Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 127 (5334)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Spectacol

“Cireşarii lui Creangă” – serbarea Şcolii Gimnaziale Nr. 9 Suceava

Ziua copilului este un prilej de a sărbători copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a inspira comunitatea şi familia, de a aprecia şi a iubi tot ce este frumos în jur.

La Şcoala Gimnazială “Ion Creangă” din municipiul Suceava, această frumoasă zi a fost marcată de serbarea ce s-a desfăşurat în ziua de 30 mai 2013 în sala mare a Casei de Cultură.

Timp de două ore, cei aproximativ 300 de copii implicaţi în spectacol au transmis emoţii, inocenţă, căldură, transformându-se în veritabili artişti. Sala a reacţionat prompt la fiecare reprezentaţie, răsplătind cu aplauze însufleţite efortul artistic.

Programul artistic a fost variat. Pentru prima dată în istoria serbărilor prezentate de către şcoală, pe scenă au urcat elevii claselor pregătitoare; graţia, eleganţa, armonia, veselia celor mici au cucerit inimile spectatorilor. Vârsta lor fragedă (6-7ani) nu i-a împiedicat să valseze elegant sau să se învârtă în ritm sprinţar de “Pădureţ”. Unul dintre numerele pregătite de elevii claselor pregătitoare a fost si cel de modelling; printre cei care au defilat ca în prezentările marilor case de modă, s-au numărat şi câţiva copii de la grădiniţa din Obcini.

Din culise i-a însoţit în permanenţă pe micii artişti vocea caldă a doamnei învăţătoare Tania Cozmei, astfel, fiecare moment beneficiind de o prezentare frumoasă.

Nenumăratele ore petrecute în studioul de înregistrări de către domnul profesor de muzică Adrian Şoiman s-au concretizat în prestaţii excelente ale grupurilor vocale, ale duetelor sau ale soliştilor: am ascultat melodii dedicate şcolii sau învăţătoarei, melodii care elogiază natura, tradiţiile poporului român, ne-am amintit de Michael Jackson.

Scenariul a fost conceput de către doamna profesoară Alexandrina Jijie, care s-a ocupat şi de coregrafia unor momente din spectacol. De altfel, dansurile prezentate au fost gustate de public, fie că vorbim de hip-hop-ul energic, ori de samba colorată, sau de dansurile moderne, pline de ritm. Pe scenă au evoluat şi câteva perechi, printre care foşti elevi ai şcolii, care au readus în atenţie frumuseţea dansului sportiv.

Un moment aparte l-a constituit apariţia pe scenă a lui Păcală, venit cu tot cu familie; îmbrăcat în haine moderne şi recitând în ritm de rap, el ne-a dovedit că este adaptat la prezentul pe care îl trăim cu toţii. Reuşita momentului i s-a datorat doamnei profesoare Liliana Finaşcu.

Spre finalul programului, un grup de eleve de clasa a VIII-a a impresionat audienţa cu cântecele şi dansurile populare prezentate.

În încheierea serbării, doamna profesoară Dorina Murariu, directorul şcolii, le-a mulţumit tuturor celor implicaţi în spectacol, elevilor şi părinţilor, prezenţi inclusiv la repetiţii, dar şi cadrelor didactice care şi-au adus contribuţia: Viorica Murăraşu, Mariana Andreuţă, Delia Dranca-Iacoban, Gabriela Popescu, Maria Cical, Viorica Magheran, Oltea Preluca, Dorel Finaşcu, Vasile Cvasniuc şi Constantin Ungureanu, cel care s-a ocupat de decoruri.

Încă o dată, Şcoala Gimnazială “Ion Creangă” din Suceava a demonstrat preocupările artistice şi educative ale elevilor şi cadrelor didactice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului “Cireşarii lui Creangă” – serbarea Şcolii Gimnaziale Nr. 9 Suceava.
 Vizualizări articol: 1404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
“Cireşarii lui Creangă” – serbarea Şcolii Gimnaziale Nr. 9 Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei