Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 137 (5344)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Părinţi revoltaţi

Educatoarea unor copii de 3 anişori, acuzată că vine beată la grădiniţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O educatoare la grupa mică de la Grădiniţa „Micul Prinţ” din municipiul Rădăuţi este acuzată că a venit în repetate rânduri sub influenţa băuturilor alcoolice în faţa copiilor de 3 anişori.

„Mirosea a alcool şi se clătina. Era sesizabil de către oricine”, mărturiseşte directoarea grădiniţei, Agapia Cotor.

Acuzat este şi soţul respectivei educatoare, care se pare că şi-a făcut un obicei din a veni la grădiniţă şi a le adresa injurii celor care vor să-i tragă la răspundere soţia.

 

„Le aduce injurii educatoarelor, îngrijitoarelor, face semne obscene în faţa grădiniţei”

Ultima oară, respectivul individ a descins la grădiniţă vineri, în timp ce se desfăşura şedinţa consiliului de administraţie şi se punea în discuţie cazul soţiei sale.

În acea zi, se întâlnise şi comitetul de părinţi, care nu mai voiau să-şi dea copiii la educatoarea problemă, care are o vechime în muncă de aproape 20 de ani.

În jurul orei 13.00, a apărut şi soţul educatoarei, care, arată directoarea, a intrat fără drept în grădiniţă şi a început să le vorbească urât celor prezenţi.

„Prezenţa lui a fost surprinsă de camerele de luat vederi. Le aduce injurii educatoarelor, îngrijitoarelor, face semne obscene în faţa grădiniţei. Personalul e absolut înspăimântat”, ne-a povestit ieri directoarea de la „Micul Prinţ” din Rădăuţi. Agapia Cotor a sunat de altfel la poliţie şi a reclamat faptul că soţul educatoarei a intrat fără drept în incinta grădiniţei.

Directoarea arată că acţiunile soţului educatoarei nu urmăresc decât intimidarea celor care cer să se ia măsuri în acest caz.

Poliţiştii l-au amendat pe bărbat la Legea 61/1991, care sancţionează faptele de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

 

A refuzat să sufle în alcooltest

Educatoarea în cauză a mai fost cercetată de comisia de disciplină a grădiniţei, în urma plângerilor părinţilor, însă nu a putut fi sancţionată. Motivul e unul hilar: nu sunt dovezi că vine la serviciu sub influenţa băuturilor alcoolice.

Tot directoarea Agapia Cotor ne-a explicat cum stau lucrurile: „Dumneaei a refuzat testarea cu alcooltestul sau recoltarea de probe biologice. Am încercat, dar a refuzat. Fără probe, nu se poate dispune sancţionarea disciplinară a educatoarei”.

Practic, să dai afară o educatoare de la o grădiniţă de stat, pentru abateri disciplinare, pare o misiune extrem de dificilă. În aceste condiţii, părinţilor şi angajaţilor grădiniţei nu le mai rămâne decât să aştepte ieşirea educatoarei la pensie.

 

„Nu putea vorbi, abia se ţinea pe picioare”

Mircea Sfîrnaciuc este preşedintele comitetului de părinţi. Bărbatul ne-a declarat că sunt peste 20 de părinţi care au depus reclamaţii la conducerea grădiniţei şi aşteaptă ca plângerile lor să ajungă şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean, care să ia măsurile de rigoare: „Eu personal, anul trecut, am văzut-o băută. Nu putea vorbi, abia se ţinea pe picioare. Cei de la grădiniţă au văzut-o în acea stare de mai multe ori. Copiii sunt în pericol, pentru că ea nu poate să-i supravegheze. Păcat, pentru că e o grădiniţă foarte bună”.

Mircea Sfîrnaciuc declară că în trecut educatoarea ar fi fost sancţionată cu diminuarea salariului tot pentru că ar fi venit sub influenţa băuturilor alcoolice la serviciu.

„Eu, dacă umblu băut la volan, îmi ia permisul, îmi face dosar penal şi risc şi închisoarea. Ea, pentru că riscă siguranţa copiilor, se alege cu penalizare de 10-15% din salariu pentru trei luni. Nu vreau răul nimănui, dar sper ca Inspectoratul Şcolar să o dea afară. Părinţii sunt foarte revoltaţi”, a declarat reprezentantul părinţilor nemulţumiţi.

 

Ce spune educatoarea. „Sunt nişte calomnii, pure invenţii”

Cum vorbim doar despre acuzaţii şi nici o probă certă, aşa cum recunoaşte şi directoarea grădiniţei, şi cum Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava nu a luat nici o măsură disciplinară care să confirme practic acuzaţiile, am decis pentru moment să nu îi publicăm numele educatoarei.

Am reuşit în cursul zilei de ieri să o contactăm telefonic pe educatoarea acuzată, care a declarat: „Sunt nişte calomnii, pure invenţii”.

Educatoarea a spus că totul i se trage de la faptul că de mai mulţi ani are un conflict cu conducerea grădiniţei şi mai mulţi angajaţi, după ce, susţine ea, a descoperit anumite afaceri dubioase cu pavele, camere de supraveghere etc., făcute cu anumite persoane din oraş.

„Sunt doar câţiva părinţi care acuză, au fost puşi contra mea. Vreau să cer să fiu detaşată la altă unitate, pentru că m-am îmbolnăvit din cauza lor. Nu au nici o dovadă şi totuşi mă acuză”, explică educatoarea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Educatoarea unor copii de 3 anişori, acuzată că vine beată la grădiniţă.
 Vizualizări articol: 4193 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 10 voturi
Educatoarea unor copii de 3 anişori, acuzată că vine beată la grădiniţă4.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei