Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 130 (5337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Invazia de şobolani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Aţi avut vreodată invazie de şobolani în casă? Nu? Ei, vă zic eu cum e, că am avut una prin 1985 sau '84, în Zamca: în momentul când intri în casă, e linişte perfectă. Nu mişcă nimic. Te aşezi pe un fotoliu, cu o carte în mână. Tot nimic. Apoi, un foşgăit într-un colţ. Un şobolan cât o pisică mai mică. Dacă-l laşi, se cară. Dacă te repezi, e prăpăd: izvorăsc încă 2, 7, 25, din toate ungherele, din dulapuri, de sub frigider, din televizor, de te miri cum au ajuns acolo, cum am încăput şi cât de mulţi pot fi. E horror total. Ei bine, evenimentele derulate cu oarecare repeziciune în ultimele 2-3 săptămâni şi având drept obiect/ subiect oameni şi întâmplări din fotbalul ăsta de-a dreptul românesc, mi s-au părut cât se poate de asemănătoare cu invazia aia de şobolani. Adică, atât timp cât justiţia a stat cumincioară în fotoliul ei şi a citit o carte ori chiar a picotit o bună bucată de timp (vreo 7 ani sau vreo 16 ani, depinde de unde socotim aţipeala), şobolanii au stat şi ei oarecum la locurile lor, care pitiţi prin vile, care ascunşi după blocuri, care îngropaţi în mormanu de hârtii cu antetul FRF sau LPF. A fost de ajuns ca judecătorul să facă o mişcare bruscă (i-o fi dat aţipeala în somn adânc, iar de aici până la un vis urât mai e!?), bruscă pentru ca şobolanii să izvorască la fel de brusc. Dintr-o dată au realizat că se poate şi altfel. Că vine, adică şi ziua în care se satură invadatul de ei şi reacţionează: mai pune o otravă, mai montează o capcană. Şi-atunci, dăi agitaţie şi panică! În încercările lor disperate de a scăpa cumva, şobolanii ăştia din fotbal (dintre care pe unii îi credeam pensionaţi, plecaţi, eventual deja arestaţi – ştiu ei pentru ce!) au intrat într-o agitaţie vecină cu demenţa. De unde până mai ieri explicau că Gigi şi Steaua nu pot fi condamnaţi penal şi sancţionaţi sportiv, iată că acum au dat în extrema aialaltă, doar-doar or ocoli capcana: se redeschide dosarul Steaua, echipa trebuie depunctată, retrogradată, scoasă din Europa. Foarte tare e că grohăielile astea despre corectitudine ies din bipezii Vali Alexandru (liber), Dragomir (tot liber), Kassai (liber şi el) ori Naşu (mai liber decât toţi). Greu merge deratizarea. Dar merge.
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Invazia de şobolani.
 Vizualizări articol: 1248 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Invazia de şobolani5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei