Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 126 (5333)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

La Oradea

Elevi suceveni, premiaţi la concursurile naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 31 mai - 2 iunie s-au desfăşurat fazele naţionale ale concursurilor „Bune practici în educaţia pentru protecţia mediului” şi „Copiii şi drepturile lor”, ambele ajunse la a şasea ediţie şi desfăşurate la Oradea.

Judeţul Suceava a fost reprezentat la primul concurs de echipajele de la Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, format din elevii Bogdan Straton şi Marius Păvăluc, coordonaţi de prof. Valerica Ignătescu, care au obţinut premiul I şi premiul special pentru cea mai relevantă cercetare la categoria gimnaziu, şi echipajul Colegiului Silvic Bucovina, din Câmpulung Moldovenesc, care a obţinut premiul al II-lea la categoria liceu.

La categoria învăţământ gimnazial, concurenţii au avut de parcurs patru probe: realizarea unui afiş A3 având ca temă „Viitorul Terrei este în mâinile noastre”, realizarea unui pliant, care să ilustreze, prin text şi desen, aspecte din activitatea de investigare şi cercetare a unui areal, o compunere, care să surprindă exemple de „bune practici” din activităţile extraşcolare de educaţie pentru protecţia mediului şi relevanţa investigaţiei într-un areal şi o prezentare PowerPoint cu exemple de „bune practici”, privind rezultatele investigaţiilor/experimentelor desfăşurate în arealul „adoptat”.

La categoria învăţământ liceal, elevii au realizat un afiş A3 cu tema „Viitorul Terrei este în mâinile noastre”, un pliant, care a ilustrat, prin text şi desen, aspecte din activitatea de investigare şi cercetare a unui areal, un eseu, care a surprins exemple de „bune practici” din activităţile extraşcolare de educaţie pentru protecţie a mediului, o prezentare PowerPoint cu exemple de „bune practici”, privind rezultatele investigaţiilor/experimentelor desfăşurate în arealul „adoptat” şi un film de trei minute pe teme de educaţie ecologică.

 

Două diplome speciale la concursul „Copiii şi drepturile lor”

La concursul „Copiii şi drepturile lor”, echipajul format din elevele Larisa Rotar şi Diana Vieriu, de la Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava, coordonat de prof. Valerica Ignătescu, a obţinut două diplome speciale. La secţiunea „Creaţie publicitară”, echipajul sucevean a pregătit un afiş A3 cu tema „Copiii şi drepturile lor” şi un pliant care a ilustrat prin text şi imagini aspecte evidenţiate în legile specifice, la secţiunea „Creaţie literară” un eseu care a surprins un fapt de viaţă, în care să se ilustreze respectarea/nerespectarea drepturilor copilului. La „Creaţie foto” au fost prezentate cinci imagini care să redea exemple de bune practici din viaţa cotidiană inspirate din tematica proiectului.

Aşa cum am aflat de la prof. Valerica Ignătescu, cele două concursuri sunt cuprinse în Calendarul Activităţilor Educative Naţionale al Ministerului Educaţiei Naţionale pentru anul 2013. La etapa naţională, desfăşurată la Oradea,  au participat echipaje din judeţele: Bihor, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Alba, Suceava, Brăila, Caraş-Severin, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Sibiu şi municipiul Bucureşti, elevii de la Şcoala „Miron Costin” Suceava fiind la a cincea participare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi suceveni, premiaţi la concursurile naţionale.
 Vizualizări articol: 1673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Elevi suceveni, premiaţi la concursurile naţionale5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei