Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 130 (5337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Sistemul de educaţie e ineficient, corupt, lipsit de exigenţă, cu dascăli slab pregătiţi

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, vineri, la întâlnirea cu susţinătorii săi de pe Facebook, că sistemul de educaţie românesc este ineficient, corupt, lipsit de exigenţă, iar majoritatea dascălilor sunt foarte slab pregătiţi.

Traian Băsescu a fost întrebat de unul dintre participanţi care sunt, în opinia sa, valorile care lipsesc sistemului de educaţie românesc.

"Multe valori lipsesc sistemului de educaţie românesc. Prima şi cea mai importantă este eficienţa", a răspuns şefului statului.

El a arătat că, în general, foarte mulţi absolvenţi au nevoie de cu totul altceva decât ceea ce au învăţat în facultate, deoarece "cursurile sunt îmbătrânite", iar cercetarea universitară nu este deloc convingătoare deloc.

"La noi cursurile sunt extrem de vechi, neaduse la zi, se citeşte foarte puţin la nivelul dascălilor. Primul lucru e diferenţa uriaşă între ce se predă în sistemul nostru de educaţie, în mod deosebit în universităţi, şi ce ai nevoie după ce termini", a adăugat Băsescu.

În opinia sa, "fundamental greşit" în sistemul de educaţie românesc este şi "lipsa de exigenţă".

"În goana de a obţine studenţi peste numărul de locuri, universităţile de stat au coborât nivelul de exigenţă la admitere dincolo de orice limită", a exemplificat Traian Băsescu.

"Un alt lucru care ne lipseşte: moralitatea în educaţie. (Este - n.r.) corupţie foarte multă de la şcoala generală, la liceu şi pe urmă la universitate", a continuat şeful statului.

Preşedintele a susţinut că o altă mare problemă a sistemului de educaţie este slaba pregătire profesională a dascălilor. "O mare problemă este... Sigur, nu pentru toţi, sunt dascăli eminenţi (...), dar procentul lor e prea mic. Sunt prea mulţi dascăli slab pregătiţi profesional", a spus Băsescu.

El a arătat că soluţia în acest caz este pregătirea permanentă a dascălilor, învăţarea continuă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Sistemul de educaţie e ineficient, corupt, lipsit de exigenţă, cu dascăli slab pregătiţi.
 Vizualizări articol: 1537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 20 voturi
Băsescu: Sistemul de educaţie e ineficient, corupt, lipsit de exigenţă, cu dascăli slab pregătiţi4.5520

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Presedintele este timorat trimis de
( 8 iun 2013, 11:32:17
Domnul Basescu de-a lungul timpului a dovedit ca are o parere foarte proasta despre invatamantul romanesc.As spune ca a fost timorat de notiunea de invatamant si intelectualitate.Probabil a avut profesori foarte exigenti.Dar cel mai bun exemplu care caracterizeaza sistemul romanesc de invatamant este fiica domniei sale EBA:
"Poți să ai şi eşecuri, poți să ai şi succesuri. Pot să fie oameni care nu vor să vorbesc cu tine".
*Ca europarlamentar a vrut în comisia de politica externă, pentru că "toate fetele sunt atrase de politica externă".
* Presa a taxat ''exprimarea'' fiicei preşedintelui cum că i-a dăruit unei bătrâne un ''scaun electric''.Am dus un cărucior cu rotile electric unei persoane cu dizabilităţi, pe certificat scria scaun cu rotile electric, dar eu, emoţionată, m-am exprimat vorbind de scaun electric.
In campanie electorala:"Toţi vor să te atingă, asta e cel mai important pentru ei, vor să pună mâna pe tine, vor un autograf, toată lumea spune parcă eşti mai drăguţă decât la televizor.
2.   Perle la bac trimis de
( 8 iun 2013, 12:17:51
"Luceafărul se duce la demagog şi îi cere să-l facă muritor".
"Mircea cel Mare, care prima dată a fost bătrân, stă la un discurs cu Baiazid. Acesta îl primeşte politicos, dar cu obraznicie, şi-l face în tot felul, ca pe o albie de porci".
"Luceafărul a coborât pe Pământ şi a făcut sex cu aleasa inimii lui. Cătălina l-a iubit şi i-a dăruit un copil din flori, apoi s-au căsătorit"
"Numele Hyperion vine din alăturarea a două cuvinte hyper si ion. Deci îl chema Ion, dar era mai activ."
"Latina clasică este o limbă moartă, care nu se poate vorbi decât în scris. Dupa căderea Imperiului Roman, o parte din latina clasică defunctă a devenit bulgară".
"Scrisoarea a 3-a a fost scrisă după primele 2 scrisori."
Datoritã faptului cã Lãpuºneanu chinuia pe boieri tãindu-le nasul, urechile, mâinile, etc, el le-a devenit antipatic acestora.
Multimile de boieri exploatatori isi tineau banii numerar in pungi. Haiducii ii atacau si ii usurau de bani in toate baladele.
Poezia "Sburatorul" de Ion Has Radulescu este un omagiu adus aviatorilor romani.
Cand eroul muri impuscat de nemti pe camp, simti miros de marar si de patrunjel.
Metoda folosita de Ion pentru a pune mana pe pamantul Anei este insarcinarea
Alexandru Lapusneanu s-a tinut de cuvint atunci cind a spus:
De ma voi scula, pre multi am sa popesc si eu! Dovada ca azi cel mai intilnit nume este Popescu.

3.   Ce vrea Base de la elita tarii... pedepsita de el? trimis de
( 8 iun 2013, 14:07:15
Doar bunul simt si educatia, daca este, ar avea pentru el puterea de a nu se compromite definitiv! Uite cum se ajunge sa fim condusi de asemenea specimene, care nu au pic de demnitate, nu au pic de bun simt si ce ma deranjeaza cel mai mult e faptul ca ei ne cred pe noi prosti si naivi, aerieni si nu stim de toate aranjamentele, beneficiile si toate foloasele lor.
4.   Comentariu trimis de
( 8 iun 2013, 19:13:44
baselu sa beleasca cariciu la 7,5 milioane de votanti ca e un nesmtit ocupa functia de presedinte ILEGAL
5.   Pt radumami trimis de
( 8 iun 2013, 19:17:22
domnule ai prea multa rabdare cu escrocu asta nu vezi ca pregateste iesirea tot pt. un loc sgur CEL MAI NESMTIT OM DIN ROMANIA
6.   Catre VULTURUL_PLESUV trimis de
( 8 iun 2013, 20:36:54
Salut si weekend placut.Da,ce spui tu e perfect adevarat.Basescu are trei dosar grele care il asteapta la cotitura.Pentru a avea imunitate in continuare ii trebuie un post fie in cadrul UE fie in cadrul NATO.
7.   Traiasca Harry, Regele romanilor! trimis de
( 8 iun 2013, 20:48:56
Adica oul asta clocit da lectii gainii. Ba, dar cand te-a dus mata la scoala si ai dat rasol, ti-a placut marinelul ca sa ai acces labalugi pe un salar ceaucist. Esti morala care ii tebuie musai Reginei Regatului Unit. Popor de handicapati.
8.   Ce tara conduce, atunci? trimis de
( 9 iun 2013, 15:22:18
S-a stabilit problema: invatamant corupt, ineficient, bla bla. Cauza? Oare nu puterea e vinovata de acest lucru? Caci probabil se refera la invatamantul de STAT. Deci, statul e vinovat. Si Basescu n-a avut si el contributia sa la acest lucru? In acesti noua ani de cand este la putere? Nu inteleg: se critica pe el singur? A uitat ca "dascalilor slabi pregatiti" le-a taiat salariile (dsa personal, nu guvernul, care nici nu stia despre masura!), facandu-i si mai coruptibili, determinand plecarea lor si inlocuirea cu profesori si mai slab pregatiti. Daca a descoperit coruptie, in acesti noua ani, de ce n-a facut nimic pentru ca acum invatamantul sa fie bun? Ce masuri a luat pentru combaterea acestei situatii? Dsa critica, de undeva dinafara, parca n-ar avea nici o raspundere. Nu e in tara asta, el este mai mult decat presedinte al tarii. Nu stiu a cui adjunct o fi, prin Europa.
PS. Cat de competent, de bine (si nu slab!) pregatit era minstrul Educatiei Daniel Funeriu, caruia, pentru a spune doua vorbe, avea nevoie de cineva sa-i sufle? Intra si el in categoria "slab pregatitilor" sau, "daca-i de-al nostru", nu?
9.   Erata trimis de
( 9 iun 2013, 15:24:07
In loc de 'caruia, pentru a spune...' as se citi 'care, pentru a spune...'. Cer scuze!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei