Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 127 (5334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Gaură neagră

Chiriaşii Primăriei Suceava au restanţe de peste zece miliarde de lei vechi la furnizorii de utilităţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locatarii locuinţelor de stat din municipiul Suceava se numără printre cei mai mari rău-platnici din listele de datornici ale asociaţiilor de proprietari.

Pentru a vedea care este nivelul datoriilor acumulate de cei care ocupă locuinţele ANL, sociale sau pe cele de serviciu, viceprimarul Ovidiu Doroftei a solicitat o situaţie a restanţelor chiriaşilor primăriei către furnizorii de utilităţi.

„M-am îngrozit când am văzut că datoriile chiriaşilor primăriei depăşesc zecemiliarde de lei vechi. Sunt sume foarte mari şi greu de recuperat, dacă ne gândim că acolo stau oameni cu venituri modeste”, a spus Ovidiu Doroftei, la şedinţa de ieri cu asociaţiile de proprietari.

În continuarea demersului său, viceprimarul a solicitat conducerii asociaţiilor de proprietari o listă detaliată cu chiriaşii locuinţelor de stat, cu datoriile la zi alefiecăruia, astfel încât situaţia datornicilor la asociaţii să fie pusă alături de cea a datoriilor la chirie către primărie, pentru a se merge mai departe cu recuperarea acestor datorii.

„Nu lăsaţi datoriile să se acumuleze, pentru că apoi este foarte greu de recuperat suma”, a spus Ovidiu Doroftei, care a îndemnat conducerileasociaţiilor să ia toate măsurile pentru a-i determina să plătească ceea ce consumă, inclusiv să-i acţioneze în judecată pe datornici.

Pe de altă parte, el a criticat asociaţiile de proprietari pentru că i-au lăsat pe unii să acumuleze datorii foarte mari, mizând pe faptul că primăria va acoperi cheltuielile restante.

„Nu e corect ca la final primăria să fie pusă să plătească ce au consumat cei cărora li s-a dat o locuinţă. Nu mai putem tolera să-i ţinem în apartamente pe cei care nu îşi plătesc datoriile. Sunt zeci de procese pe rol, iar cei de la care nu vor fi recuperate datoriile vor fi evacuaţi”, a declarat Doroftei.

Viceprimarul a dat ca exemplu de măsuri contra rău-platnicilor opririle de apă potabilă de săptămâna trecută, la mai multe blocuri ANL din zona Gării Burdujeni, unde o parte dintre datornici au venit rapid să achite din restanţe, după ce luni în şir nu achitaseră nici un leu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chiriaşii Primăriei Suceava au restanţe de peste zece miliarde de lei vechi la furnizorii de utilităţi.
 Vizualizări articol: 1187 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 8 voturi
Chiriaşii Primăriei Suceava au restanţe de peste zece miliarde de lei vechi la furnizorii de utilităţi4.858

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   O tara de infractori... trimis de
( 5 iun 2013, 11:22:36
Lungu nici nu stia de treaba asta..
1.1  RE: O tara de infractori... trimis de
( 5 iun 2013, 13:29:44
Daca Lungu nu stia, e probabil din cauza ca n-a fost informat. CINE anume trebuie sa-l informeze?

Acum ar trebui sa se mai filtreze, stiu ca anul asta se implinesc 5 ani de cand s-au dat ultimele ANL-uri in folosinta, deci trebuie reinnoite contractele. Si n-as vrea sa fiu in pielea celui care semneaza in numele Primariei un contract nou cu chiriasii care au datorii!

Bonus: ultimele blocuri sunt cu contracte care expira acum, insa celelalte ANL-uri din Burdujeni au multi chiriasi cu peste 5 ani "vechime". CUM s-a semnat o prelungire de contract cu unii din ei, stiind ca au datorii de ordinul miilor sau zecilor de mii de lei? Ar trebui trasi la raspundere semnatarii!

Bonus 2: din cate am citit in presa locala, dupa expirarea termenului initial de 5 ani de inchiriere, contractele se refac pe cate un an. Deci pot fi controlati si evacuati mult mai usor chiriasii care nu-si indeplinesc obligatiile contractuale. Nu?
2.   Burdujeni trimis de
( 5 iun 2013, 17:34:26
BURSUC LIVIU (Facebook): asa este, ultimele ANL-uri din tot orasul, cele din spatele OMV Obcini, au fost date in folosinta pe la inceputul lui 2010. Eu ma refeream, in tot comentariul meu, la blocurile din cartierul Burdujeni (Gara). Cele din Obcini n-au ajuns inca la "performante" asa mari in ce priveste neplata, desi si in aceasta zona exista rau-platnici care ar fi trebuit evacuati de mult. DACA si-ar fi facut Primaria treaba!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei