, Bolivia şi Madagascar, confiscate în Vama Siret2.455

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ba nu-i așa știrea! trimis de
( 5 iul 2013, 11:23:19
shame on you
De fapt ucrainețul ceala n-ave nici o treabă cu traficul de cataroaie semiprețioase.
Aici o fost vorba despre un misunderstanding din partea la căpcăunul ceala de melițian de bordură. Ucrainețul, om cumpătat și rațional, când și-o p(u)lanificat călătoria, s-orolling eyes uitat întâi și-ntâi la Russia Today ca să vadă care-i starea weatherului. O văzut că-i apăraie mare pe cursul mijlociu al Istrului ș-atunci s-o gândit ca să-și lesteze bine-bine de tot μbusul ca să nu-l ieie puhoaiele la vale și-n loc de Jermania s-ajungă înapoi acasă pe malul stâng la Sulina.
Așa că omu’ o adunat de prinprejurul bordeiului și de prin casele megieșilor tot felul de bolohani meșteșugiți pe care i-o buchisit bine în cutii iar cutiile le-o rânduit gospodărește pe podina busului. Pe post de LEST, egzact așa cum făcea și inegalabilulpirate Călăfătuitor Galactic care, după ce descărca sutele alea de mii de tone-moarte ale petrolierului și după ce dădea foc la toată rada portului Marsilia, își umplea cala shipului cu blugi, kentane, wișkeane, ca să aibă nava stabilitate pe ruta de întoarcere.

Cam asta-i storia necoafată a mult-vestitului traficant de chetroaie din Ukraina. Unde mai pui că ave’ mujâcu’ și zapisuri de acțiz pentru bolohanii din dubă. Tătă tărășenia pe față, cu marafeturile la vedere, transparent (cum ar zâce un boulean de europarlamentar), ca să nu fie loc de întors cu privire la dedesubturile transportului.
Da’ de un’ să știe, săracul traveller, că la bordura cu Rrumânia, o să deie pestecowcowcow CEI MAI PROSTALĂI BORDURIȘTI din tot Tratatul de la Varșovia.
Prima șî prima oară, când o văzut melițianul de bordură marafeturile din mășână, s-oi dont know scărpinat tare de tot pe sub cașchetă, în creștetul dovleacului, taman în locul de pe calota craniană ce ocrotește NEURONUL competenței instituționale.
1.1  RE: Ba nu-i așa știrea! trimis de
( 5 iul 2013, 11:24:09
Dar degeaba și-o autoprovocat răni în creștetul capului, căwhew n-o găsit, în pustietatea aia de reacții neuronale, răspunsul la întrebarea: „care sunt limitele permise de Codul Fiscal și Codul Vamal, referitoare la introducerea în țară a unor categorii de mărfuri „exotice”, care nu fac parte din rutina mărfurilor supuse accizării. O văzut melițianul că nu-i vorba depeace sign doo pacuri de duhan, o litră de trăscău, un țuhal de tărâțe sau un rezervor plin cu gazolină îndoită cu petrol lampant, așa că mintea lui basic-raționalădoh o intrat în blocaj funcțional.
Atunci, ca să salveze aparențele ’telectuale ale activității, s-o produs un tic nervos reprezentat de mâna dreaptă întinsă spre înainte,bring it onmoney eyes cu brațul făcând un „unchi” de 90 de grade cu „antibrațul” și cu palma orientată înspre sus. Da o făcut grișala sădont tell anyone nu zâcă nica în susținerea verbal a gestului său iar ucrainețul,surprise om cinstit și neobișnuit cu potlogăriile „tradiționale” din vamă, nu s-o ginit la mișcare și n-o marcat nici o grivnă sau vrun euroi.
Dacă ar fi fost melițianul bordurist ceva mai cultivat (pe tarlaua artistic și nu pe cea agro-funciară), ș-ar fi amintit de postulatul lui Gheorghe Dinică din „Filantropica” – „Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană!”
Inga la iel prostalăul: o crezut că-i rostu’ de ceva milostenie neimpozabilă ș-o întins mâna să ceară charitate de la ucraineț, fără să rostească nici o vorbuliță despre „Povestea așezărilor Bucovinene – PCTF Siret”. Cu ce-i vinovat acuma ucrainețul că n-o știut să-și manifeste filantropia față de borduristul valah?it wasnt me
1.2  RE: Ba nu-i așa știrea! trimis de
( 5 iul 2013, 11:24:58
După ce-o stat vreo juma de oră cu mâna întinsă și goală, s-onervat melițianul de la barieră și o zvonit pa telefonu pepig șăfu’ luia de tură, ca să vie degrabă la postul lui, că are un eveniment deosebit c-un țăcănit slavon, care cară bolohani cu duba și nu vrea să marcheze nica „tradiție”*
Așa că o vinit șăfu’ de kur la mori de vânt, ochatterbox ascultat superficial esplicațiile părților, osurprise văzut că-i vorba de o DUBĂ plină cu kăkaturi ciudate. Cel mai mult l-o intrigat denumirea aiasta de geodă – la care iel – mare șăf de kur la borduri în vânt, o crezut că-i vr’un material periculos și radioactiv decupat cu dalta din sarcofagul de beton de la Cernobîl.
Când o mai auzit și denumirile la celelalte chietroaie,not listening i s-o rădicat mânia instituțională în creștetul neuronului ș-o dispus,angry în cea mai autentică manieră instinctual-jandarmerească, porunca de sechestrare și confiscare: „HAI LA BOXĂ CU MOLOHITUL ȘI ONANIXUL!smug Mama mă-tii de traficant zgârciobar!”feeling beat up
Ceea ce s-a și produs, luându-se măsura confiscării ÎNTREGII cantități de mărfuri. Totul făcând abstracție de faptul că transportatorul A DECLARAT CEA MAI MARE PARTE A BUNURILOR LA INTRAREA ÎN ȚARĂ iar asupra celor declarate POSEDA DOCUMENTE DE PROVENIENȚĂ.
Baza legală a dispunerii confiscării ÎNTREGII CANTITĂȚI fiind doar argumentul străveziu al BOULEANULUI bordurist potrivit căruia „Cantitatea de marfă şi valoarea bunurilor nedeclarate erau peste plafonul prevăzut de legislaţia română.” **
1.3  RE: Ba nu-i așa știrea! trimis de
( 5 iul 2013, 11:25:46
-----
* Acuma i-o fost frică la agent să-i zâcă la șăfu’ de tură că i-o fost frică să verifice chetroaiele. Nu de alta dar își amintea cu regret și mânie despre o altă pățanie din carierea lui mizerabilă de bordurist șpăgar, când, într-o noapte, o prins un alt nebun care căra apă cu bidoanele. Iel o crezut că-i trăscău așa că s-o apucat să guste din toate damigenele. După ce-o isprăvit testarea tuturor butelcilor ș-o văzut că-i numa’ apă chioară, l-o-ntrebat nedumerit pe cărăuș „ce draaqu face cu apa aia”. La care ciudatul transportator i-o zis că la ei în sat e obiceiul ca apa în care este scăldat mortul să fie adunată și vărsată înafara satului răposatului.

** Cam care este valoarea juridică a unei asemenea argumentații făcută la botul calului și pe botul mașinii, rămâne s-o stabilească instanța. Care mai mult ca sigur, sesizată fiind de păgubit în vederea restituirii bunurilor, se va amuza copios de analfabetismul funcțional al melițienilor de bordură de la PCTF Siret. Care, pasămite, au uitat de un recent transport de poșete „din piele de damă”, confiscate într-o manieră heirupistă identică. Acțiune abuzivă care a făcut deliciul instanței de judecată și a ținut titlurile de gardă ale ziarelor.
1.4  RE: Ba nu-i așa știrea! trimis de
( 5 iul 2013, 23:33:25
Amu am vinit șî eu acasă...Am parcat căruța-n standby, am bagat calu-n hibernation, am pornit leptopu ș-am văzut că unu cară nuș-ce chetri pi la noi. Stau șî ma nir amu shi vra sî facă ashiala cu chetroaili... Poati-i geolog, da n-aș credi...Eu cred că el s-o pornit să meargă la Oltchim: cu chetroaili lui, șî cu niscai ingrediente di pin combinat, o vrut să-și facă un chil di cheatrî filozofală. Cu argintu pi cari-l ave la el îi plăte pi inginerii di-acolu, șî nu-i ma rămânea decât să-și facă rost di vro două-trii toni di plumb(pi care li juchește ușor în Ucraina di la niști baterii di Kraz-uri ruginiti), șî uite-așă, începe omu producția di aur 24k. Pi urmă cumpără tăt shi vre el, ajunge president în țara lui, bagă Ucraina direct în Shengen, șî pi noi ni bagă...di unde-am ișât. Amu, ma-ntreb shi-ar să facă polițaiu di la border când a vini aista-napoi di la Oltchim, ș-ar să spuie că aia-i boia de ardei iute...
1.5  RE: Ba nu-i așa știrea! trimis de
( 6 iul 2013, 09:42:56
Gata, s-o limpezit misterul cu bolohanii ucrainețului. O zâs-o asară, pe news alert tot la Russia Today, ediția în espana. Cică alea 125 de kile de pietroaie trebuiau de fapt împerecheate, ca să iasă o sumedenie de Urim și Tumim. Iar ucrainețul cică le ducea la rumânii noștri din Espana, ăia care atâta amar de vreme o contribuit la PIB-ul lui Huan Carlos și amu o rămas de toată bafta, fără job, fără șomaj și cu dreptul de muncă restricționat.
Iel, ucrainețul, se ducea la valahi să le împărtășească Adevărul primordial și să le deie la fiștecare câte o chiatră a judecății desăvârșite. Ca să-și deie seama rumânii cât de zadarnice sunt eforturile lor de căpătuire prin străinătățuri și că FERICIREA se găsește ÎNTOTDEAUNA ACASĂ!
Adică, mai pe înțelesul tuturor, Piatra Filosofală din Absurdistanul Fanariot, Colhoznic și Neosecurist Rromânesc, care spune că n-are rost să-ți rupi cocoașa ca nebunul printre străini și că adevărații BANI se fac ACASĂ, ÎN ȚARĂ. Adevăr fundamentat și argumentat de nenumăratele cazuri de derbedei și idioți administrativi care și-au găsit fericirea și împlinirea materială pupând ceva kururi feseniste, emanate postrevoluționar pe gura de rai a fraierului de strungar moldovean.
Asta era esplicația la quintalul acela ș-un fârtai de cataroiae și nicidecum așa cum o înțeles borduristul șpăgar că ucrainețul face trafic cu materiale strategice.
Ș-o mai zis în încheierea știrii de asară ce era și cu chetrele de erau în plus față de declarația vamală:
Alea cică erau un padarok especial pentru niște băieți sărmani din Espana, - unu Alex Duzină de-și duce zilele în țara purtătorilor de bască iar altulrolling on the floor – Stapler – de-și alină amarul zilelor pe plaiurile Asturienilor.
1.6  RE: Ba nu-i așa știrea! trimis de
( 6 iul 2013, 09:43:37
Amu chetroaiele astea erau cele mai mari și cele mai țâfliș din tot lotul și poate de asta i-o luat mințile la bordurist – că străluceau mult prea frumos. Copchil prost, ce să-i ceri! și doară se știe că, în general, copchiii sunt atrași de formele strălucitoare lipsite de consistența fondului. Așa o fost și cu melițianul de la bordură, asta-i tătă esplicația la „marele eveniment” din PCTF Siret, un știft de întâmplare pe post de țânțar din care erudiții scribologi de la o fițuică nenorocită din Suceava au fabricat mare armăsar de presă.
1.7  RE: Ba nu-i așa știrea! trimis de
( 6 iul 2013, 11:10:44
ÎI bini primit orșce fel di padarok, că tari-i greu pin țări străine. Saracu Alex twelve niș macar bani di curent nu mai are, că nu prea-l mai văd pe faleză. Eu taaaari-aș vini acasă, da tăț ni-o zâs să stau aishea pentru că acas-îi urjiiie. Sau poati m-o minciunit tăți, ca să se bucure numa ei di cornu abundenței di pi plaiu mioritic, șî eu să stau aishea să li explic la aishtea în limba lu Dante că rrom NU însamnă român. Pfiii...așă-n-vini ACUMA s-înhăm calu la căruță șî s-o-ntind pi autobahn spri țara me, dar odată ajuns acolo nu știu cum să vin mai repede înapoi aici. Trăim vremuri de restriște, suntem cam mulți pe planetă, majoritatea nemulțumiți.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei