Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 127 (5334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Blocaj financiar

Datoriile populaţiei către ACET depăşesc 16 miliarde de lei vechi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Societatea care asigură furnizarea apei potabile în municipiul Suceava, dar şi în întregul judeţ, ACET, este la un pas de blocaj financiar. Conducerea Primăriei Suceava a tras ieri un semnal de alarmă în această privinţă, solicitând conducerilor asociaţiilor de proprietari să facă eforturi pentru a achita cât mai mult din restanţele pe care le au către acest furnizor.

„Toată iarna am tras tare ca oamenii să plătească căldura pe care o consumau, pentru ca oraşul să aibă căldură. Numai că nici situaţia de la ACET nu e deloc bună”, a spus viceprimarul Ovidiu Doroftei, care i-a dat cuvântul directoruluicomercial al societăţii, Bogdan Cristache, pentru a detalia situaţia.

Astfel, la nivelul lunii mai 2013, datoriile populaţiei municipiului către ACET depăşesc 16 miliarde de lei vechi, o sumă imensă, care, la preţurile actuale, reprezintă echivalentul unui consum de 33.000 de metri cubi de apă.

Situaţia ACET este agravată şi de datoriile foarte mari pe care le are Termica către ei, în contul apei utilizate pentru a asigura sucevenilor căldură şi apă caldă – peste 110 miliarde de lei vechi.

În aceste condiţii, ACET, care a recurs la debranşarea unor asociaţii cu datorii la finele săptămânii trecute, e decisă să ia această măsură şi la alte asociaţii unde încasările lasă mult de dorit, mai ales că măsurile restrictive s-au dovedit eficiente.

„Am reluat furnizarea apei la cele două asociaţii de proprietari (47 şi 36 ANL) în care au fost debranşate de la apă potabilă o serie de blocuri, deoarece au achitat o bună parte din sumele restante şi au venit şi cu hârtii prin care demonstrează clar că vor trece la executarea silită a unor mari datornici”, a spus  Bogdan Cristache,  directorul comercial al ACET.

La datoria de peste 16 miliarde de lei vechi se va adăuga curând şi factura lunii mai, încât, dacă nu va creşte volumul încasărilor, situaţia restanţelor va fi tot mai îngrijorătoare.

De altfel, încasările slabe de la populaţie, în contul utilităţilor consumate, l-au făcut pe viceprimarul Ovidiu Doroftei să exclame:

„Suntem în luna a şasea şi suntem în exact aceeaşi situaţie ca la începutul anului. Taxele nu se plătesc, chiriile nu se plătesc, datoriile la utilităţi nu se achită, nu e de mirare că suntem într-un blocaj financiar!”.

Conducerea ACET a precizat că, în funcţie de încasările de luna aceasta, o nouă rundă de debranşări ar putea fi demarată la începutul lunii viitoare, la asociaţiile cu datorii mari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Datoriile populaţiei către ACET depăşesc 16 miliarde de lei vechi.
 Vizualizări articol: 1005 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Datoriile populaţiei către ACET depăşesc 16 miliarde de lei vechi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pute rau trimis de
( 5 iun 2013, 11:42:59
Nu platiti oameni buni canalizarea ca ne gazeaza ACET-ul mana in mana cu dom'primar. Sa vina DLAF-ul si la statia de epurare sa vada ca PUTE rau. Si la propriu si la figurat. Iar ca sa rezolve problema banilor furati, scumpesc apa si canalizarea. Cereti administratorilor sa va scada din factura canalizarea si sa mentioneze ca refuzati plata canalizarii. SUNT OBLIGATI SA O FACA
2.   Pute rau trimis de
( 5 iun 2013, 12:22:51
DLAF ar trebui sa investigheze cum s-a executat statia de epurare in valoare de 14 milioane euro.De asemenea salarul nesimtit de 3200 euro al nemuritorului director Stefan Groza ar trebui micsorat la 1000 de euro.Atata stiti, sa scumpiti pretul apei chioare si al canalizarii urat mirositoare pentru a incasa salarii si prime uriase.Sa se dea concurs pentru postul de director ACET.Dati sansa tinerilor bine pregatiti si ambitiosi sa vina sa restructureze si sa eficientizeze aceste societati bugetare care consuma banul public .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei