Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 153 (5360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Reacţie

Locatari ai căminului social de la Colegiul Alimentar: “Noi nu stăm în mizerie, am făcut investiţii şi nu aşteptăm să ne facă alţii”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Problemele semnalate de Monitorul de Suceava la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, unde chiriaşi ai Primăriei municipiul Suceava locuiesc şi stau printre elevii unităţii de învăţământ, în cămine în care tronează mizeria, au loc scandaluri şi la care s-au adunat datorii imense, au stârnit reacţia câtorva dintre locatari, care ne-au arătat la faţa locului că în cămin se poate trăi şi în condiţii decente.

Oamenii şi-au amenajat băi proprii, pentru a scăpa de mizeria de la băile comune, şi-au tras apă pentru bucătărie, au văruit, au schimbat uşile şi trăiesc în condiţii decente pentru standardul unei locuinţe sociale.

“Noi nu stăm în mizerie, am făcut investiţii şi nu aşteptăm să ne facă alţii”, acesta a fost mesajul pe care au vrut să-l transmită oamenii, care îi arată cu degetul pe vecinii care reclamă că stau în mizerie, dar aşteaptă ca administratorul şi personalul colegiului să le facă renovări.

 

„Nu putem aştepta să vină primarul sau conducerea şcolii ca să schimbe o mică piesă de la baia comună”

Vasile Romeo Gulei locuieşte în căminul 2 al Colegiului Alimentar, la primul nivel. Bărbatul, care locuieşte împreună cu mama sa şi cu fiul lui în vârstă de 21 de ani, şi-a amenajat baie proprie şi a făcut o renovare generală, cu acordul administratorului.

„Sunt într-adevăr o serie de probleme pe zona întreţinerii din partea şcolii, dar sunt mici, iar noi, locatarii de bună-credinţă, încercăm să le rezolvăm cum putem. Nu putem aştepta să vină primarul sau conducerea şcolii ca să schimbe o mică piesă de la baia comună”, a declarat Vasile Romeo Gulei.

Bărbatul a admis că sunt corecte declaraţiile administratorului Colegiului Alimentar, Gabrel Jugănaru, referitoare la faptul că nu se pot face investiţii în condiţiile în care există mari datorii la plata întreţinerii şi a chiriei.  

„Nu mă ascund absolut deloc, am şi eu o datorie de 2.000 de lei, dar cu timpul o să încerc să o acopăr.  Am plătit până acum câteva luni, dar s-au ivit probleme, nu am avut loc de muncă şi a fost un pic mai greu”, a precizat Gulei.

 

Datorii de 16.000-18.000 de lei adunate de trei-patru ani 

Dacă el are o datorie de 2.000 de lei, sunt chiriaşi care au restanţe mult mai mari.

„Marea majoritate a chiriaşilor au datorii mari la întreţinere şi chirie. E vorba de datorii adunate de trei-patru ani, sume de 16.000-18.000 de lei de locatar. Nu avem cum face renovări când mai nimeni nu plăteşte nimic. Aici este toată problema”, declara pentru Monitorul de Suceava administratorul Colegiului de Industrie Alimentară Suceava, Gabriel Jugănaru.

 

Un tânăr cu handicap şi soţia sa, exemplu de trai în condiţii foarte decente 

Printre cei care au hotărât să se gospodărească singuri şi să facă investiţii deşi stau în chirie se numără şi soţii Cristi şi Raluca Agavriloae. El, deşi are un handicap locomotor, munceşte, la fel şi soţia sa, care lucrează la o grădiniţă de copii. Cei doi au  un copil în vârstă de 3 ani şi jumătate.

După cum am constatat la faţa locului, camera lor, la care au efectuat o serie de modificări, se prezintă în condiţii foarte decente. 

„Eu consider că şi cu un venit minim poţi să-ţi plăteşti datoriile, să nu aduni restanţe de zeci de milioane de lei. Apoi, am făcut împrumuturi la CAR, la bănci şi astfel, încet, încet, în trei ani de zile, am reuşit să ne facem cât de cât condiţii decente. Nimic nu este imposibil, totul este să vrei să fii gospodar”, a declarat Raluca Agavriloae.

 

Vor să rămână în cămin şi dau asigurări că cei care fac probleme sunt cazuri izolate

Ca ei mai sunt câţiva dintre locatarii căminului 2. Sunt oameni care, speriaţi de gândul că ar putea rămâne într-o zi fără camera socială, spun că nu au nemulţumiri legate de condiţiile de la cămin şi de sumele pe care le au de plătit la întreţinere şi chirie, aceasta din urmă fiind de altfel modică, 20 de lei pe lună. 

Ei mai spun că cei care au provocat scandal de-a lungul timpului şi au avut conflicte, între ei sau cu elevii, pot fi număraţi pe degete, iar restul sunt doar oameni nevoiaşi, care îşi văd de treabă şi vor să locuiască în continuare acolo.

În altă ordine de idei, un grup de persoane de la căminul 2 au depus acum două zile o reclamaţie la Primăria municipiului Suceava, proprietarul clădii, în care se declară nemulţumiţi de unul dintre vecini, care s-ar opune la toate iniţiativele lor.

Pe de altă parte, referitor la renovările şi modificările pe care le-au făcut în camere o parte a chiriaşilor, există unele voci care se întreabă dacă acestea s-au făcut legal, cu acord scris, şi dacă nu cumva aceste lucrări afectează structura de rezistenţă a clădirii.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locatari ai căminului social de la Colegiul Alimentar: “Noi nu stăm în mizerie, am făcut investiţii şi nu aşteptăm să ne facă alţii”.
 Vizualizări articol: 1782 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Locatari ai căminului social de la Colegiul Alimentar: “Noi nu stăm în mizerie, am făcut investiţii şi nu aşteptăm să ne facă alţii”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei