Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 126 (5333)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concurenţă

Peste 600 de elevi din judeţ, promovaţi la probele de aptitudini pentru admiterea la liceu

Marţi, 4 Iunie 2013 (14:58:11)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 30 mai - 1 iunie, câteva licee din judeţul Suceava au organizat o serie de testări destinate elevilor claselor a VIII-a care doresc să ocupe un loc în clasele bilingve, sportive sau cele vocaţionale. Probele susţinute pentru admiterea în cadrul anumitor specializări au vizat materiile: limbă engleză, franceză, germană, maternă polonă, maternă ucraineană, sport, muzică, arte plastice, arhitectură, patrimoniu cultural, teologie şi pedagogie.

638 de elevi de clasa a VIII-a au obţinut note de promovare în cadrul acestor probe, acesta reprezentând un prima pas pentru admiterea în cadrul claselor vocaţionale.

Pentru probele de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă, pentru admiterea în anul școlar 2013-2014, în clasele a IX-a cu program bilingv de predare a unei limbi moderne de circulaţie internaţională (engleză, franceză, germană), s-au înscris 448 de elevi. Din cei 344 înscrişi pentru a susţine proba de limbă engleză au promovat 244, la franceză au promovat 20 (din 38), iar la germană au promovat 82 (din 116 înscrişi).

Totodată, situaţia centralizată a promovării probelor de aptitudini în cadrul admiterii în învăţământul liceal, sesiunea 2013, relevă faptul că pentru cele 140 de locuri din clasele sportive ale Liceului cu Program Sportiv au fost 116 admişi la probele de specialitate, iar pentru profilul pedagogic din cadrul Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” au trecut de testare 83 de elevi, aceştia concurând pentru cele 56 de locuri disponibile. La profilul pedagogic, aprecierea probelor de aptitudini se face pe bază de calificativ: admis sau respins, candidaţii respinşi la probele de aptitudini urmând să participe la repartizarea computerizată, după înscrierea la alte filiere şi profiluri din cadrul aceleiaşi unitaţii de învăţământ sau la alţe unitaţi de învăţământ.

Cât priveşte probele vocaţionale de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, 16 candidaţi au obţinut notă de promovare la specializarea patrimoniu cultural, 28 la muzică, 25 la arhitectură şi 24 la arte plastice. Pentru clasele de arhitectură, arte plastice şi patrimoniu cultural nu s-au completat numărul de locuri disponibile în fiecare clasă (28).

Peste 7.000 de elevi de clasa a VIII-a, din 166 de unităţi şcolare, vor susţine evaluarea naţională în 154 de centre de testare.

Conform calendarului de desfăşurare a evaluării naţionale, în anul şcolar 2013-2014, încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a va fi pe 14 iunie, urmând ca în intervalul 17-19 iunie să aibă loc înscrierea pentru examen. Pe 25 şi 26 iunie se va susţine proba de limba română iar pe 27 iunie, cea de matematică. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 600 de elevi din judeţ, promovaţi la probele de aptitudini pentru admiterea la liceu.
 Vizualizări articol: 1544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 600 de elevi din judeţ, promovaţi la probele de aptitudini pentru admiterea la liceu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei