Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 138 (5345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Vacanţe avantajoase

Sindicatele din învăţământ negociază concedii ieftine pentru profesorii suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oamenii şcolii vor beneficia, şi în acest an, de sejururi în staţiunile de la munte sau mare, pe mai puţini bani faţă de oferta standard a hotelierilor, cu bilete acordate prin sindicatul la care sunt membri.

Reprezentanţii federaţiilor sindicale din învăţământul preuniversitar sucevean au încheiat o serie de parteneriate cu reprezentanţi ai bazelor hoteliere din staţiunile turistice pentru ca dascălii să beneficieze de concedii la preţuri avantajoase.

Astfel, cu preţuri începând de la 380 de lei pentru un sejur de şase zile, profesorii îşi pot petrece concediul de odihnă în staţiunile de pe litoral (Olimp, Eforie Nord), în staţiunea balneoclimaterică Băile Felix, la Techirghiol sau la Căciulata.

Potrivit lui Dumitru Irimia, vicepreşedintele Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar „Spiru Haret”, „dascălii din judeţ pot opta pentru staţiunea Olimp, unde avem un parteneriat, pentru al treilea an la rând, cu hotelul Amfiteatru. Sunt şase nopţi de cazare cu trei variante de preţ, respectiv 384 de lei, 492 de lei sau 564 de lei. Oferte sunt şi pentru hotel Traian din Eforie Nord pentru sejururi de şase sau 12 noţi, cele din urmă putând ajunge la 1.300 de lei cu masă şi cazare. Totodată, profesorii pot opta pentru hotel Petrolul din Eforie Nord sau staţiunea Căciulata”.

Potrivit acestuia, până în prezent aproape 200 de profesori s-au adresat sindicatului pentru a ridica bilete pentru vara lui 2013.

„Din cauza sezonului ploios solicitările nu au fost extrem de multe, dar ne aşteptăm să crească în perioada următoare. Nu ţinem cont de anumite criterii, cei care vin şi ne solicită bilete sunt serviţi”, a mai completat Irimia.

Hotelurile unde sunt cazaţi dascălii sunt cotate, de regulă, cu trei stele, iar camerele oferite sunt decente şi dispun de confortul necesar pentru un sejur plăcut.

 

„În anii trecuţi distribuiam biletele ca pâinea caldă”

Nici cei care lucrează în sistemul educaţional şi suferă de diverse boli nu au fost uitaţi, dat fiind faptul că sindicaliştii au negociat sejururi şi în staţiunile balneoclimaterice.

 Aceştia au ajuns la o înţelegere cu reprezentanţi hotelieri din Băile Felix, unde profesorii pot petrece şapte nopţi cu 580 de lei, zece nopţi cu 880 de lei, sumă în care sunt incluse tratamentele, masa şi cazarea.

Gheorghe Şorodoc, liderul Sindicatului din Învăţământul Preuniversitar „Bucovina- Rădăuţi”, a declarat că: „am negociat pachete la preţuri atractive, însă adresabilitatea este extrem de scăzută. Din 2010, de când salariile bugetarilor au fost tăiate cu 25%, se resimte un declin. De la an la an, oferta destinaţiilor e tot mai bogată, iar solicitările tot mai puţine. Altădată se distribuiau ca pâinea caldă, însă în acest an abia dacă am adunat, până în prezent, 20 de cereri”.

Potrivit acestuia, sindicatul pe care îl reprezintă a încheiat parteneriate cu hotelierii de pe litoral, din Techirghiol (în parteneriat cu Sindicatul din Învăţământ din Constanţa) şi Băile Felix, în total fiind încheiate înţelegeri cu15 hotelieri care au propus preţuri accesibile pentru concediul profesorilor.

 

Până în 2011, biletele profesorilor erau subvenţionate de Ministerul Muncii

Până în 2011, profesorii au beneficiat de concedii subvenţionate de la bugetul de stat.

Pachetele turistice oferite prin Ministerul Muncii aveau o reducere de 50% faţă de preţul standard. „Acele pachete turistice erau extrem de avantajoase. Se plătea câte 300 de lei pentru un sejur de şase zile”, a conchis Irimia. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele din învăţământ negociază concedii ieftine pentru profesorii suceveni.
 Vizualizări articol: 2682 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Sindicatele din învăţământ negociază concedii ieftine pentru profesorii suceveni3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cred ca e nebun. trimis de
(18 iun 2013, 11:54:28
Asta chiar e bolnav cu capul.
Cum adica sa mearga angajatii din invatamant in concedii platite tot de contribuabili? Si asa nu fac nimic in scoli. Rezultatele bac-ului sunt dezastruoase. In loc sa ceara liderul sindical, micsorarea salariilor celor incompetenti, care au promovabilitatea la bac sub 50% el cere concedii platite de Ministerul Muncii?
Iesi mosule la pensie.
1.1  RE: Cred ca e nebun. trimis de
(18 iun 2013, 12:34:24
Esti pe dinafara.
Multi dintre elevii de azi sunt niste scursuri, niste loaze nesimtite carora nu le poti baga informatia cu forta in dovleacul ala dintre umeri. Pur si simplu nu sunt determinati si motivati sa invete din moment ce la TV li se dau ca exemple tot felul de golani si parasute cu titlu de VIP-uri. Pai pentru ce sa-si bata capul cu invatatura cand e suficient sa iti faci un tatuaj sau sa iti arati chilotii si balcoanele pentru a intra in atentia pubilcului larg.
1.2  RE: Cred ca e nebun. trimis de
(18 iun 2013, 13:21:50
Nu am inteles. Daca sunt toti T-A-Piti, cum de altfel zice si base ca scoate scoala romaneasca, eu trebuie sa-i las repetenti sau corigenti? E mai dulce sp_aga, hmmm?
Iar daca se mai poate  ☭ ceva si de la guvern, foarte bine.
2.   Comentariu trimis de
(18 iun 2013, 12:36:39
Daca esti o persoana realizata pe cont propriu insemna ca esti datoir profesorilor, parintilor si bineinteles ca e si meritul tau pentru ca ti-ai vazut de studii, insa daca privim in directia opusa si esti unul dintre cei fara cap, asta e numai vina ta.
3.   O propunere, pensionarii sa ramina in sindicat! trimis de
(18 iun 2013, 15:37:52
Am parintii profesori pensionari.

Ar vrea si ei sa sa nu se rupa de tagma lor, chiar daca au iesit la pensie. Asa cum este in cadrul armatei.
De ce nu se pune problema ca sindicatele din invatamint sa preia si pensionarii lor? Sa ramina contributori la sindicat si sa plateasca, ca si activii, tratamentele si odihna bine meritata.
Sper sa fie luata in consideratie aceasta propunere si in asentimentul pensionarilor!
3.1  RE: O propunere, pensionarii sa ramina in sindicat! trimis de
(18 iun 2013, 22:41:28
D-na ZARAZA (desi "doamnă" e prea mult zis),dupa felul cum va adresati unei persoane necunoscute-nebun,bolnav cu capul,mos-sunteti dovada vie ca profesorii nu fac nimic in scoala si ca bietii elevi ar invata,dar daca angajatii din invatamant nu-s capabili sa-i invete macar buna cuviinta ...Ati lucrat vreodata in invatamant ca sa vorbiti in cunostinta de cauza?! Sau sunteti un destept cazut la BAC,bineinteles ca din cauza profesorilor?
4.   Cum vad eu. trimis de
(19 iun 2013, 09:41:56
Mai zilele trecute, Ponta anunta reducerea cheltuielilor de personal si zile neplatite la bugetari. Nu e nici macar normal si nici logic, in contextul actual, ceea ce vor salariatii din invatamant. Calitatea invatamantului e perfect caracterizata de Basescu. Scoala scoate tampiti. Din acest punct de vedere, cred ca Zaraza are perfecta dreptate. Ar trebui reduse salariile celor neperformanti, cu rezultate dezastru la bacalaureat. Astfel, din acele economii, performantii sa mearga in concedii.
4.1  RE: Cum vad eu. trimis de
(19 iun 2013, 09:44:13
Am uitat ceva. Liderul de sindicat sa isi faca public salariul, fondurile de la sindicat sa fie obligatoriu de raportat anual, macar veniturile si cheltuielile. Poate online ca ar fi mai usor. M-as hazarda oare daca as afirma ca doar sindicatul radautean are fonduri in ultimii 5 ani de peste 1 mil EURO? Sunt sigur ca nu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei