Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 126 (5333)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul va impozita, printr-o ordonanţă, cu 85% salariile compensatorii la fostele comisii ASF

Guvernul va aproba marţi o ordonanţă de urgenţă pentru impozitarea cu 85% a salariilor compensatorii încasate de cei care au făcut parte din consiliile de supraveghere ale fostelor comisii din care s-a format Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

"Vom promova un act normativ de rangul ordonanţei de urgenţă pentru impozitarea salariilor compensatorii la cei care şi-au întrerupt mandatul în consiliul de supraveghere la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare şi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private", a afirmat Chiţoiu, după ce a fost întrebat de jurnalişti ce fel de act normativ va fi promovat marţi în şedinţa de Guvern pentru impozitarea salariilor compensatorii.

El a precizat că impozitarea va fi de 85%, la fel ca taxarea drepturilor litigioase.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că doreşte taxarea cu 85% a salariilor compensatorii pe care şi le-au votat membrii fostelor comisii din care s-a înfiinţat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), arătând că nu este vorba de o impozitare, ci de o "taxă pe obraz gros".

"Mie mi se pare absolut inacceptabil să iei 800.000 de euro după ce ai luat 20-30.000 de euro pe lună, într-o instituţie totuşi publică. În America s-au impozitat cu 90% bonusurile acelea de la băncile care au intrat în faliment. Cred că ar trebui să facem acelaşi lucru şi am cerut Ministerului de Finanţe să găsim o soluţie", a spus Ponta.

"Nu este impozitare, este o taxă pe obraz gros", a adăugat premierul.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi-a început activitatea în data de 29 aprilie, prin preluarea şi reorganizarea tuturor atribuţiilor şi prerogativelor fostei Comisii Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Cele trei foste comisii de supraveghere erau conduse de 19 comisari. Potrivit declaraţiilor făcute de premierul Ponta, fostul preşe­dintele Daniel Tudor al CSA câştiga 188.000 lei pe lună (40.000 euro), Carmen Negoiţă, fostul preşedinte al CNVM - 80.000 lei pe lună (18.000 euro), iar Marian Sârbu, fostul şef al CSSPP , 14.000 euro.

În prezent, Tudor ocupă funcţia de vicepreşedinte pe asigurări la ASF, iar Sârbu este membru neexecutiv la ASF.

Luând în calcul aceste cifre, rezultă că fostul preşedinte al CNVM Carmen Negoiţă ar putea primi salarii compensatorii de peste 100.000 euro, în timp ce foştii comisari ai CSA vor lua peste 500.000 euro.

Personalul ASF nu este plătit de la bugetul de stat, iar autoritate se autofinanţează.

Salariile compensatorii achitate foştilor conducători ai autorităţilor comasate în ASF, până la 9 salarii în cazul CNVM sau până la 19 salarii în cazul CSA, au fost plătite de către fostele instituţii conform contractelor încheiate la începutul mandatelor cu acestea.

ASF este condusă de Radu Ruşa­nu, care primeşte un salariu de 14.000 de euro pe lună.

Salariul prim-vicepre­şedintelui Daniel Dăianu este de 95% din cel al preşedintelui, iar cei trei vicepreşedinţi au un salariu lunar de 90% din salariul preşedintelui.

Cei 12 membri neexecutivi primesc fiecare câte 3.600 euro pe lună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul va impozita, printr-o ordonanţă, cu 85% salariile compensatorii la fostele comisii ASF.
 Vizualizări articol: 1281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul va impozita, printr-o ordonanţă, cu 85% salariile compensatorii la fostele comisii ASF0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Egal cu zero trimis de
( 4 iun 2013, 11:12:58
Faptul ca guvernul impoziteaza salariile compensatorii este egal cu zero.Guvernul ar trebui sa desfiinteze toate compensatiile pe care le da la bugetari(La privat te da afara si-ti mai da adio si-un praz verde).De asemenea guvernul ar trebui sa stabileasca salariile directorilor din companiile de stat la 1000 euro.Pai daca seful guvernului care are cea mai mare raspundere ia 1500 euro e normal ca subordonatii sai sa ia mai putin ca el nu?
2.   Pinguini de Romania. trimis de
( 4 iun 2013, 16:45:58
Gargaragii, asta se lauda ca a facut dreptul. Auzi, cica se impoziteaza retroactiv, ce i se nazare lui, iar profesorilor si celor care au de primit la stat sunt programati.
2.1  RE: Pinguini de Romania. trimis de
( 4 iun 2013, 16:58:10
Pai ce zice gaga? Sunt la putere de un an, fac restructurare sau cum ce cheama manevra asta si nu stie nimeni pana in puncul zero, atunci cand se afla de compensatorii. Nu se putea anticipa verificarea contractelor si darea ordonantei inainte de disponibilizare? A intrat imaturul asta sub val, vede ca de acum il taxeaza lumea, iar colacul unde e? La Base, incet, incet, o sa-l dorim pe Boc, macar ala juca cartile pe fata.
3.   .... trimis de
( 4 iun 2013, 17:17:11
teoria haosului functioneaza bine, boborul spune "beeee"...hai ceau, si "jos boc"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei