Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 137 (5344)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Start cu dreptul

Mai mult de jumătate dintre candidaţii de la bacalaureatul sunt „utilizatori experimentaţi” ai limbii române

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La începutul săptămânii trecute, absolvenţilor de liceu înscrişi pentru a susţine examenul de bacalaureat în sesiunea din vară li s-au evaluat competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română.

Rezultatele acestei probe sunt mai mult decât mulţumitoare pentru elevii suceveni, care au trecut cu stres minim de prima încercare a examenului de bac.

Potrivit unei centralizări a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, dintre cei 6.528 de elevi înscrişi (887 din promoţiile anterioare), 3.891 sunt „utilizatori experimentaţi” ai limbii române, 1.703 au obţinut calificativul de „avansat”, iar 760 au obţinut certificatul de „utilizator mediu”. Cel mai slab calificativ, cel de „începător”, nu a fost adjudecat de nici un licean. 170 de elevi nu s-au prezentat la prima probă de bac, dintre care 41 sunt absolvenţi ai ciclului liceal cu frecvenţă redusă.

Cât priveşte proba de evaluare a competenţelor în limba maternă, din cei nouă înscrişi pentru a fi testaţi la limba ucraineană s-au prezentat şapte, toţi obţinând calificativul de „experimentat”. La această probă, la nivel naţional, s-au înscris 7.590 de absolvenți de liceu. Din totalul candidaților prezenți, 77,88% au intrat în posesia certificatului de „utilizator experimentat”, 16,90% au obţinut certificatul de „utilizator avansat”, iar 253 (3,31%) au primit certificat de utilizator de nivel „mediu”.

 

La nivel naţional, aproape 63% dintre candidaţii evaluaţi sunt „experimentaţi”

La nivel naţional, la prima probă a bacalaureatului au participat 149.717 elevi, conform datelor furnizate de inspectoratele şcolare judeţene. Din totalul candidaţilor înscrişi, şase elevi au fost eliminaţi din examen pentru tentative de fraudă. Pe lângă Bucureşti (13.776 de candidaţi), un număr semnificativ de participanţi s-a înregistrat în judeţele Constanţa (6.129), Bihor şi Suceava. Din totalul candidaţilor evaluaţi, 16.675 (11,14%) au primit certificat de utilizator de nivel mediu, 35.010 (23,38%) au obţinut certificatul de utilizator avansat, iar 94.106 (62,86%), cel de utilizator experimentat.
Prin raportarea numărului de utilizatori experimentaţi la numărul total de elevi evaluaţi în fiecare judeţ în parte, judeţe cu procente peste 70% sunt Prahova (77,69%), Braşov, Buzău, Brăila şi Iaşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai mult de jumătate dintre candidaţii de la bacalaureatul sunt „utilizatori experimentaţi” ai limbii române.
 Vizualizări articol: 1272 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Mai mult de jumătate dintre candidaţii de la bacalaureatul sunt „utilizatori experimentaţi” ai limbii române5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei