Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 127 (5334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Casă, dulce casă

Alţi cinci arestaţi în megadosarul evaziunii fiscale au plecat aseară acasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Megadosarul evaziunii fiscale instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava se subţiază de la o zi la alta. Din cele 30 de persoane propuse iniţial pentru arestare (ulterior s-au mai formulat două propuneri de arestare preventivă), doar şapte inculpaţi au mai rămas în spatele gratiilor. Este vorba de Marcel Stănescu (20 de ani), Andrei Ionuţ Cârnăreasa (33 de ani), Galaţian Stănescu (34 de ani), Ionuţ Stănescu (22 de ani), Costel Adrian Gurzu (25 de ani), toţi din Salcea, Dumitru Mihai Cîmpanu (21 de ani), din Dumbrăveni, Nicuşor Luca (42 de ani), din Bucecea - Botoşani. Recursul declarat de aceştia a fost respins ieri după-amiază de Curtea de Apel Suceava, soluţia fiind definitivă în ceea ce-i priveşte. Din acelaşi lot, alte cinci persoane au părăsit aseară arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Suceava. Împotriva celor cinci, respectiv Mariana Stănescu (34 de ani), din Salcea, Vasile Dan Spătaru (35 de ani), din municipiul Braşov,  Eusebiu Adrian Catrinescu (27 de ani), din Darabani - Botoşani, Mihai Cătălin Chiriac (29 de ani), din municipiul Suceava şi Costinel Birău (45 de ani), din comuna Dumbrăveni, a fost instituită obligativitatea de a nu părăsi ţara.

Aceştia se alătură celor trei inculpaţi eliberaţi luni după-amiază,  Viorel Morăraşu, Florin Munteanu şi Adrian Borosac, dar şi grupului de 15 persoane pentru care nici Tribunalul Suceava nu a considerat că este necesară luarea vreunei măsuri privative de libertate, printre acestea numărându-se şi patronul Florconstruct, Vasile Florea, dar şi cel al firmei Hidrotera, Cosmin Păstrăv.

Anchetatorii susţin că totul a demarat la începutul anului 2012, când Marcel Stănescu, Ciprian Stănescu, Mugurel Stănescu, Galaţian Stănescu, Mariana Stănescu, Costel Cristian Gurzu şi Ionuţ Andrei Cărnăreasa, toţi din Salcea, împreună cu Dumitru Mihai Cîmpanu, din Dumbrăveni, au constituit un grup infracţional organizat specializat în infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani. Lor li s-a alăturat şi un controversat afacerist din Bucecea-Botoşani, Luca Nicuşor, care prelua societăţi comerciale din judeţul Suceava şi din ţară şi numea diferite persoane drept asociaţi ori administratori.

Prin emiterea de facturi fiscale fictive, având ca beneficiari diverse firme din județele Suceava, Botoșani, Braşov, Dâmbovița, ș.a. bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu circa 9,8 milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alţi cinci arestaţi în megadosarul evaziunii fiscale au plecat aseară acasă.
 Vizualizări articol: 3316 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Alţi cinci arestaţi în megadosarul evaziunii fiscale au plecat aseară acasă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sall trimis de
( 6 iun 2013, 09:29:56
Degeaba,fac astia de la DIICOT,daca vor sa verifice si transportatori din Vatra-Dornei,care nu prea taie bilete calatorilor,la unele compani care sustin actuala guvernare USL,care cand era pe vremea PDL,nu taiau bilete,firmele Eurofratello,sau Vasitrans,sau Sincarom,firmele fac curse zilnice Vatra-Dornei-Brosteni tur si retur sau Vatra-Dornei-Bucuresti,abica acum mai au frica de dumnezeu si taie bilete de cand sa schimbat guvernarea,dar si acum nu prea taie au case de marcat,dar inainte erau foarte obraznici,daca aveai un accent mai ardelenesc se uitau urat,probabil acum sau schimbat conducerea au trecut de barca USL,se comporta mai civilizat,dar probabil de frica nu stiu care e situatia

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei