Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava a aniversat, în cursul săptămânii trecute, 36 de ani de când unitatea şi-a deschis porţile, evenimentul fiind celebrat de către dascălii şi elevii şcolii printr-un spectacol găzduit de Casa de Cultură a municipiului Suceava. Întreaga suflare a instituţiei de învăţământ, elevi din ciclul primar, dar şi gimnazial, a pregătit şi a susţinut o suită de momente artistice care au bucurat spectatorii preţ de câteva ore, momente reunite sub numele „Flori de mai”.
Înainte ca micuții artiști să convingă publicul de talentul lor, valorificat pe parcursul spectacolului în scenete de teatru, momente de dans și cântece, conducerea școlii, reprezentată de prof. Carmen Sima, a transmis felicitări tuturor elevilor care au muncit pentru a prezenta în faţa auditoriului variate numere artistice, mulţumindu-le acestora pentru implicare şi pentru eforturile depuse.
Serbarea a debutat cu grupurile vocale ale claselor I B, a V-a A şi a V-a B, care au interpretat „Hai să facem o serbare”, „Şcoala mea” şi „Să fim copii”, veselia şi efervescenţa şcolarilor molipsind întreg publicul format din părinţi şi profesori, aceştia apreciind prin aplauze munca elevilor.
Pregătiţi de instr. Oana Dobrea din cadrul Centrului Cultural „Bucovina”, elevii clasei a II-a A au ales să valorifice şi să evidenţieze portul rusesc, muzica şi dansul specifice celei mai întinse ţări din lume, susţinând pe scena Casei de Cultură un scurt moment coregrafic definitoriu Rusiei.
Dans, magie şi teatru
Din cadrul spectacolului care a aniversat atât şcoala suceveană, cât şi ziua de 1 Iunie, nu au lipsit momentele folclorice susţinute, pe rând, de Denisa Anechiţei (clasa a III-a), elevă laureată la numeroase concursuri de muzică populară, de elevii clasei pregătitoare A (suită de dansuri din Bucovina) şi “Fraţii Popovici” - câştigători a numeroase premii la competiţii judeţene şi naţionale de specialitate.
Au dovedit că talentul nu ţine seamă de vârstă şi au cântat la instrumente muzicale elevii clasei a III-a A (formaţia “Inedit”) şi, tot în acorduri de chitară, şi-au susţinut momentele elevele Bianca Bărculescu (clasa a V-a A) şi Delia Moroşanu (a IV-a B).
Dansul a fost din nou în centrul atenţiei, odată cu apariţia pe scenă a elevei Ioana Michitei şi a lui Andrei Trocin (elev al Şcolii Gimnaziale Nr. 3), ambii câştigători a numeroase concursuri de dans judeţene, naţionale şi internaţionale. În acest an, perechea şi-a adjudecat cinci medalii de aur, cinci cupe şi trei medalii de bronz.
Programul artistic a mai fost completat de un dans spaniol (clasa I A), dansuri moderne susţinute de clasele a V-a şi a VI-a şi fantezii coregrafice prezentate de elevii clasei a III-a B, şcolarii antrenând publicul în energicele ritmuri ale melodiilor alese.
Emoţionaţi, dar curajoşi în acelaşi timp, elevii clasei a VI-a C Vlad Ruscan şi Cristina Alexandru au condimentat spectacolul cu câteva momente de magie. La fel de talentaţi s-au dovedit a fi şi micuţii din clasa a II-a C, care au prezentat publicului
un scurt moment actoricesc, o dramatizare după „Pupăza din tei” de Ion Creangă, în pielea lui Nică intrând eleva Corina Şuhan, câştigătoarea locului I la Concursul „Made for Europe”.
Momentele artistice au purtat semnătura cadrelor didactice ale şcolii
Coordonaţi de instr. Mihai Constantinescu, prichindeii de la clasa pregătitoare A au făcut o demonstraţie de karate, performanţa celor mici fiind bine cotată de publicul spectator. Buna dispoziţie a cuprins din nou sala de spectacol odată cu intrarea în scenă a elevilor clasei a VII-a A, care au pregătit pentru publicul spectator o serie de pastile umoristice.
Programul artistic a fost încheiat cu Gaudeamus Igitur şi cu intonarea imnului şcolii, compoziţie muzicală a elevilor Şcolii Gimnaziale Nr. 8, cu versuri ce poartă semnătura profesorilor Lăcrămioara Vartolomei, Dorina Fărtăiş, Adriana Muntean, Oana Guriţă şi Lenuţa Movileanu.
Costumele viu colorate, cântecele pline de jovialitate, energia şi talentul elevilor, încununate de aprecierile şi uralele părinţilor, au dus la conturarea unui spectacol ce cu siguranţă va rămâne în amintirea celor prezenţi.
Programul serbării a fost realizat de consilierul educativ prof. Greta Airinei, momentele artistice purtând semnătura cadrelor didactice ale şcolii, în parteneriat cu instructori de la Ansamblul „Ciprian Porumbescu” Suceava, Clubul Boom Dance, instructori sportivi de la clubul Kim Bao, Palatul Copiilor Suceava, instructori de folclor de la şcolile sucevene şi elevi colaboratori din cadrul altor şcoli.