Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 128 (5335)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Casa de Cultură

Sute de spectatori, prezenţi la spectacolul umanitar organizat pentru „îngerii” de la Blijdorp

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Îngerii”, aşa cum sunt numiţi copiii cu dizabilităţi care de aproape 11 ani trăiesc într-o lume aparte, în „satul fericirii”, care pentru ei este Complexul Terapeutic „Blijdorp România – O Nouă Viaţă” Suceava, şi-au spus marţi povestea, în faţa a sute de spectatori, la Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava, în cadrul spectacolului folcloric de caritate „Cântăm cu drag pentru îngeraşi”.

Evenimentul a debutat cu un moment emoţionant oferit de Alexandru Cozaciuc, în vârstă de 15 ani, nevăzător, care a impresionat întreg publicul cu talentul său de a interpreta piese populare la mai multe instrumente muzicale de suflat.

Adolescentul a fost însoţit pe scenă de o mare parte dintre artiştii care au evoluat în spectacol, copiii interpreţi Andreea Chisăliţă, Mădălina Lupu Popii, Emilia Solovăstru, Andrei Iftimie, Alexandru Sahlean, Sânziana Lencu, Radu Andone, dar şi Ansamblul Artistic Studenţesc „Arcanul” al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, coordonator dr. ing. Sorin Pohoaţă şi coregraf Ioan Ilie Nemţoi.

 

Povestea îngerilor

Publicul sucevean, în majoritate tineri din liceele sucevene, cu care Complexul Terapeutic „Blijdorp România – O Nouă Viaţă” Suceava are încheiate parteneriate încă de acum zece ani, a fost cel care marţi a adus un strop de fericire copiilor cu dizabilităţi, prin prezenţa lor la un eveniment caritabil.

„Dacă ne oprim o clipă din a noastră alergare, să-i privim doar cu răbdare şi să aducem alinare, poate inima lor mică s-ar deschide către viaţă şi în mintea tulburată ar fi iarăşi dimineaţă. Să avem doar gânduri bune şi în inimă iubire”, cam aşa a sunat mesajul de început al spectacolului rostit de prezentatoarea evenimentului.

Nu prin vorbe, ci prin mimică, prin muzică, prin dans şi prin obiectele de artizanat pe care le-au realizat în atelierele ocupaţionale din cadrul complexului „îngeraşii” au reuşit să emoţioneze, să trezească în fiecare dintre cei aflaţi în sala de spectacol o speranţă că şi aceşti copii nevinovaţi au dreptul şi pot să trăiască în condiţii normale, dacă sunt ajutaţi. Emoţiile au fost mari atunci când câţiva beneficiari ai Complexului Blijdorp, copii cu dizabilităţi, au montat pe un panou, asemeni unui joc de puzzle, mici „piese”, chipuri de copii, unii în scaune cu rotile, flori, jucării, icoane, o mică capelă, pentru ca, la final, publicul să vadă imaginea Complexului Terapeutic „Blijdorp România – O Noua Viaţă” Suceava, cu „Casa Emmanuel” şi Centrul de zi Blijdorp. Ajutaţi de personalul de la Blijdorp, îngeraşii au prezentat şi un dans al cărucioarelor, care, de asemenea, a impresionat publicul, care a aplaudat îndelung momentul.

 

„Am reuşit să schimbăm mentalitatea oamenilor faţă de copiii cu dizabilităţi”

Preşedintele Asociaţiei Blijdorp România, Ionel Ivan, a urcat pe scenă şi a mulţumit publicului pentru prezenţa în număr mare la spectacolul pentru „îngeraşi”, „Sunt aproape 11 ani de activitate a echipei Complexului Terapeutic <Blijdorp România – O Nouă Viaţă> la Suceava, timp în care ne-am străduit şi cred eu că am reuşit să schimbăm mentalitatea oamenilor faţă de copiii cu dizabilităţi, că impunem un stil de viaţă nou pentru copii, cu mult efort, cu multă tenacitate şi cu ajutorul colaboratorilor. Am semnat încă de acum zece ani parteneriate cu unitaţi şcolare şi, în fiecare an, am încercat să mai urcăm câte o treaptă, am încercat să arătăm că şi copiii cu dizabilităţi pot să realizeze anumite lucruri, şi asta s-a demonstrat prin expoziţiile, spectacolele, acţiunile pe care aceştia le-au desfăşurat în tot judeţul”, a spus Ionel Ivan.

Pe scena Casei de Cultură au evoluat pentru „îngeraşi” artiştii Călin Brăteanu, Sorin Filip, Adriana Bucevschi, Gheorghiţă Rotaru, Gabriela Crăciunescu Muraru, Manuela Pohoaţă, alături de copiii interpreţi şi Ansamblul Artistic Studenţesc „Arcanul”. „Cântăm cu drag pentru îngeraşi” a fost organizat de Asociaţia Blijdorp România (sponsor Rotary) şi a avut ca scop strângerea de fonduri pentru copiii cu dizabilităţi de la Blijdorp. Ionel Ivan ne-a spus că din vânzarea biletelor, după achitarea unor cheltuieli cu organizarea evenimentului, s-au strâns 8.000 de lei, bani cu care se va reamenaja spaţiul de joacă pentru copiii cu dizabilităţi de la Blijdorp. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de spectatori, prezenţi la spectacolul umanitar organizat pentru „îngerii” de la Blijdorp.
 Vizualizări articol: 1304 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.63/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 8 voturi
Sute de spectatori, prezenţi la spectacolul umanitar organizat pentru „îngerii” de la Blijdorp4.658

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei