Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 153 (5360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Premiul I pentru Colegiul „Alexandru cel Bun”

Concursul de Proiecte de mediu

Concursul de Proiecte de mediudesfăşurat la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” din Suceava a adus Colegiului „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului Premiul I şi calificarea la etapa naţională a concursului.

Proiectul prezentat de elevele de la colegiul humorean Luciana Condur şi Ilinca Doriana Volanschi, din clasa a XI-a A, are titlul „Apa – aliment sau factor de risc”. Îndrumători în realizarea proiectului sunt prof. Dan Mihaela şi prof. Dan Gheorghe. Proiectul este structurat în două părţi mari, este vorba despre „Partea generală”, în care se oferă informaţii despre apa din organism, rolul şi repartiţia apei în corpul uman, precum şi câteva consideraţii generale despre apa de consum. În „Partea de cercetare” proiectul prezintă interpretarea rezultatelor unui chestionar adresat elevilor, o informare despre analizele fizico-chimice ale apei şi despre modul de lucru, precum şi o secţiune despre apa din fântâni, cu observaţii asupra calităţii acesteia prin comparaţie.

„Partea de cercetare”şi-a propus prin acest proiect evaluarea calităţii apei din oraşul Gura Humorului, a celei din fântâni, izvoare, de la robinet, din râul Moldova, iar ca urmare, informarea şi avertizarea elevilor şi a populaţiei cu privire la anumite riscuri de îmbolnăvire datorită substanţelor prezente în apa potabilă.

Dintre obiectivele proiectului trebuie menţionate: conştientizarea populaţiei şcolare asupra importanţei apei potabile în menţinerea sănătăţii, informarea elevilor şi a populaţiei despre parametrii reali ai apei din oraş, formarea unor atitudini şi comportamente responsabile faţă de problema consumului de apă în şcoală şi în localitate, dezvoltarea interesului ecologic al tinerilor faţă de problemele generale legate de apă, cu accent pe apa potabilă, informarea elevilor despre cum trebuie construită o fântână şi ce condiţii de amenajare trebuie îndeplinite, antrenarea elevilor în activităţi extracurriculare şi însuşirea unor metode specifice cercetării ştiinţifice.

Diseminarea datelor obţinute în urma cercetării în vederea elaborării proiectului s-a făcut în cadrul orelor de Consiliere, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului şi va continua de Zilele Oraşului Gura Humorului (5-7 iulie), când populaţia va primi pliante cu rol de informare şi de responsabilizare.

 

Profesor Brînduşa Luminiţa Cîmpan
Colegiul „Alexandru cel Bun”
Gura Humorului
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul de Proiecte de mediu.
 Vizualizări articol: 1323 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Concursul de Proiecte de mediu5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei