Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 130 (5337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri

Două restaurante din judeţ, închise de comisarii Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cursul lunii mai, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava a desfăşurat o serie de controale ce au vizat respectarea prevederilor legale la prestarea serviciilor în cadrul unităţilor de cazare turistică din judeţ. S-au desfăşurat 36 de astfel de acţiuni de control, aplicându-se 12 amenzi în valoare de 21.000 de lei.

Totodată, s-au dispus măsuri de oprire temporară în cazul a două restaurante din Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc, iar în cazul hotelului Socim din zona Gării Burdujeni s-a luat măsura opririi temporare a serviciului de cazare la trei dintre camerele hotelului, până la remedierea problemelor depistate.

Potrivit comisarului-şef, Vasile Latiş, „alte deficienţe au constat în lipsa etichetării de pe produsele folosite la prestarea serviciului de alimentaţie publică, informarea incompletă în meniu sau lipsa avertismentelor privind fumatul”. Conform acestuia, „în cadrul unităţilor de alimentaţie publică s-au oprit de la comercializare produse în valoare de 2.620 lei”.

 

Amenzi în valoare de peste 150.000 de lei, aplicate luna trecută

În cursul lunii trecute, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Suceava a desfăşurat 218 acţiuni de control, în urma cărora s-au aplicat 98 de amenzi în valoare totală de 153.000 de lei şi 84 de avertismente.

O altă tematică abordată luna trecută de către comisarii CJPC a constat în verificarea prevederilor legale la comercializarea laptelui de consum şi a produselor lactate. S-au desfăşurat 24 de acţiuni de control pe această temă, soldate cu 15 amenzi în valoare de 29.700 de lei, principalele deficienţe fiind reprezentate de lipsa etichetelor de pe produse (sau prezenţa etichetelor incomplete), lipsa termenului de valabilitate, etichete incorecte prin înscrierea denumirii unui aditiv sau lipsa preţurilor. Conform lui Vasile Latiş, „s-au oprit de la comercializare 165,6 kg produse lactate, în valoare de 1.994,95 de lei”.

Comisarii au mai controlat, în luna mai, respectarea prevederilor legale la comercializarea jucăriilor. S-au desfăşurat 21 de acţiuni de control pe această temă, fiind aplicate şase amenzi în valoare de 11.800 lei, deficienţele constând în lipsa informaţiilor în limba română de pe etichetă sau lipsa preţurilor.

A mai fost verificată respectarea prevederilor legale la comercializarea suplimentelor alimentare, efectuându-se opt acţiuni de control soldate cu cinci amenzi, în valoare de 9.000 lei, pentru etichetare incompletă (lipsa avertismentelor specifice suplimentelor alimentare) şi pentru lipsa preţurilor.

Comisarii au mai vizat respectarea prevederilor legale la comercializarea încălţămintei, desfăşurându-se 13 acţiuni de control pe această temă. S-au aplicat zece amenzi în valoare de 18.400 lei, pentru lipsa pictogramelor privind materialele folosite. 

În luna mai s-au înregistrat 98 de reclamaţii, principalele plângeri ale sucevenilor vizând furnizorii de energie electrică. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două restaurante din judeţ, închise de comisarii Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor.
 Vizualizări articol: 2854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Două restaurante din judeţ, închise de comisarii Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei