Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 17 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 137 (5344)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Testare

Începând de astăzi vor fi evaluate competenţele digitale ale candidaţilor la bacalaureat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

5.205 candidaţi ai sesiunii din vară a bacalaureatului susţin, începând de astăzi, proba de evaluare a competenţelor digitale, probă care se desfăşoară pe parcursul a cinci zile, până la data de 21 iunie. Susţinerea acestei probe este o condiţie necesară pentru participarea la probele scrise, indiferent de calificativul obţinut.

Graficul de desfăşurare a acestei probe a fost stabilit de fiecare unitate şcolară, în funcţie de numărul de elevi înscrişi din cadrul fiecărui liceu şi de numărul calculatoarelor de care dispune instituţia. Dacă în cazul mai multor colegii şi licee din judeţ sunt necesare toate cele cinci zile pentru susţinerea probei D, o serie de licee sucevene vor termina de evaluat competenţele digitale ale candidaţilor în doar două zile, asta şi datorită faptului că mare parte din elevii acestor licee au promovat examenul ECDL (European Computer Driving Licence).

Competenţele care sunt evaluate de comisie au în vedere utilizarea computerului, verificarea unor concepte de bază privind sistemele de calcul, organizarea fişierelor, sistemele de operare, baze de date, reţeaua de internet sau procesoare de texte. Într-o primă fază, elevii au acces în laboratoarele de informatică, unde se face un scurt instructaj privind desfăşurarea probei. Aceştia vor avea acces la internet doar în primele 30 de minute ale examenului, timp în care sunt nevoiţi să rezolve subiectele care solicită această facilitate.

Fiecare cerinţă rezolvată de candidat va fi punctată conform unei grile, iar în funcţie de punctajul obţinut se va stabili nivelul de competenţă digitală a candidatului, după cum urmează: „utilizator începător” (0-25 de puncte), „nivel mediu” (26-50 p.), „avansat” (51-74 p.) şi „experimentat” (75-100 p.).

Elevii nu vor mai trebui să susţină proba de competenţe în informatică la bacalaureat, dacă au susţinut şi promovat deja un examen internaţional, proba urmând a fi echivalată printr-un certificat de competenţe. Echivalarea se face pentru certificate de tipul ECDL.

După evaluarea competenţelor digitale, în perioada 25-28 iunie, elevii se vor aduna în săli pentru a susţine evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă - proba C.

 

Nici un elev sucevean nu va susţine probele de competenţe în condiţii speciale

Pentru prima sesiune a bacalaureatului din acest an, la probele de evaluare a competenţelor nu s-a semnalat nici o situaţie privind elevi care nu au putut susţine probele examenului în condiţii normale. “Deocamdată, pentru probele de evaluare a competenţelor, Inspectoratul Judeţean nu a fost sesizat cu privire la existenţa vreunui caz care să necesite susţinerea acestor probe în condiţii speciale”, a declarat insp. Laura Hacman, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Începând de astăzi vor fi evaluate competenţele digitale ale candidaţilor la bacalaureat.
 Vizualizări articol: 1326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Începând de astăzi vor fi evaluate competenţele digitale ale candidaţilor la bacalaureat5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei