Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 138 (5345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ciudăţenii

Trei linii de cale ferată din Suceava, închiriate unei firme înfiinţate acum o lună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O firmă înfiinţată acum o lună de zile a fost desemnată câştigătoare a licitaţiei pentru închirierea unor linii secundare din judeţul Suceava. Numele câştigătorului este SC Fulger Transport Rapid Interurban de Călători SRL, firmă cu sediul în Bucureşti şi care a fost înregistrată pe 20 mai 2013.

Practic, o firmă de apartament se obligă să asigure transportul de persoane pe rutele Dorneşti – Putna, Gura Humorului – Dărmăneşti şi Floreni – Dornişoara. Contractul dintre CFR SA şi SC Fulger Transport Rapid Interurban de Călători SRL Bucureşti pentru închirierea celor trei linii secundare din Suceava are o durată de valabilitate de patru ani. Preluarea efectivă a celor trei secţii de cale ferată se va realiza în termen de 30 de zile.

Firma este obligată să preia şi personalul CFR existent sau care îşi desfăşoară activitatea pe secţia sau grupul de secţii aferent necesar pentru asigurarea pachetului minim social existent la momentul închirierii, în conformitate cu prevederile legislative.

Închirierea unor părţi din infrastructura feroviară neinteroperabilă reprezintă unul din angajamentele incluse în programul de eficientizare a sistemului feroviar, care vizează reducerea cheltuielilor şi a activităţilor neprofitabile şi este în conformitate cu angajamentele Guvernului României cuprinse în Scrisoarea de Intenţie, semnată cu Fondul Monetar Internaţional şi Memorandumul de Înţelegere cu Uniunea Europeană.

Potrivit anumitor surse, în cazul în care la licitaţia de ieri organizată la Bursa Română de Mărfuri nu ar fi existat un câştigător, cele trei linii secundare din judeţul Suceava urmau să fie închise.

De altfel, de-a lungul ultimilor ani au existat mai multe tentative de închiriere a acestor linii, majoritatea licitaţiilor soldându-se cu eşecuri.

Recent, o cerere a feroviarilor suceveni de a prelungi traseul cursei Suceava – Dorneşti până la Rădăuţi a fost respinsă. Solicitarea a venit în contextul în care urmează să fie pus în circulaţie trenul Suceava – Mangalia, iar călătorii din Rădăuţi ar fi avut astfel posibilitatea să ajungă direct la Suceava pentru a prinde această legătură. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei linii de cale ferată din Suceava, închiriate unei firme înfiinţate acum o lună.
 Vizualizări articol: 3110 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Trei linii de cale ferată din Suceava, închiriate unei firme înfiinţate acum o lună5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cine e in spatele acestei afaceri? trimis de
(19 iun 2013, 01:56:50
important e ca procurori sa sesizeze cine sta in spatele acestei afaceri care miroase rau rau rau .....iar daca e fiul , varul sau vreo ruda indepartata cu vre-un mahar de la transporturi ...sa mearga toti la bulau

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei