Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 138 (5345)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţie

O firmă din Cătămărăşti Deal-Botoşani a câştigat licitaţia pentru modernizarea pistei şi a balizajului la aeroportul Salcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O firmă din Cătămărăşti Deal, judeţul Botoşani, SC Tehnic-Asist SRL, a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Suceava pentru modernizarea suprafeţei de mişcare şi balizaj la Aeroportul “Ştefan Cel Mare” de la Salcea, proiect finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial- Transport.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că a fost încheiat raportul de atribuire a lucrărilor de execuţie, valoarea ofertei câştigătoare fiind de 105 milioane de lei fără TVA, sub valoarea estimată a contractului, care a fost de 133 de milioane de lei fără TVA. Nechifor a declarat că la această licitaţie au depus oferte proprii sau în asociere nouă operatori economici români şi străini, precizând că data preconizată pentru semnarea contractului de execuţie a lucrărilor este 1 iulie, după expirarea perioadei de contestaţii.

Investiţia vizează mărirea pistei de decolare/aterizare la 2.460 de metri, modernizarea căilor de rulare în lungime de 120 de metri, modernizarea platformei de încărcare care va avea o lungime de 290 de metri, modernizarea sistemului de balizaj, construirea unui turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie aeriană de tip ILS. Perioada de execuţie a lucrărilor este de 18 luni de la data semnării contractului, iar perioada de garanţie este de 60 de luni. După încheierea investiţiei, pe aeroportul de la Salcea vor putea ateriza aeronave de transport călători şi cargo de tip Boeing 767. De altfel, acest tip de aeronavă a stat la baza studiului de fezabilitate al investiţiei.

 

Consiliul Judeţean investeşte de la buget milioane de lei pentru modernizarea aerogării

Șeful administraţiei judeţene a subliniat că, în paralel cu investiţiile din bani europeni, la aeroport sunt în derulare o serie de investiţii cu fonduri de la bugetul judeţean în vederea modernizării aerogării. Anul trecut, a spus Nechifor, au fost cheltuiţi 413.000 de lei, în acest an vor fi investiţi 3,5 milioane de lei, iar în 2014, în jur de patru milioane de lei.

„Anul viitor finalizăm de modernizat aerogara, care va avea o notă modernă. Vrem ca în final, după cele 18 luni, să avem un aeroport modernizat în totalitate care să însemne şi partea de securitate şi partea de pistă şi partea de aerogară. Aerogara Suceava este una din cele mai interesante din punct de vedere al dezvoltării arhitecturale, pentru că a fost bine gândită de la început, dar, din păcate, e foarte energofagă, era mare consumatoare de energie termică pentru încălzire. Prin investiţiile pe care le-am făcut am redus mult costurile în această direcţie.  Următorul pas pe care trebuie să-l facem este să aducem pe aeroport operatori aerieni care să aibă nu numai curse spre Bucureşti, ci şi în toată Europa”, a spus Nechifor.

 

Tehnic-Asist are susţinere financiară şi tehnică din partea unei firme italiene

Cristi Cocuz, cel care s-a ocupat de procedurile de licitaţie, a declarat că acestea au fost extrem de complexe şi că deliberarea s-a făcut la aproape trei de ani de la demararea licitaţiei. El a spus că firma Tehnic- Asist Botoşani are susţinere financiară, economică şi tehnică din partea firmei italiene Adige Bitumi Impresa SPA, care are experienţă vastă în modernizarea de piste de avion.

 

Aeroportul va fi funcţional pe durata execuţiei lucrărilor

Preşedintele Consiliului de Administrație al Regiei Autonome “Ştefan cel Mare”, Eugen Mogoş, a precizat la rându-i că s-a discutat despre contractarea unor servicii de marketing pentru a prezenta noile disponibilităţi ale aeroportului de la Salcea. În fine, directorul Aeroportului, Ioan Măriuţa, a subliniat că pe durata execuţiei lucrărilor aeroportul va rămâne funcţional, cu excepţia unei perioade de maximum o lună sau două, când aeronavele Tarom nu vor putea ateriza. În schimb, pista va putea fi folosită de operatorii privaţi care folosesc alte tipuri de aeronave.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O firmă din Cătămărăşti Deal-Botoşani a câştigat licitaţia pentru modernizarea pistei şi a balizajului la aeroportul Salcea.
 Vizualizări articol: 3728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
O firmă din Cătămărăşti Deal-Botoşani a câştigat licitaţia pentru modernizarea pistei şi a balizajului la aeroportul Salcea3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
(18 iun 2013, 13:29:39
Felicitari ca in sfarsit s-a desemnat castigatorul licitatiei.Da mult a mai durat fratilor.Licitatia a avut loc in decembrie.Dupa 6 luni s-a desemnat castigatorul.Va dati seama ce analiza pe oferte s-a facut.Au cugetat adanc membrii comisiei de licitatii.dar bine ca s-a rezolvat.Mai ales ca in spate simtim suflarea Iasiului.E o cursa contra cronometru.Miza este cine reuşeşte să termine primul modernizarea pistei de la aeroport, pentru că acela va avea şanse mai bune să atragă operatori de transport aerian .Dacă Iaşiul termină în faţa Sucevei atunci şansele noastre de a atrage operatori sunt tot mai mici.
2.   Felicitari trimis de
(18 iun 2013, 14:39:27
Vad ca firma SC Tehnic-Asist SRL din Botosani a câştigat licitaţia cu o oferta mult sub valoarea estimata a contractului(28 milioane lei).Sa speram ca au calculat bine oferta si nu se va mari valoarea contractului pe parcurs.N-am inteles ce statut are firma italiana .Din ce inteleg nu este vorba de o asociere de firme.Nu prea inteleg ce inseamna sustinere financiara,economica si tehnica.Firma din Botosani n-a facut vreodata piste de avioane.
2.1  RE: Felicitari trimis de
(18 iun 2013, 20:48:25
Romania, in general este un stat de neinteles, asa ca nu te stradui prea mult sa intelegi. O zi buna !
3.   O veste minunata pentru ziua de azi! trimis de
(18 iun 2013, 14:44:10
Ma bucur mult pentru aceasta reusita si astept cu nerabdare si interes sa ajungem si capitala de regiune, impreuna cu Botosani.Ma voi uita zilnic cum zboara avioanele... dar bucuria mea va fi deplina cind vom avea si o autostrada. Sansa noastra de dezvoltare este si va fi turismul. Sa vedeti, de la an la an, citi ne vor vizita de pe tot mapamondul!
Bucovina noastra merita, dar asta ii obliga pe conducatorii nostri sa fie implicati fara menajamente.
Sper ca italienii nu vor face ce au facut rusinos spaniolii!
4.   Declaratie socanta a primarului Lungu trimis de
(18 iun 2013, 14:47:17
Am urmarit ieri pe un post TV central o declaratie absolut naucitoare a primarului Lungu.Intrebat care este stadiul constructiei si cum inainteaza lucrarile la noua centrala termica primarul Lungu a raspuns halucinant:
"Nu cred ca cineva poate sa-si bata joc de banii lui.DACA AR FI FOST BANI PUBLICI ERA IN ORDINE.Daca sunt bani privati nu cred ca cineva face o constructie aiurea."
Deci domnul primar spune ca daca o investitie o faci cu bani publici poti sa o faci aiurea.Asta explica multe domnule primar.Explica de ce lucrarile de investitii in oras sunt asa cum sunt.Mai grav exprima o MENTALITATE.
4.1  RE: Declaratie socanta a primarului Lungu trimis de
(18 iun 2013, 20:50:30
O sclipire de sinceritate a avut domnul vostru primar. I-a scapat porumbelul pe gura - ce sa-i faci...
4.2  RE: Declaratie socanta a primarului Lungu trimis de
(19 iun 2013, 08:37:50
macar a recunoscut. Nea Oli d-ta cand scapi pasarea din gura?
5.   Declaratie socanta a primarului Lungu trimis de
(18 iun 2013, 18:40:20
Deci domnul primar spune ca daca o investitie o faci cu bani publici poti sa o faci aiurea.Tot cu bani publici s-a facut statia de epurare.Azi am fost la Carrefour.cand am ajuns in parcare m-a lovit DUHOAREA.A fost ceva mirific.Cred ca pe vremea romanilor mirosul pe strazi era mai parfumat ca in parcarea Carrefour.Am urcat strada de la baie spre intersectia Marasesti.Si parca am avut un deja vu.E vorba de intrarea in Falticeni ,intrare peticita petec peste petec in motive bucovinene.Exact asa arata si strada de la baie spre intersectia Marasesti.Se peticeste petec peste petec.Unul peste altul.E o investitie cu bani publici si poti s-o faci aiurea.E ca si cum noi toti locuitorii orasului in frunte cu primarul am umbla cu hainele peticite.Si in coate si in turul pantalonilor.

6.   Aeroportul Suceava trimis de
(18 iun 2013, 19:31:37
Firma botoşăneana Tehnic Asist deşi nu are experienţă similară in modernizari piste aeroport , a putut participa la licitaţie pentru că avea terţ susţinător, firma italiană Gruppo Adige Bitumi Impresa Spa. Diferenţa între un terţ susţinător şi un asociat este aceea că asociaţii au lucrări separate pe care le detaliază în cadrul ofertei, în vreme ce terţul susţinător vine ca un garant care detine experienta pentru execuţia unor lucrări de anvergură, fără a le executa cu angajaţii săi.N-am inteles nika.Proprietarul firmei Tehnic Asist este primul botoşănean posesor de avion, Piper Archer Cherokee, pe care şi l-a achiziţionat din SUA şi pentru care a plătit 250.000 de dolari.
6.1  RE: Aeroportul Suceava trimis de
(19 iun 2013, 01:53:03
te vad un aprig sustinator al afacerilor de apartament marca PSD ex PCR........mda clar buna afacere chiar daca a castigat-o o firma cu 0 experienta ....mi se pare afacerea centura 2 ....in fine prin 2030 cand voi veni si eu cu Beachcraftul meu radioteleghidat in miniatura in Suceava sper sa aterizez pe aeroportul modernizat de firma din curtea din spate dintr-un sat din Botosani
7.   ATENTIE MARE!!! trimis de
(18 iun 2013, 23:13:13
Dle Director!
Aveti mare grija la receptia lucrarii , sa cascati mari ochii ca sa nu b****i p**a
7.1  RE: ATENTIE MARE!!! trimis de
(19 iun 2013, 08:40:58
doar nu ar b... un cal

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei