Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 130 (5337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Desfăşurare de forţe

Rezultate modeste ale controlului IGPR, cu elicoptere, în pădurile Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Operațiunea de mare amploare de depistare a tăierilor ilegale de masă lemnoasă de pe teritoriul județului Suceava, demarată la finele lunii trecute, a avut rezultate modeste, comparativ cu proporțiile pe care l-a avut acest control trimis și coordonat de la nivel central.

Timp de patru zile, zeci de poliţişti şi inspectori silvici au fost angrenaţi într-o amplă acţiune de control pe linia delictelor silvice, echipele de control de la sol fiind direcţionate din elicopter.

Controlul coordonat de Inspectoratul General al Poliţiei Române s-a desfășurat atât cu oameni trimiși special de la centru, cât și cu cei din teritoriu, majoritatea fiind reprezentată de poliţiştii din judeţ, de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, dar şi de agenţii şi ofiţerii poliţiilor municipale şi orăşeneşti, precum şi de inspectorii de specialitate de la Inspectoratul Teritorial Regim Silvic şi Vânătoare Suceava. La control au mai participat și reprezentanții Romsilva şi comisari ai Gărzii de Mediu şi Gărzii Financiare Suceava.

În cele patru zile de controale s-au aplicat 11 amenzi în valoare de 97.500 de lei şi s-au confiscat 1.150 de metri cubi de lemn de lucru, 192 de metri cubi de cherestea şi 376 de metri cubi de lemn de foc.

„Confiscările s-au făcut fie pentru că livrările au fost făcute fără aviz de însoţire, fie ca urmare a faptului că provenienţa materialului lemnos nu a fost înscrisă corect pe avizele de însoţire a mărfii. Amenzile s-au aplicat pentru completarea eronată a avizelor de însoţire a mărfii sau pentru nerespectarea obligaţiilor SUMAL în anumite cazuri”, a precizat Aurel Dumitriu, șeful Serviciului de control silvic din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare Suceava.

SUMAL-ul este un sistem informatic de raportare a datelor referitoare la proveninţa, vânzarea şi cumpărarea materialului lemnos, centralizat la nivel naţional.

Verificările efectuate de echipele constituite de IGPR, din care au făcut parte și cinci reprezentanți ai ITRSV, au fost efectuate la punctele de lucru a cinci firme care debitează material lemnos, două din Voivodeasa, una din Moldoviţa şi una la Brodina.

La unele controale nu s-au descoperit nici un fel de abateri, în vreme ce la altele au fost date amenzi și pentru că firma nu avea împrejmuit cu gard punctul de lucru în care făcea prelucrarea materialului lemnos.

Comparativ, în urma controalelor de regim silvic efectuate în județ în primele cinci luni ale anului de către cei 20 de angajați ai ITRSV, au fost aplicate 146 de amenzi, în valoare de aproape 500.000 lei și au fost conficați fizic sau valoric 5.877 de metri cubi de material lemnos pentru care nu existau acte de proveniență sau care era dobândit fără respectarea condiţiilor legale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rezultate modeste ale controlului IGPR, cu elicoptere, în pădurile Sucevei.
 Vizualizări articol: 3070 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 15 voturi
Rezultate modeste ale controlului IGPR, cu elicoptere, în pădurile Sucevei3.7515

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   S-a dat alarma din timp? trimis de
( 8 iun 2013, 12:55:52
I-or fi avertizat pe hoți să stea acasă cât a durat controlul, de aia nu prea au avut rezultate. Am văzut și eu elicopterul aici prin Humor. Mai bine ar sta la pândă noaptea, când roiesc pe șosele camioanele încărcate cu lemn.
2.   PRAF IN OCHI trimis de
( 8 iun 2013, 13:17:11
Au fost anuntati si la silvica si gateristii,dar nu au putut ascunde unii ce aveau plus trebuia sa care vre-o 3 trei zile ce aveau in plus,au dat ce au dat si au pus pe hartie dupa cum a fost meneaua.BEAVIX ei stau si noaptea sa vezi ce bani frumosi fac,le da si la sefi si nu se ia nici o masura,ei isi aduna sume colosale si in vreo 2-3 ani vin muntii peste noi,oare ce putem face?veniti oameni buni cu propuneri.
3.   Bani in vint trimis de
( 8 iun 2013, 14:14:20
pentru actiuni de doi lei au gasit elicoptere in timp ce pompierii au stins incendii de padure la 1600 m altitudine cu sticle de 2 litri cu apa.
4.   Controale de fatada! trimis de
( 8 iun 2013, 14:15:00

Un articol scris de Mihai Eminescu(fragment)

,,Justiţia, subordonată politicii, a devenit o ficţiune.
Spre exemplu: un om e implicat într-o mare afacere pe cât se poate de scandaloasă, care se denunţă. Acest om este menţinut în funcţie, dirijază însusi cercetările făcute contra sa; partidul ţine morţis a-l reabilita, alegându-l în Senat. Partidele, la noi, nu sunt partide de principii, ci de interese personale care calcă făgăduielile făcute naţiei în ajunul alegerilor si trec, totusi, drept reprezentanţi ai voinţei legale si sincere a ţării… Cauza acestei organizări stricte e interesul bănesc, nu comunitatea de idei, organizare egală cu aceea a partidei ilustre Mafia si Camorra, care miroase de departe a puscărie.”
4.1  RE: Controale de fatada! trimis de
( 8 iun 2013, 14:21:27
Imagini NASA confirma dezastrul din padurile romanesti: o suprafata uriasa de molid a disparut din Harghita in numai trei ani. O suprafata imensa de padure din Muntii Giurgeului, aflata intr-o arie protejata din judetul Harghita, a disparut total in doar trei ani. Situatia ar fi ramas necunoscuta pentru autoritatile romane daca o mana de cercetatori nu ar fi implementat o noua metoda de monitorizare a exploatarii lemnului in Romania. Metoda se bazeaza pe un sistem de supraveghere prin satelit a regiunilor impadurite. Cu toate acestea, atunci cand le-am aratat autoritatilor locale, acestea au ridicat din umeri si au spus ca in zona respectiva nu se intampla nimic deosebit, informeaza

5.   Romanica...tara nimanui ! trimis de
( 8 iun 2013, 15:09:26
Mare operatiune a fost si in Vama Siret ( vamile tarii)...si tot nu s-a intamplat mare lucru ! ...in schimb se cheltuie mari sume de bani pe supravegheri, elicoptere , procese care se intind pe ani de zile ...fara nici un rezultat ! Actiunea aceasta cu padurile se incadreaza in marile gafe politienesti politice ! De vazut cred ca s-au vazut MARILE DEFRISARI (se vad de pe luna!)...dar din pacate, cred ca nu se vor date publicitati... chestii politice ...ce stim noi...! Noi, muritorii de rand indata o sa avem alta taxa de platit, nascocita de vreun ''copyPaste'' de ministru !
6.   Traiasca printul Herry, regele romanilor! trimis de
( 8 iun 2013, 19:06:58
E fara cuvinte. Daca ceri acces la un satelit mai special, gaga cel de acolo iti spune si ce tonaj avea masina care a luat curba in livada omului. Voi vorbiti de nato gen manele. Tocam ceva carne pe afara, avem patrioti si stam bine. Probabil ca in toamna o sa vina ins-ul sa spuna ca suntem sub 12 mil de locuitori. Tara de handicapati.
7.   Rusine mafie trimis de
( 8 iun 2013, 22:59:14
nu va place adevaru rusine
8.   Comentariu trimis de
( 9 iun 2013, 10:20:31
multi primari din suceava taie padurile si fac trafic cu tigari............
9.   Comentariu trimis de
( 9 iun 2013, 22:54:43
Pe la banzic la Vasea Uhliuc, vicele de la Brodina nati gasit lemn fara acte ? Vasea cand defiseza fasia , cara tot ce apuca, lemn de foc, lemn de lucru, plugar, doina , e.t.c. ,

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei