Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 126 (5333)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pericol

Scări rupte sau chiar lipsă, la locul de joacă din Parcul Universităţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locurile de joacă din municipiul Suceava pot fi uneori periculoase pentru micuţii care merg acolo să se distreze. O astfel de situaţie se înregistrează şi la locul de joacă amenajat în Parcul Universităţii, unul dintre cele mai frecventate din oraş, care a fost reparat cu doar câteva luni în urmă.

Mai exact, treptele scării de acces la tobogan sunt rupte, ba chiar ultima treaptă lipseşte cu desăvârşire, încât copiii care se caţără acolo, pentru a se da prin tubul de plastic, riscă să se accidenteze.

Neplăcuta situaţie, sesizată de părinţii îngrijoraţi, nu este singulară, adeseori locurile de joacă fiind vandalizate de către tineri teribilişti sau inconştienţi, care urcă în instalaţiile destinate copiilor fără a  ţine cont că au o greutate cu mult peste limitele admise.

Nu de puţine ori, locurile de joacă au fost distruse intenţionat, de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, în prea puţine cazuri autorii fiind prinşi de Poliţie.

Sesizat asupra problemelor constatate de părinţii îngrjoraţi, viceprimarul Ovidiu Doroftei a spus că în cel mai scurt timp scările vor fi reparate, chiar ieri fiind trimişi acolo reprezentanţii Direcţiei Domeniului Public, pentru a constata defecţiunile şi a le remedia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scări rupte sau chiar lipsă, la locul de joacă din Parcul Universităţii.
 Vizualizări articol: 1717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Scări rupte sau chiar lipsă, la locul de joacă din Parcul Universităţii5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mai este loc de amenajat un PARC pt. copii!! trimis de
( 4 iun 2013, 13:01:27
Dl Primar,

Ce a mai ramas din spatiile verzi, intre blocuri, ar trebui facute parcari subterane pentru discongestionarea masinilor, iar deasupra sa se amenajeze miniparcuri cu iarba, flori, banci, locuri de joaca, etc.

Felicitari pentru realizarea parculetului nou de la intersecţia bulevardului principal cu Calea Obcinilor!
...De ani buni municipiul are mare nevoie de parcuri flori si verdeata!
Uitati-va ce minunatie de parcuri sunt amenajate in Botosani si Radauti, Dumbraveni, etc!!

Daca nu-i cu suparare, am o propunere:

Sa mai amenajati un PARC la intrarea dinspre Falticeni!
Statiunea Agricola ar pute fi incadrata de doua parcuri, pe o parte si alta (intre Spitalul Vechi si OMV)...

Apoi, ar mai fi de amenajat linga spital, parculetul existent, care trebuie refacut si imfrumusetat si ...de ce nu, spatiul din curtea spitalului.

Daca nu sunt alte interese, ca de exemplu iar blocuri, ar fi minunat sa fie aceste parcuri si cred ca va fi ceva definitoriu, emblematic pentru municipiul Suceava.

S-ar forma un complex arhitectural extraordinar la intrarea in orasul Suceava dinspre Falticeni.
Sper sa nu va zgirciti la bani sau sa gasiti diverse motive puerile!
2.   ...un paznic sa supravegheze zilnic, prin sondaj! trimis de
( 4 iun 2013, 13:10:01
Curatenia in parcuri a fost mereu lasata pe ultimul loc si nici nu s-au gasit mijloace de educatie sau legi locale de a-i determina pe mârlanoi sa o pastreze.
Amenzile daca se da la timp, pot fi un adjuvant, un stimulent pentru pastrarea curateniei... ceea ce este la fel de important.
Spun asta, deoarece, eu, la fiecare final de saptamana ma gandesc pe unde imi pot plimba prichindelul, astfel incat sa se si joace, dar sa fie si in aer liber, si, in acelasi timp, sa pot si eu sa ma relaxez.
Am mers in parcul de la Universitate si acolo am dat de o adunatura de ciobani necivilizati care ascultau manele pe telefon, date la maxim. Daca i-am rugat sa dea mai incet, ei m-au indemnat sa plec. Se vede ca mi-au stricat ziua, n-ai cum scapa de ei si nici nu sunt pe cale de disparitie, din pacate.
Pe gazon, alt spectacol!
Copii mai mici sau mai mari jucau fotbal la greu, tocînd amaritul ala de gazon si țintind din cind in cind, in febra jocului, câte un panou solar.
Tinerele mamici isi au ca loc de promenada a carucioarelor intregul gazon, nu stiu de ce n-or mai fi bune aleile proaspat pavate!? Tot acolo este si locul ,,cel mai potrivit” unde se abandoneaza pampersul, ce tocmai a fost schimbat… desi cosurile de gunoi sunt la vedere!
Iar daca cei mai maricei, in joaca lor pe spatiul verde, rup crengute din arbustii ornamentali sau din braduti, nu auzi o dojana, un indemn de a nu mai face asa, din partea celor ce ar trebui sa-i educe, Doamne fereste!
Se uita ca spatiul verde este pentru a incînta privirea, iar pe gazon, cel mult, se poate face plaja.
Poate va ginditi sa puneti un paznic sa supravegheze zilnic, prin sondaj, locurile mai frumos amenajate, mai speciale ale orasului, asa cum de fapt, se obisnuieste a se face in Ungaria si in toate tarile civilizate!
3.   N-ai cu cine trimis de
( 4 iun 2013, 16:45:02
La un moment dat, in Burdujeni s-a realizat o imitatie de parc la Orizont langa cladirea grupului scolar 1. Intr-o seara, dupa ce au plecat copiii, mamicile si cetatenii care iesisera sa se bucure de ce are de oferit parcul, am mers si eu cu niste prieteni sa stam de vorba pe banca. Am observat un lucru, pe care-l mai observasem si cu alte ocazii in diferite locuri: desi cosul de gunoi e langa banca (trebuie sa ridici doar mana), iarba din jurul bancilor era plina de coji de seminte, sticle goale de suc, ambalaje ale diferitor produse, doze goale de bere (desi e ilegal) etc. Parcul din articol e distrus de imbecili frustrati si alcoolici. Si asa nu avem parcuri in adevaratul sens al cuvantului, ci doar imitatii. La fel ca orice tip de infrastructura din tara avem doar imitatii.
Dar nu pot sa ma scutur de ideea ca poate nu meritam. Nimic. Nu stiu ce fel de persoane sunteti voi, cei care cititi. Dar daca mergi prin tara, ai sa observi stereotipul romanului. Si nu, nu e taranul gospodar, sincer si cu frica Dumnezeu. E un bolovan frustrat, necivilizat si nespalat, care nu traieste decat pentru mancare, bautura si scandal. E bun la toate, dar nu stie nimic in concret. Are un simt supraevaluat al propriilor drepturi, dar cu o mentalitate totalitarista si cenzurista cand vine vorba de opinii diferite de a lui. De cele mai multe ori e frustrat sexual. Are un nivel de inteligenta scazut si ii lipseste minimul de rationament logic. Ca si consecinta, este foarte influentabil de ce vede sau aude. De aici si problema cu politicienii care il conduc si stiu sa speculeze slabiciunea asta la maxim. Scuipa si arunca gunoaie pe jos, cand cosul e langa el. Pentru ca are impresia ca cineva e platit sa curete in locul lui, iar el are doar drepturi si nici o obligatie cu privire la bunul mers al societatii in care traieste. s.a.m.d
3.1  RE: N-ai cu cine trimis de
( 4 iun 2013, 22:50:23
Adevăr ai grăit...Ai conturat foarte bine profilul viețuitoarei care nu produce mai nimic(în afară de pagube), în schimb consumă. Este și un nume pentru subspecia asta: homo manelis debilus. Habitatul natural e crâșma, iar când explorează, își marchează teritoriul cu coji de semințe, sticle goale, flegme etc. De când au descoperit limbajul articulat, fac uz de acesta doar pentru a înjura îngrozitor. Adevărata problemă e că sunt mulți, poate prea mulți...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei