Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 130 (5337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri de ordine

Poliţiştii şi jandarmii suceveni vor asigura paza centrelor unde se vor susţine evaluarea naţională şi bacalaureatul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câteva sute de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali vor asigura paza centrelor din judeţul Suceava în care se vor susţine evaluarea naţională şi bacalaureatul. Decizia a fost luată în urma unei întâlniri pe care prefectul Florin Sinescu a avut-o cu şefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Suceava, în cadrul căreia au fost stabilite o serie de măsuri pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, şi de prevenire a faptelor antisociale, pe perioada examenului de evaluare naţională şi a examenului de bacalaureat.

Florin Sinescu a spus că în judeţul Suceava au fost organizate 157 de centre de susţinere a examenului de evaluare naţională, susţinut de elevii claselor a VIII-a. Dintre acestea, la 132 de centre activităţile de asigurare şi menţinere a ordinii şi liniştii publice vor fi desfăşurate de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, la 23 vor acţiona cadre ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava, iar două centre de examen vor fi păzite de poliţişti locali.

Prefectul a mai spus că în judeţ au fost organizate 13 centre pentru corectarea şi evaluarea lucrărilor de la evaluarea naţională. Şase dintre acestea vor fi păzite de poliţiştii IPJ Suceava, iar la celelalte şapte asigurarea ordinii publice va fi făcută de jandarmi şi poliţişti locali.

„Peste 300 de poliţişti din cadrul IPJ Suceava din structurile de ordine publică, investigaţii criminale şi poliţişti rutieri vor acţiona pe perioada examenului de evaluare naţională la centrele de examinare şi de evaluare pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice şi prevenirea unor evenimente nedorite. 70 de jandarmi vor acţiona zilnic, în zona instituţiilor de învăţământ, la centrele de examinare şi evaluare din judeţ”, a explicat prefectul judeţului Suceava.

 

Poliţiştii şi jandarmii vor acţiona în toate zilele examenului de bacalaureat

Sinescu a adăugat că efective sporite de poliţiştii suceveni vor fi folosite şi pentru asigurarea ordinii publice pe perioada examenului de bacalaureat susţinut de elevii claselor a XII-a. Astfel, la nivel judeţului Suceava au fost organizate 23 de centre de examen pentru susţinerea bacalaureatului. La 13 dintre acestea măsurile de ordine publică vor fi asigurate de poliţişti din cadrul IPJ Suceava, iar la celelalte vor acţiona jandarmii suceveni. De asemenea, din cele şase centre de evaluare, la trei vor fi prezenţi poliţişti, la alte două centre paza va fi asigurată de jandarmi, iar la un centru vor fi prezenţi poliţişti locali. 

„În zilele de examen, aproximativ 30 de jandarmi vor acţiona zilnic, în zona instituţiilor de învăţământ, pentru buna desfăşurare a activităţilor la un număr de nouă centre de examen şi două centre de evaluare din judeţ. În acelaşi timp, peste 50 de poliţişti vor acţiona zilnic în perioada 10 iunie – 12 iulie 2013, pentru prevenirea faptelor antisociale în incinta şi în zona unităţilor şcolare în care se vor desfăşura activităţi de examinare sau evaluare în cadrul bacalaureatului, poliţiştii suceveni urmărind şi asigurarea gradului de siguranţă publică în zona acestor centre. Vreau să precizez că pentru noi este foarte important ca examenele din această perioadă să se desfăşoare fără incidente. Trebuie să asigurăm un proces de evaluare a elevilor lipsit de evenimente nedorite prin luarea de măsuri specifice de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, fiecare din partenerii cu atribuţii în menţinerea siguranţei în şcoală şi în zona unităţilor de învăţământ trebuie să se implice activ şi constant pentru prevenirea unor situaţii de risc şi a unor evenimente negative”, a spus Florin Sinescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii şi jandarmii suceveni vor asigura paza centrelor unde se vor susţine evaluarea naţională şi bacalaureatul.
 Vizualizări articol: 1326 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţiştii şi jandarmii suceveni vor asigura paza centrelor unde se vor susţine evaluarea naţională şi bacalaureatul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 8 iun 2013, 13:21:53
Vecinul meu a terminat clasa a 12-a la Liceul nr 1 Suceava (sau cu s-o mai fi numind acum...). L-am intrebat ieri daca are emotii din cauza BAC-ului. ''Nu , nu am , pt ca nu-l dau anul acesta . Nu ma prea descurc la mate si nu am 300 de euro sa platesc taxa de trecere ''. Fara cuvinte....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei